Zoameldar Napisano Czerwiec 22, 2013 Share Napisano Czerwiec 22, 2013 (edytowany) Skoro jest temat o anime godnych polecenia, to czemu nie o mangach? (niby jest ale tam jest wszystko i nic) Proponuje dać listę mang, które uważacie za godne polecenia. Najlepiej z krótkim wyjaśnieniem czemu, bądź o czym jest. Na początek od siebie dam: Berserk - oczywiście - mroczny świat, wielkie miecze, hektolitry krwi; nikt tu się z nikim nie cacka. Onepunch-man - świetna nowa manga - nieznany superbohater ratuje planetę kilkukrotnie, a mimo to prawie nikt nie bierze go serio. To Love-Ru, To Love-Ru Darkness - manga prawdziwych facetów Gantz - dwóch nastolatków którzy giną pod pociągiem zostaje wskrzeszonych przez tajemniczą kulę. Wraz z innymi wskrzeszonymi ludźmi muszą stawić stawić czoła krwawej grze. Onani Master Kurosawa - cóż... sam tytuł wiele mówi, więc ode mnie jedno: po prostu to przeczytaj. Żadnych pytań, po prostu to zrób. Podziękujesz mi później. Edytowano Czerwiec 22, 2013 przez Zoameldar Link do komentarza
Flutteryay Napisano Czerwiec 22, 2013 Share Napisano Czerwiec 22, 2013 A ode mnie tak: Mirai Nikki Paradox i Mosaic - świetne, krótkie, poboczne mangi do Mirai Nikki, tłumaczące co nieco z oryginalnej historii. - Mirai Nikki Paradox - opisuje losy Mur Mur i Akise zastępujących Yuno i Yukkiego w grze o przetrwanie. - Mirai Nikki Mosaic - głównie poświęcona Minene i jej różnorakich perypetiach. Soul Eater - dużo lepsza od anime i sięgająca dużo dalej manga o mistrzach i ich broniach chodzących do szkoły "Shibusen". Link do komentarza
Recommended Posts