Dead Radio Man Napisano Maj 28, 2012 Share Napisano Maj 28, 2012 Jak już pisałem wcześniej chce być betatesterem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AngeliQ Napisano Maj 28, 2012 Share Napisano Maj 28, 2012 Ja nie za bardzo umiem robić gry ale życze powodzenia tym co umią i się zgłosili Czekam jak ta gra będzie wyglądać :-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doguś :D Napisano Czerwiec 8, 2012 Share Napisano Czerwiec 8, 2012 JA dopinguje i zapisać bym się chciał na testera Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_PL Napisano Czerwiec 9, 2012 Share Napisano Czerwiec 9, 2012 coś mi się widzi że beta testerów jest tyle że chyba lepiej będzie zrobić open beta Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamileron Napisano Czerwiec 10, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 10, 2012 Projekt żyje i ma się dobrze a to że nie wchodzę to wina tego że jestem bardzo zajęty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_PL Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 a czy będzie open beta/alfa bo tyle osób na beta testerów się zgłasza że trochę nie któży się zawiodą że nie zostaną wybrani a wszystkich jeśli miałbyś przyjąć to lepiej już open beta/alfa zrobić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WROB3L_PL Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 A nie lepiej na silnik wybrać unity? Dość łatwy w obsłudze i całkiem ładna grafika Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 A nie lepiej na silnik wybrać unity? Dość łatwy w obsłudze i całkiem ładna grafika Unity3D nie jest gotowym silnikiem do MMORPGów. Pomijam fakt że do 2D to on się średnio nadaje a robienie kuców w 3d to raczej wyższa szkoła jazdy. Masz tam tylko framework do komunikacji, synchronizacji obiektów, który i tak jest raczej średni. Całość logiki gry musisz napisać sam zarówno na serwer i klientów. Poza tym musisz posiadać dobre rozumienie wzorców z których korzysta ten framework inaczej polegniesz. Poza tym jak ktoś zna te technologie to lepiej dołączyć do Legends of Equestria bo właśnie w Unity3D ma on powstać. Natomiast na VB to ja nieźle LOLnołem ;-] ktoś w tym jeszcze pisze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_PL Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 jak by to miała być gra 3d to polecałbym source jako silnik (pewnie walnąłem coś głupiego) down@: source jest stary ale jary Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 jak by to miała być gra 3d to polecałbym source jako silnik (pewnie walnąłem coś głupiego) Source jest przestarzały. Aczkolwiek modele kucyków do GModa już istnieją. Nie, żeby się czepiać, ale dlaczego w ogóle coś polecasz jak wiesz, że to może być coś głupiego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kordgorn Napisano Czerwiec 18, 2012 Share Napisano Czerwiec 18, 2012 Jejku, aż mi się stare, dobre czasy przypomniały, czytając ten temat Myślę, że autor projektu wie co robi i to, że wybrał akurat 2D i framework taki a nie inny pokazuje, że potrafi siły na zamiary, no... ten... rachować. Jeśli chodzi o silniki 3D to moja pazerność chciałaby wskazać Unreal Engine III (UDK oczywiście) jednak to tylko szalona pazerność xD Jeśli chodzi o Unity 3D to rzeczywiście, nie jest on przystosowany do gier typu multiplayer co nie zmienia faktu, że stworzenie na nim nawet produkcji MMO nie jest niemożliwe. O ile wiem to Gloria Victis zespołu hm, Black Eye Studios(?) właśnie na niego przerzuciło swój projekt. Source nie jest otwarty ani darmowy ani nawet dostępny dla zwykłego śmiertelnika. Są SDK ale na nich porządnych rzeczy się nie zrobi. Autorowi mogę jedynie poradzić, żeby przemyślał procesy rekrutacyjne do zespołu/projektu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts