Grillo Napisano Lipiec 10, 2013 Share Napisano Lipiec 10, 2013 (edytowany) A więc jeśli nie ma takiego tematu a ja OBEJRZAŁEM prawie wszystkie odcinki tegoż anime, postanowiłem zrobić quiz dla kogoś kto też to obejrzał. Bedą pytania proste, trudne i arcytrudne . Punktacja: Keded - 5pkt. Spunz - 3pkt. Zoameldar - 1pkt. Więc gdzie aktualnie wg. odcinków jest nasza załoga "Słomianego Kapelusza"? Edytowano Lipiec 17, 2013 przez Grillo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 10, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2013 Już czuję że wygrasz Jeden punkt dla Ciebie. (co za NERD by oglądał całe One Piece na tym forum ) Kolejne pytanie: Jak powstała wyspa Punk Hazard? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Jeśli jest to quiz z samego anime, to ja odpadam, bo od dawna czytam wyłącznie mangę. Co również polecam innym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Obejrzałem aż 6 odcinków plus dobre 4 razem z tobą, w sumie to nawet nie wiem których. Dam radę odpowiedzieć na jakieś pytanie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Zoameldar, spokojnie, nie czytałem mangi jednak pare pytań na pewno będzie zgodne i z mangą i anime. Ja osobiście nie mogę znaleźć żadnych tłumaczeń na polski mangi One Piece a chętnie bym poczytał, jednak zlicencjonowana. Mój angielski jest średni a nawet trochę gorszy więc angielska manga odpada. A wracając do quizu Keded znowu odpowiedział dobrze, 1 punkt dla niego. Kolejne pytanie: Przed wstąpieniem do załogi Białobrodego Portgas był kapitanem, jak nazywała się jego załoga? Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Grillo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Szczelam, iż to Piraci Spade. Dobrze? ;__; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Tak, to dobra odpowiedź, jeden punkt trafia do spunza. Kolejne pytanie: Jakiej broni używał Arlong podczas walki z Luffy’m, jak go nazywał? Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Grillo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 Również się zgodzę że był to ładny miecz. Kaded otrzymuje punkt. (tym razem bez błędu ^^) Kolejne pytanie: Ace i Luffy w dzieciństwie mieli jeszcze jednego “brata” jak miał na imię i co się z nim stało? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Taki blondyn w epickim kapeluszu. Bodajże Sabo. Zabił go jeden z tych Niebieskich Smoków, czy jak im tam było. Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Spinwide Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 Tak, zwał się Sabo i zginął z ręki Tenryubito (kto ich lubi ) Spunz otrzymuje punkt. Kolejne pytanie: Dlaczego Nami była złodziejką? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Bo musiała spłacić Arlonga. :O SPUNZ IZ DA BEZT OTAKU! DOBRA, NIE SPINAJ, ROZWINĘ. Arlong chciał zniszczyć miasto Nami i obiecał je oszczędzić w zamian za miliard Belli czy jakoś tak. ZADOWOLONY? Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Spinwide Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 ZADOWOLONY GNIDO. WIęc punkt trafia do spunza. Kolejne pytanie: Kto należy do Najgorszej Generacji? Wymień kto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 12, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 12, 2013 Oczywiście wszystko się zgadza Kaded otrzymuje punkt. Następne pytanie brzmi: Kiedy Ace użył po raz pierwszy Haki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 12, 2013 Share Napisano Lipiec 12, 2013 Haoshoku Haki użył po raz pierwszy w wieku 10 lat - incydent z piratami Bluejam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 15, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2013 Dobra odpowiedź. Wybaczcie, nie było mnie przez jakiś czas, wakacje są to trzeba trochę korzystać . Zoameldar otrzymuje 1 punkt. Kolejne pytanie: Ace na lewym górnym bicepsie miał tatuaż, jak wyglądał i co oznaczał? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Lipiec 17, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 17, 2013 Dobra odpowiedź. Keded otrzymuje 1 punkt. Kolejne pytanie: Ile matka trzymała w łonie Ace’a. Jak się nazywała? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiftone Napisano Lipiec 17, 2013 Share Napisano Lipiec 17, 2013 23 miesiące, jego matka była kochanką Gold Rogera, nazywała się Portgas D. Rouge. Jak dobrze pamiętam to umarła podczas porodu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts