Paladyn Sonaty Dusk Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 Witajcie poniacze Mam do was takie nietypowe pytanie - czy miałby ktoś ochotę zdubbingować jedną z trzech postaci występujących w Gothic 1? Otóż od dłuższego czasu bawiłem się w przerabianie skryptów(modding)gothica i udało mi się znaleźć parę tekstów usuniętych z finalnej wersji Gothic 1(które miały się w niej znaleźć, ale Piranie nie wiadomo czemu z nich zrezygnowali zostawiając w skryptach dane dialogi)i postanowiłem je przetłumaczyć(były w modzie LP-Balance). Skrypty zostały przetłumaczone, ale przydałyby się też dialogi mówione. Więc przechodząc do sedna sprawy - czy znajdzie się ktoś, kto posiada mikrofon i miałby ochotę użyczyć swojego głosu do "mojej" pseudo-modyfikacji? Dodam, że będzie możliwość usłyszenia swojego głosu na youtube, ponieważ będę kręcił z tego moda serię. Oczywiście info pod filmikiem się znajdzie kto dubbingował i gdzie go znalazłem/poznałem(niepotrzebne skreślić). PS. Do moderatorów - jeśli zły dział to proszę o przeniesienie. Ogólnie do zdubbingowania są 3 postacie męskie(jak to Gothic 1 - max 5 postaci żeńskich xD). Pozdrawiam, EAdF. Link do komentarza
Sajback Gray Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 Mogę pomóc, Gothic średnio mnie kręci, lecz chętnie użyczę głosu. Dogadać się z tobą na PW, czy wolisz w inny sposób? Link do komentarza
Applejuice Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 A jakie to są postacie? Link do komentarza
FlutterFan Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 Ojej! Ktoś jeszcze bawi się w modowanie Gothic'a?! Wow Mogę użyć swojego głosu. Jak byś chciał to jakąś próbkę dźwięku Ci prześlę. Link do komentarza
Paladyn Sonaty Dusk Napisano Grudzień 9, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2013 (edytowany) No to tak. Na chwilę obecną mam teoretyczną deklarację od 2 znajomych(z naciskiem na teoretyczną), więc są jeszcze 2 postacie do obsadzenia. Czyli Fletcher i Gilbert. Jeśli chodzi o samą formę dogadania się - najlepszą opcją byłoby PW albo GG. @FlutterFan - nagraj ok.2 sekundowy tekst "Tak z ciekawości" i wrzuć tutaj link. Chętnie sprawdzę jak to się by trzymało w Gothicu(czy nie za cicho itp). Od razu podam ew. wymogi jeśli chodzi o sam plik audio: - Sample Rate 44100 Hz - Bit Depth 32 - Channels Mono - Format .wav PS. Jeśli się okaże, że któryś ze znajomych wycofał się z deklaracji to będzie do obsadzenia jeszcze jedna postać. W sumie jeśli ktoś chce, to niech nagra ten 2 sekundowy tekst i wrzuci tutaj link do niego. Pozdrawiam. Edit: Cóż, niektórzy jeszcze się w to bawią. Gdybym znał język niemiecki w stopniu przynajmniej dobrym to pewnie bym przetłumaczył sporo niemieckich modów. A tak to nie chce mi się szukać zmian w stosunku do oryginalnego(znaczy polskiego)gothica. Edytowano Grudzień 9, 2013 przez Ezio Auditore da Firenze Link do komentarza
Paladyn Sonaty Dusk Napisano Grudzień 16, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2013 (edytowany) Aktualizacja - do obsadzenia jest jeszcze rola Diega i Fiska. Edytowano Grudzień 17, 2013 przez Ezio Auditore da Firenze Link do komentarza
Paladyn Sonaty Dusk Napisano Grudzień 19, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2013 Kolejna aktualizacja, gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany - do obsadzenia pozostał już tylko Fisk. Link do komentarza
Recommended Posts