Chung Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 Imie: Titaniun Shard ,,Carolus Rex'' Wiek: 17 (wygląda na starszego przez wielkość) Rodzina: Matka- Angel Tear, ojciec- Night Shard Wygląd: Jasno-szary jednorożec, niebieskie oczy, blond grzywa. Znaczek to gitara ze skrzydłami] Charakter: Sarkastyczny, selektywny, pewny siebie, pyskaty, trudno go zdenerwować, władczy, nie lubi osób które mówią o jednym temacie dłużej niż 15 minut w czasie rozmowy chyba że było to coś śmiesznego, nie wymagające poczucie humoru, zabawny, niepoważny czasami dziecinny. Historia: Urodził się w północnej prowincji Lodowa Iglica która uchodzi za jedno z najzimniejszych miejsc w całej Equestrii. W wieku 12 lat tak dobrze potrafił grać na gitarze że stało to się jego znaczkiem. Dzięki jednemu z mieszkańców zafascynowała go stara magia w której starał się doskonalić tak długo aż będzie potężniejszy od samej Celestii i reszty księżniczek. Gdy miał 14 lat jego matka zginęła podczas burzy. Z powodu załamania ojca musiał szybko dorosnąć i już w wieku 15 lat ukończył wyższą szkołę w Lodowej Iglicy, kilka miesięcy później zmarł też jego ojciec z powodu choroby. Z początku załamany postanowił sprzedać dom i wyruszyć w świat by stać się najpotężniejszym magiem na całym świecie. W czasie podróży udało mu się pokonać smoka niedaleko innego północnego miasta za co został okrzyknięty Carolusem Rexem pogromcą smoka. W wieku 17 lat dotarł do Ponyville gdzie spotkał Twilight Sparkle lecz ta nie zgodziła się na pojedynek, wściekły wyruszył do lasu Everfree i zamieszkał w ruinach zamku które odbudował własną magią. A tu obrazek (nie wykonany przeze mnie) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 Oc fajny, ale: - Jak zwykle bez rodziców - Czy musiał oczywiście pokonywać jakiegoś potwora?! No i historia trochę za krótka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chung Napisano Grudzień 10, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2013 Mogę zrobić jeszcze z 20 OC z inną historią i w sumie wszystkim. Po prostu to jest jedna z postaci którą kiedyś wymyśliłem a jak zobaczyłem ten obrazek uznałem że wygląda zupełnie jak tamta postać ale w wersji kucyk. Mogę zrobić inny jak chcesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek012002 Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 Nawet ale -Nie ma rodziców ;-; (znówu) -"POKONAM POTWORA OŁ JE I TŁAJLAJT SPARKLE BĘDĘ NAJSILNIEJSZY OŁ JE" Takie coś to do książki przygodowej a nie OC Sorry za moje negatywne opinie ale taki już jestem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chung Napisano Grudzień 10, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2013 @up jak już pisałem ta postać to dawno wymyślona postać. Tak mi wpadło to zrobiłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiara120 Napisano Grudzień 12, 2013 Share Napisano Grudzień 12, 2013 Pomysł spoczko, ale: -Znowu sierota -_- -Po co wspomniałeś o głównej bohaterce? -Najpotężniejszy mag co? Pomysł nawet, ale historia... Powiem ten kucyk, np. mógłby zarabiać na życie poprzez granie na gitarze i częste pakowanie się przez to w kłopoty. Ot i już jakiś pomysł na postać :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts