Marcinek Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Cześć Wszystkim ! Mam teraz pełno wolnego czasu, więc się zastanawiałem czy nie wziąść się za ponowne wektorowanie (oczywiście bez kolorowania). Tylko że moja praca będzie polegać na tym że będę wektorował te rysunki, które chcielibyście żeby były wektorowane. Będziecie tutaj wklejać linki (a najlepiej już gotowe rysunki ) a ja będę je wektorował. Jeśli będzie więcej czasu to także wrzucę kolorowe. Jeśli podoba się wam pomysł to zapraszam do wysyłania prac. Oczywiście to było moje pierwsze wektorowanie: Before: After: (tak, wiem, za jaskrawo-uczyłem się ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek Napisano Grudzień 27, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2013 (edytowany) Tak więc wpłynął już pierwszy szkic autorstwa KochamChemie : A oto mój wektor bez kolorowania: No i jak wyszło? Oczywiście jeśli ktoś jest w zaawansowanym wektorowaniu to zapraszam do nałożenia kolorków Edytowano Grudzień 27, 2013 przez Marcinek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 (edytowany) Zasadnicza kwestia: ścinaj końce linii. w sensie, żeby linia która się kończy nie ucinała się nagle tylko zwężała się do zaostrzonego końca. Poza tym radziłabym ci zacząć używać kolorów do wektorowania i wypełniać wektory. Osobiście uważam wypełnianie za jeden z najprostrzych etapów robienia wektora. Może nie jestem jakąś mistrzynią ponyscape'a, jednak kilka wektórków już zrobiłam i jakośtam się w tym orientuję. Jeśli zupełnie nie wiesz jak zabrać się za wypełnianie poszukaj jakichś tutoriali na yt. Mogę też spróbować coś ci powyjaśniać, jeśli byś chciał c; + Jeszcze jedna uwaga - wektory zapisuj w większym formacie (wiele grup wektorowych na dA nawet nie przyjmuje prac mniejszych niż 4000px). Ten pierwszy rysunek, zielono-niebieski... To chyba nie jest wektor, mam rację? Edytowano Styczeń 14, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek Napisano Luty 1, 2014 Autor Share Napisano Luty 1, 2014 ja się uczę jeszcze także z czasem poznam jeszcze tajniki wektora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts