megaxsardas Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 potrzebuję pomocy kogoś kto zna się na procesorach, jaka jest różnica między procesorami i5 a i i7 od intela? pytam bo, chcę sobie zagrać w wolfenstein the new order, a spełniam wszystkie minimalne wymagania oprócz tego procesora... a gdyby różnica byłaby mała spokojnie mogłbym chyba kupić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 (edytowany) Praktycznie nie ma różnicy między tymi procesorami, zresztą możesz sprawdzić wymagania na http://www.systemrequirementslab.com/cyri - ja mam i5 i w przypadku Wolfensteina: NO pokazuje mi, że spełniam zalecane wymagania. Edytowano Maj 26, 2014 przez Airlick Targaryen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Maj 26, 2014 Autor Share Napisano Maj 26, 2014 Ta Strona czasami pokazuje dobrze, i nic nie przycina w niektórych grach, a w innych tnie co chwila, ale narazie nie mam komputera bo coś się spaliło...,a tak pozatym to dzięki za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 To też jest kwestia optymalizacji danej gry, więc niekoniecznie kłamie strona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Różnica między tymi procesorami jest, nie można tego ukryć. Jednak po ci ją znać? Skoro chodzi tylko o gry, to i5 będzie równie dobre co i7. Prawda, najlepsze maszyny mają na pokładach topowe i7 - ale wtedy kosztują tyle, co złoto podobnej masy. Dla zwykłego, szarego gracza oczekującego od komputera wyświetlania płynnego i ładnego obrazu najlepsze jest dobre i5. Nie grzeje się ( zwykle ), jest wydajne, nie kosztuje kroci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Procesory i7 od i5 różnią się zastosowaniem w nich hyperthreadingu. Podczas gdy w i5 mas 4rdzenie/4watki w i7 masz 4rdzenie/8watków Technologia ta przyśpiesza pracę wielozadaniową czyli obsługę wielu procesów. O ile nie wpływa to jakoś na gry to na profesjonalne zastosowania jak np. grafika, już bardziej. Tak więc spokojnie zaopatrz się w i5 jeżeli rozważasz zakup. Jak coś pytaj, pomogę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Maj 26, 2014 Autor Share Napisano Maj 26, 2014 Ja nie planuje kupować procesora skoro nie potrzebuje, w takim razie kupię sobie nowe ramy bo moje są... ehkem... słabe i to bardzo... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Ja nie planuje kupować procesora skoro nie potrzebuje, w takim razie kupię sobie nowe ramy bo moje są... ehkem... słabe i to bardzo... Może podziel się specyfikacją? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Maj 28, 2014 Share Napisano Maj 28, 2014 Tak naprawdę różnica będzie widoczna, ale tylko w niektórych zastosowaniach. Jeśli patrzysz pod gry - bierz i5, bo 1fps mniej to (chyba?)nie tragedia. Jeśli natomiast coś większego - rendering, nagrywanie filmów itp. - to wtedy i7, z racji dodatkowych wątków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Czerwiec 10, 2014 Share Napisano Czerwiec 10, 2014 (edytowany) Jeśli chodzi o cenę, to najbardziej optynalnym wyborem jest i5 3570. Zrobisz na nim wszystko, ponagrywasz etc. Kosztuje on około 800zł, co jest jak już napisałem dobrą ceną za bardzo dobrą wydajność Edytowano Czerwiec 10, 2014 przez Camed Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Czerwiec 12, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Dzięki camed, chyba go kupie sobie bo... moja i5 jest trochę słaba, chyba że ją podkręcę, a jak ja coś próboję robić to się psuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Dzięki camed, chyba go kupie sobie bo... moja i5 jest trochę słaba, chyba że ją podkręcę, a jak ja coś próboję robić to się psuję. Między i5 z seri 2000 a 4000 nie ma wielkiej różnicy. Powiedz jaki masz model. Pomoże nam to w doborze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Czerwiec 12, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Model to Intel Core i5- 3350p 3.10GHz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Model to Intel Core i5- 3350p 3.10GHz. Człowieku, jak chodzi o gry to zajeb ty, nic dodać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Czerwiec 12, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Hmm, może podam ci cały sprzęt na pw i powiesz co wymienić, żeby bf3 nie lagował na niskich, jakieś, bo takie gry które gram najwięcej to spokjojnie ciągną, ale w bf3 też bym pograł a na niskich... to tak trochę słaboo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Ok, pisz Jutro dam odpowiedź Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Czerwiec 13, 2014 Share Napisano Czerwiec 13, 2014 Prosilem Cie bys podal tutaj wszystko. Pozwol sobie pomoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Czerwiec 13, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 13, 2014 Dobra to tu podasm, ramy nie pamiętam zabardzo, ale wiem, że mają 800 mhz czy co to tam jest... procesor podawałem wyżej, grafika to Nvidia Geforce gtx 660 ti, zasilacz nie pamiętam (jak potrzebne to czegoś to napiszcie, zdejmę obudowę i zobaczę) umm, coś jeszcze potrzebne wam? dyski czy cuś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Czerwiec 14, 2014 Share Napisano Czerwiec 14, 2014 Zainstaluj i podaj screeny z zakładki "mainboard" i "memory"http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html Zasilacz, tak podaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Czerwiec 14, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 14, 2014 Dobra screeny, zasilacz podam później, jak będę czyścił kompa z kurzu, bo mi się nie chcę http://puu.sh/9t1xM/1ba17fa8f0.png http://puu.sh/9t1z8/039445ebe2.png Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Czerwiec 14, 2014 Share Napisano Czerwiec 14, 2014 Podaj zasilacz - to całkiem ważne. RAM ma stosunkowo niskie taktowanie aczkolwiek chyba wystarczające. Płyta należy do tych dobrych średnio-kosztownych. Ja mam Z77 M43 Miliary Class. Dobre płyty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Czerwiec 16, 2014 Share Napisano Czerwiec 16, 2014 Doradzam tak profilaktycznie dowiedzieć się jakiej to firmy masz kości RAM. Bo jak zdecydujesz się w przyszłości na poważniejsze zadania na tym kompie, to dodatkowe GB się przyda, a mając inne firmy różne rzeczy się dzieją. Ale do gier - 8 GB na luzie starczy, przynajmniej teraz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Czerwiec 16, 2014 Share Napisano Czerwiec 16, 2014 Ten komputer jest naprawdę ok. Procka nie ma co wymieniać. Ramu styka. Gra będzie śmigać jak ta lala Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megaxsardas Napisano Czerwiec 16, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 16, 2014 A watch dogs może pójdzie, jak tak to na jakich wie ktoś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts