Phinbella Flynn Napisano Październik 1, 2014 Share Napisano Październik 1, 2014 (edytowany) KONKURS!!! "CMC układają słowa" Nadszedł czas na mini konkurs. Tematyką konkursu jest Halloween Zadaniem wszystkich uczestników jest ułożenie Piosenki, która będzie zawierała: Sensowny tekst czyli zgodne z tematem konkursu; Minimum dwie zwrotki [krótkie i nie na temat będą odrzucane na stos do spalenia]; Dobra ortografia [nie będę czytać tego czego nie rozczytam]. Wreszcie oczekiwany punkt przez każdego z was, czyli NAGRODY Za najlepszą, sensowną i tematyczną piosenkę uczestnik tego konkursu otrzyma: Punkty reputacji od wszystkich awatarów CMC [4 punkty] Odznakę, która wygląda tak: Możliwość do pomagania nam współtworzyć dział. [Tak naprawdę to wszyscy jesteśmy współtwórcami] Termin konkursu jest do 30 października! PRACE WYSYŁAĆ ALBO DO ZANDIEGO ALBO DO MNIE. POWODZENIA! Edytowano Październik 1, 2014 przez Phinbella Flynn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Październik 1, 2014 Share Napisano Październik 1, 2014 Pytanko: czy W RAZIE CZEGO może być po angielsku? Bo z weną różnie bywa i raz idzie po polsku a raz ani trochę. ^^" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 1, 2014 Share Napisano Październik 1, 2014 (edytowany) Język nie ma znaczenia. Najważniejsze by było poprawnie ortograficznie, zgodne z tematem i spełniało założone minimum długości. Edytowano Październik 1, 2014 przez Phinbella Flynn Trochę interpunkcja. :) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 2, 2014 Share Napisano Październik 2, 2014 (edytowany) Oczywiście! Może nie widzę przeszkód, jeśli masz dobry sprzęt. Możesz nawet nagrać swoje wykonanie. Edytowano Październik 2, 2014 przez Phinbella Flynn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 3, 2014 Share Napisano Październik 3, 2014 (edytowany) Rozumiem że wykorzystujesz tylko linie melodyczną, zaś tekst masz swój nie widzę problemu. Ewentualnie wymień autora linii melodycznej żeby nie było problemu. Edytowano Październik 3, 2014 przez Phinbella Flynn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 4, 2014 Share Napisano Październik 4, 2014 A czy ma to być piosenka, że tak powiem delikatna, idealna dla dzieci czy może być też mroczna? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 4, 2014 Share Napisano Październik 4, 2014 Może rózna byleby zgadzała sie z tematyką konkursu czyli Helloween Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobayashi Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 Parodiowanie już stworzonych piosenek nie wchodzi w grę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 Cóż raczej msuaiłbym to skonsultować z Phini ,ale raczej nie wchodzi to w grę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 Chwileczkę..bo wyżej napisałeś, że można użyć linii melodycznej czyli to tak, że zmieniasz istniejący tekst na swój własny, a to jest właściwie parodia. Także w końcu można tak czy nie można? Bo ja już napisałam tekst oparty o linię melodyczną istniejącej piosenki i teraz nie wiem czy było to dozwolone w końcu czy nie .-. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 (edytowany) aa to o to chodzi to tak, bo można tez sparodiować sam tekst piosenki zmieniać trochę słowa zostawiając część oryginalnych i takie parodiowanie piosenki jest raczej niedopusczalne bo jest odtwórcze, nie twórcze i to miał chyba na myśli pan BezimiennyKot, natomiast nowe słowa do znanej melodii są dopuszczalnie np w polska pieśń "Rozszumiały się wierzby płaczące" ma swój tekst zaś melodia pochodzi z rosyjskiej pieśni ludowej "Pożegnanie Słowianki" Edytowano Październik 10, 2014 przez Schizo Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 Aha, czyli jeśli mam tę samą melodię, ale zmieniony tekst całkowicie co do słowa to nie muszę pisać od nowa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 (edytowany) Tak, jeśli twój tekst jest całkowicie twój, to nie musisz pisać od nowa Uszatko , oczywiste miło by było gdybyś po podaniu tekstu podała również lin do melodii do której jest tekst, by się łatwiej śpiewało Edytowano Październik 10, 2014 przez Schizo Zandi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 11, 2014 Share Napisano Październik 11, 2014 (edytowany) Cóz napewno nie my jako że jesteśmy sędziami, chba że pod kątem zgodności z zasadami to możesz mi wysłać piosenkę na pw albo na skypę lub gg Edytowano Październik 11, 2014 przez Schizo Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 29, 2014 Share Napisano Październik 29, 2014 Jeśli chodzi o mnie to tylko ty mi przesłaleś tekst a Phinn mówiła mi że ciaglę jej wysyłalają Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 29, 2014 Share Napisano Październik 29, 2014 Żeby nie było nieporozumień. Wysłałam tekst do Zandiego. Do Phinn też, ale nie jestem pewna czy dotarło..tak czy siak tekst jest wysłany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phinbella Flynn Napisano Listopad 1, 2014 Autor Share Napisano Listopad 1, 2014 Wyniki! Mieliśmy co wybierać. Dostaliśmy aż 3 utwory! Dziękujemy bardzo wszystkim uczestnikom konkursu za swój wkład i czas na jaki poświęcili się. Dzisiaj jest Halloween więc czemu nie dzisiaj nie ogłosić tego wyniku. Po przedyskutowaniu z ekipom stwierdziliśmy, że tekst Uszatki był jednym z najlepszych. Gratuluje i zapraszam do innych zabaw i dyskusji w naszym dziale. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Faktycznie, konkurencja była zażarta Pisarzem piosenek to ja nie będę W każdym razie, moje gratulacje dla zwyciężczyni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 (edytowany) To nawet nie dacie tu zwycięskiego tekstu? :c Edytowano Listopad 2, 2014 przez Burning Question Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Proszę oto zwycięśki tekst Uszatki Ciemność Księżyc lśni Jego blask oświetla drogę im Blisko gdzieś chowają się Stwory z mroku zrodzone Duchy Zmory Groźne stwory Już przedarły się przez drzwi Ich ofiarą będziesz ty Ich ofiarą będziesz ty Nie chowaj się (i tak odnajdą cię) Nie uciekaj (oni są już wszędzie) Nie krzycz w ciemność (usłyszą krzyki twe) Czekaj i płacz (nie ma dla ciebie szans) Boisz się Dopadli cię Posmakowali krwi Wilkołak i wampir Podnosisz się Strach dodaje sił Będziesz walczył Aż nastanie świt Choć strach nadal dręczy cię Wciąż twe szanse są marne Twe szanse są marne Nie chowaj się (i tak odnajdą cię) Nie uciekaj (oni są już wszędzie) Nie krzycz w ciemność (usłyszą krzyki twe) Czekaj i płacz (nie ma dla ciebie szans) Widzisz w lustrze Oczy puste Podłoga z krwi Duch pod łóżkiem Serce ściska strach Nie masz przecież żadnych szans Chwytasz nóż Walczyć próbujesz Pierwszy atak Woń krwi czujesz Padasz bez życia Noc to straszna, noc to zła Nie chowaj się (i tak odnajdą cię) Nie uciekaj (oni są już wszędzie) Nie krzycz w ciemność (usłyszą krzyki twe) Czekaj i płacz (nie ma dla ciebie szans) Nie chowaj się (i tak odnajdą cię) Nie uciekaj (oni są już wszędzie) Nie krzycz w ciemność (usłyszą krzyki twe) Czekaj i płacz (nie ma dla ciebie szans) Melodia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 (edytowany) No proszę, wygrałam~ Yay~ Reszcie też gratuluję... wzięcia udziału w konkursie? Chęci? Whatever ^^ W sumie to już druga piosenka konkursowa, która zajęła jakieś miejsce. Chyba zacznę pisać teksty do piosenek Edytowano Listopad 2, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Jeśli mówisz prawdę to rzczywiscie masz talent do piosenek i mówie to szczerze ja tjak narzie nie posiiadam żadnych nagród artystycznych te co widać na moim profilu są za moją wiedzę muzyczną i zanagażowanie w dział Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Oba awardy dostałam za konkursy z tekstami piosenek A co do ciebie..nawet jeśli nie masz talentów artystycznych to i tak zaletą jest fakt, że potrafisz się w coś zaangażować ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phinbella Flynn Napisano Listopad 6, 2014 Autor Share Napisano Listopad 6, 2014 O co chodziło z komentarzem Flynna "Dodaj akapit" w moim tekście? Wybaczcie, ale nie mogłem tak od razu poprawić, w weekend celebrowałem wszystkich świętych. Nie,.. to przez przypadek. XD Coś musiałam przez przypadek zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 Nie jestem pewien, o co w tym chodzi, ale... Otrzymałem "Przyjaciel Twilight Sparkle", za drugie miejsce w konkursie muzycznym "CMC układają słowa" Trochę to dziwne... tak sądzę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts