Hairo Lone Hunter Napisano Październik 13, 2014 Share Napisano Październik 13, 2014 (edytowany) Pewnego dnia w drodze do pracy spłynęło na mnie natchnienie i w jakieś mniej więcej dwie godziny udało mi się napisać piosenkę. Niestety nie potrafię ani grać ani śpiewać, a bez tego ani rusz. Tak więc czy ktoś byłby zainteresowany skomponowaniem lub/i podłożeniem głosu. Melodia nie musi być skomplikowana wręcz przeciwnie. Myślałem o czymś prostym. Solowa gitara w stylu Johnny'ego Cash'a i do tego wolno padające słowa piosenki (tak jak tu i przepraszam, że w ten sposób to pokazuję, ale nie mam pojęcia jak inaczej mógłbym to zrobić). Poniżej zamieszczam tekst, który udało mi się napisać: P.S Jakiś art na okładkę też byłby mile widziany. It's 6 in the morning Rise of the sun My eyes are stuned I had an beautiful dream I've just seen Me and my M16 A bit cold But nice to hold Locked and load We go forward through dusty road A large noise I can't hear my voice What happend buddy? You were next to me happy Smiled like a little puppy Now I can't find your body I need some assistance How to grab a bit of distance I'm just a teen With M16 Another morning Someone new is coming A sudden blush I feel my blood rush She said My name is Triss And I don't kiss A bit cold But nice to hold She was a teen just like a M16 Locked and load We go forward through dusty road I fought It was a fly No it was bullet before my eye A large Noise I can't hear my voice Were is my leg? Oh, I can see three On a near tree I'm messed up Wish to wake up What should I heal? When I can't realy feel Nok to the door Who's there? My jaw hits the floor It was Triss A teen with M16 She was a bit cold But nice to hold We go forward through dusty road We were two teens Without M16's She said No more sweet lies Please close your tired eyes I heard no noice Not even my voice It was a kiss from girl named Triss Edytowano Październik 13, 2014 przez Hairo Lone Hunter 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hairo Lone Hunter Napisano Październik 26, 2014 Autor Share Napisano Październik 26, 2014 Mała aktualizacja: Już ktoś zgłosił się z propozycją napisania piosenki. Teraz szukam kogoś kto użyczyłby swojego głosu (męski, żeński nie ważne) i opcjonalnie kogoś kto narysowałby jakiś fajny obrazek nawiązujący do piosenki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Październik 26, 2014 Share Napisano Październik 26, 2014 Mogłabym ewentualnie zrobić jedno bądź drugie, chciałabym jednak do pierwszego najpierw poznać podkład, do drugiego zaś najpierw usłyszeć piosenkę (przynajmniej instrumental). Nawiasem mówiąc - kto się zgłosił do napisania piosenki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hairo Lone Hunter Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Mogłabym ewentualnie zrobić jedno bądź drugie, chciałabym jednak do pierwszego najpierw poznać podkład, do drugiego zaś najpierw usłyszeć piosenkę (przynajmniej instrumental). Nawiasem mówiąc - kto się zgłosił do napisania piosenki? Do tego zgłosił się "The Rain" ( http://mlppolska.pl/the-rain-m6250/ ). Wybacz że kazałem ci czekać z odpowiedzią. Wyleciało mi to z głowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się