Kejos Napisano Luty 11, 2015 Share Napisano Luty 11, 2015 Więc od razu do senda. Jak to cholerstwo zwane phpmyadmin zainstalować? >.< http://a.fsdn.com/con/app/proj/phpmyadmin/screenshots/phpmyadmin-users.png Po prostu jak to zainstalować ;-; Bo nic nie działa ;-; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Luty 12, 2015 Share Napisano Luty 12, 2015 Co zainstalować, phpmyadmina? Bo nie wiem zbytnio z czym masz problem.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siper Napisano Luty 12, 2015 Share Napisano Luty 12, 2015 Zakładam, że już masz serwer na Linuksie (Jaki?) z zainstalowanym daemonem HTTP, PHP i MySQL/MariaDB? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Luty 12, 2015 Autor Share Napisano Luty 12, 2015 Co zainstalować, phpmyadmina? Bo nie wiem zbytnio z czym masz problem.. Z instalacją phpmyadmin. Nic nie działa Zakładam, że już masz serwer na Linuksie (Jaki?) z zainstalowanym daemonem HTTP, PHP i MySQL/MariaDB? Nie na linuksie tylko na Windowsie ;-; Pisało że działa, ale jakoś nie wydaje się to prawdziwe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Luty 12, 2015 Share Napisano Luty 12, 2015 Nie na linuksie tylko na Windowsie ;-; Pisało że działa, ale jakoś nie wydaje się to prawdziwe SERWER NA WINDOWSIE. Nie chcę być niemiły, ale z KIM zamieniłeś mózg? Na windzie się NIE STAWIA :( Są edycje serwerowe windowsa, ale jak chcesz serwer, to poradnik masz pod linkiem http://www.abclinux.com.pl/linux-lamp-czyli-apache-php-i-mysql/ - LAMP Linux, to powinno ci pomóc. Osobiście polecam debiana niż ubuntu, ale komendy róznią się tym, że nie dajesz "sudo" na początku. Zamiast "sudo apt-get install [ pakiet]", dajesz"apt-get install [ pakiet]". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Luty 13, 2015 Autor Share Napisano Luty 13, 2015 SERWER NA WINDOWSIE. Nie chcę być niemiły, ale z KIM zamieniłeś mózg? Na windzie się NIE STAWIA :( Są edycje serwerowe windowsa, ale jak chcesz serwer, to poradnik masz pod linkiem http://www.abclinux.com.pl/linux-lamp-czyli-apache-php-i-mysql/ - LAMP Linux, to powinno ci pomóc. Osobiście polecam debiana niż ubuntu, ale komendy róznią się tym, że nie dajesz "sudo" na początku. Zamiast "sudo apt-get install [ pakiet]", dajesz"apt-get install [ pakiet]". Ale o to chodzi, że mam to cholerstwo zainstalowane, ale nie chce się odpalić przy każdym sposobie uruchomienia niezależnie czy robię wszystko zgodnie z tym co ludzie mówią Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Luty 13, 2015 Share Napisano Luty 13, 2015 Jak potrzebujesz tylko do lokalnego developmentu to możesz się pobawić XAMPPem. Prosta instalacja i masz od razu php, mysql, phpmyadmin - wszystko skonfigurowane do pracy (tylko trzeba jeden kreator przejść). Do stawiania produkcyjnego serwera się jednak moim zdaniem nie nadaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Luty 14, 2015 Autor Share Napisano Luty 14, 2015 (edytowany) Jak potrzebujesz tylko do lokalnego developmentu to możesz się pobawić XAMPPem. Prosta instalacja i masz od razu php, mysql, phpmyadmin - wszystko skonfigurowane do pracy (tylko trzeba jeden kreator przejść). Do stawiania produkcyjnego serwera się jednak moim zdaniem nie nadaje. I tutaj jeszcze jedna ciekawostka: mam XAMPP zainstalowany i skonfigurowany :| Ale jak uruchamiam za jego pomocą Appache bądź MySqL to po kilku sekundach pojawia się w panelu na dole napis error. I tak. To ma być do lokalnego Edytowano Luty 14, 2015 przez Kejos Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się