M3ICHU Napisano Sierpień 30, 2015 Share Napisano Sierpień 30, 2015 (edytowany) <a href=http://zapodaj.net/228a49d609917.jpg.html>badziewie.jpg</a>Witam was wszystkich! Ostatnio z nudów zacząłem "coś tam" bazgrolić i postanowiłem że pokarzę wam swoje "wypociny".Zaczynamy! Pierwszy arcik czyli Thunderlane.http://zapodaj.net/fd5a88b3f0f5a.jpg.htmlOraz coś co nie ma związku z kucykami czyli Mazda 323BG z 89 roku http://zapodaj.net/485b993554bc0.jpg.htmlProszę o obiektywne ocenienie moich "bazgrołów", każde rady mile widziane, wiem że rysunki nie są dobre (największe problemy sprawia mi perspektywa i skala), chcę się doskonalić w rysowaniu. Postaram się od czasu do czasu wkleić coś tutaj. Zapraszam do oceniania Edit. Sorka za foty, następnym razem rysunki już ze skanera będą Edytowano Sierpień 30, 2015 przez M3ICHU 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simplistic Napisano Sierpień 30, 2015 Share Napisano Sierpień 30, 2015 Nie jest źle, przyczepię się do ogona, powinien wychodzić bardziej jak ,,kitek" Tylne kopyta mają jakiś dziwny ksztalt (od zada w dół coś mi nie gra ) przednie kopyta wydają mi się ,,małe" ale poza tym, naprawdę dobry rysunek. Nwm nie znam się XD Czekam na.kolejneGrzywa mi się podoba, kształt pyska jakoś nie wali po oczach jakimiś błędami. A co do mazdy: jechałbym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANAXTHOUS Napisano Sierpień 30, 2015 Share Napisano Sierpień 30, 2015 Ten drugi kucyk jakoś dziwnie wygląda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Sierpień 30, 2015 Share Napisano Sierpień 30, 2015 Nie wrzucaj obrazków na zapodaj, TinyPic czy inne serwisy niepozwalające na bezpośredni dostęp do grafiki. Korzystaj raczej z DeviantArt lub Imgur. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3ICHU Napisano Sierpień 30, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 30, 2015 Ten drugi kucyk jakoś dziwnie wyglądaPrzecież napisałem że drugi art nie ma związku z kucykami Nie wrzucaj obrazków na zapodaj, TinyPic czy inne serwisy niepozwalające na bezpośredni dostęp do grafiki. Korzystaj raczej z DeviantArt lub Imgur.Dzięki za radę! Następnym razem wrzucę na Imgur lub założę konto na Deviantart Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Sierpień 30, 2015 Share Napisano Sierpień 30, 2015 Z nogami to myślę że trochę nisko zgięcie ustawione.Zgięcie "kolana" w tylnich nogach powinno być bardziej na poziomie brzucha i może dlatego ciut dziwnie wyszły. I też do ogona się przyczepię Powinien jakby wychodzić pod kątek około tam 45 stopni i opadać łukowo (w większości przypadków)Nie jest źle ale z pewnością skaner pomoże bo nie da się tak wszystkiego ujrzeć ^^Ale naprawdę fajnie idzie jeśli to twoje początki. Czekamy na kolejne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3ICHU Napisano Sierpień 31, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2015 Kolejny rysunek! Co prawda wykonałem go wczoraj lecz problemy z instalacją oprogramowania drukarki sprawiły iż ponownie musiałem użyć "kalkulatora" Wracając do tematu. Oto moja wczorajsza Lyra. Zamysł był następujący "odwrócona Lyra spogląda na niebo". A wy co o nim myślicie? Wyszło? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Wrzesień 1, 2015 Share Napisano Wrzesień 1, 2015 No to ok po pierwsze twoja Lyra robi zeza a nie wiem czy taki był zamysł Ale derpuje ostro ale następnym razem przemyśl dokładnie w którym kierunku oczy będą się zwracać.Ucho mogłoby być troszkę większe i róg minimalnie dłuższy.Co do nóg to trochę się pomieszało i myślę że psuje to tylnia noga dalsza. Myślę że powinna być troszkę bliżej przy takim wygięciu tułowia.Przy okazji mógłbyś trochę bardziej modelować ten tułów Trochę za mało łagodnych linii. I tylnia część ciut za mała wg mnie. Tył ma większą masę niż przód i niekoniecznie tutaj to widać. I sam ogon też mógłby być bardziej łagodny Nawet ja tak włosów na żelu nie stawiam jak jej ogon sterczy Bardziej łagodnie niech opada. Pomyśl o tym jak zachowują się ludzkie odpowiedniki kucowych części czy to nogi czy włosy i spróbuj odwzorować w kucykowych standardach.To tak tyle ode mnie ale nie jest źle nie martw się ^^ Trochę ćwiczeń więcej przemyślanych kresek i wszystko będzie szło w lepszą stronę. Jak nie jesteś pewien czegoś to szukasz na necie konkretnych pozycji albo uruchamiasz 3d Pony Creator i dokładnie analizujesz jak kucowate ciało się w danej sytuacji zachowuje.Ale wszystko na dobrej drodze Ćwicz i ćwicz powodzenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simplistic Napisano Wrzesień 1, 2015 Share Napisano Wrzesień 1, 2015 Dobrze ci idzie ziom, Osobiście przyczepię się do oczu, reszta o wiele lepsza niż moje obecne rysunki. Jak skonczysz to będzie git, tylko zeza popraw (derpy może być tylko jedna ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lunabella Napisano Wrzesień 1, 2015 Share Napisano Wrzesień 1, 2015 Już widać postępy Jedynie co mi nie pasuje to że ucho powinno być większe , róg troche dłuższy i poprawiłabym tego zeza , ale cała reszta jest ok :) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się