Gość Napisano Sierpień 10, 2016 Share Napisano Sierpień 10, 2016 Cześć! Ostatnio całkowicie pochłonęła mnie symulacja kolejowa, tworzona przez pasjonatów - Train Driver 2. Możemy wcielić się w maszynistę lub dyżurnego ruchu i oba te zajęcia dają sporo satysfakcji, ale też i stresu, zwłaszcza praca na nastawni... Może ktoś z Was zna/chciałby poznać TD2? Szczerze polecam, chętnie odpowiem na pytania. Do zobaczenia na szlaku! Teraz wracam na służbę, muszę wyprawić kilka pociągów, a rozkład już mi się nie klei . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Sierpień 10, 2016 Share Napisano Sierpień 10, 2016 Grałem. Jak na chwilę obecną, całkiem przyjemna gra. Niestety zdarza się, że na multi nie można grać, gdyż nie ma dyżurnych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 10, 2016 Share Napisano Sierpień 10, 2016 To może się kiedyś spotkamy, prawie cały czas jestem dyżurnym. Teraz chcę zacząć na Dziarnowie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Sierpień 25, 2016 Share Napisano Sierpień 25, 2016 Chodzą plotki iż Train driver 2 ma połęczyć się z inną gwiazdą symulatorów polskie kolei "Maszyna EU07-424" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 26, 2016 Share Napisano Sierpień 26, 2016 Na chwilę obecną chyba nie można na to liczyć. Teraz czekam na nowy SWDR i próbuję robić scenerię w rodzaju Canterlotu... Ogólnie jakiś kolejowy projekt, związany z MLP. Może być też stacja Ponyville, chociaż to byłoby bardzo małe, takie Lisiczki z TD2. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 Przedstawiam projekt stacji Canterlot. Istnieją cztery szlaki jednotorowe, niezelektryfikowane: Cd (Cloudsdale), Pv (Ponyville), Ct (Canterlot Towarowy, niewidoczny na rysunku) oraz Bm (Baltimare, również niewidoczny). Z poprawek - należy przenieść Wk2 przez zwrotnicę 6 oraz dorysować perony. Czekam na uwagi/pomysły . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 (edytowany) Wymyśl gdzie pójdzie zelektryfikowana :D, plan dobry, nie mam uwag, a i jaki tabor? Edytowano Sierpień 27, 2016 przez Rapid Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 Elektryfikacji raczej nie przewiduję - nie widziałem "druta" w MLP, tak samo jak semaforów świetlnych (chociaż mam duże braki, więc może się mylę). Tabor spalinowy - SM42 ze składami pasażerskimi/towarowymi. Zastanawiam się, czy nie zacząć od czegoś i nie zrobić Ponyville. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 A jaki przewoźnik? Ja bym dodał jeszcze SP32, a na towarowe ST43. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 @Ensifer, do Ponyville i do granic Canterlotu (jeżeli jako duże miasto, skoro stolica to raczej) dwutory - można ruch aglo puścić. Spoiler szkoda że temat kolejowy w archiwum Innych Kuców jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 (edytowany) Na razie mogą być tylko takie maszyny, które występują w TD2. @Kuracyja, też o tym myślałem, chociaż przez Pv jednotor przechodzi i nie wiem, czy warto się bawić w dwutory. Oczywiście, jest to tylko projekt w bardzo wczesnej fazie realizacji i wiele się jeszcze może zmienić, zwłaszcza że nie bawiłem się jeszcze edytorem scenerii . Trzeba mieć odpowiednie grafiki na wystrój, etc. Na upartego można też zacząć od czegoś bardziej fikcyjnego, np. Canterlot Towarowy. BTW - o co chodzi z #removespidi? Edytowano Sierpień 27, 2016 przez Ensifer Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Sierpień 27, 2016 Share Napisano Sierpień 27, 2016 11 minut temu Ensifer napisał: Na razie mogą być tylko takie maszyny, które występują w TD2. @Kuracyja, też o tym myślałem, chociaż przez Pv jednotor przechodzi i nie wiem, czy warto się bawić w dwutory. Oczywiście, jest to tylko projekt w bardzo wczesnej fazie realizacji i wiele się jeszcze może zmienić, zwłaszcza że nie bawiłem się jeszcze edytorem scenerii . Trzeba mieć odpowiednie grafiki na wystrój, etc. Na upartego można też zacząć od czegoś bardziej fikcyjnego, np. Canterlot Towarowy. BTW - o co chodzi z #removespidi? Zawsze można pofantazjować. Spoiler co do #removespidi - pytaj na sb Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Sierpień 29, 2016 Share Napisano Sierpień 29, 2016 I jeszcze szopa, jak będzie się nazywała i gdzie będzie, z obrotnicą czy bez Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 29, 2016 Share Napisano Sierpień 29, 2016 Nie wiem, nie wiem. Z obrotnicą będzie ciężko, bo to chyba nie da rady w TD2 obecnie. W ogóle jak chcecie to możecie pomóc, zapraszam. Nie mam doświadczenia, jeśli chodzi o edytor/tworzenie scenerii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Sierpień 29, 2016 Share Napisano Sierpień 29, 2016 Tzn, mógłbym...doradzać bo nie znam się na tworzeniu w TD2, jeżeli chodzi o układ infrastruktury, mam doświadczenie z trs 2006 i TS12. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 30, 2016 Share Napisano Sierpień 30, 2016 To zapraszam w moje skromne progi . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Wrzesień 3, 2016 Share Napisano Wrzesień 3, 2016 (edytowany) To od czego zaczynamy? Edytowano Wrzesień 3, 2016 przez Rapid Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Wrzesień 11, 2016 Share Napisano Wrzesień 11, 2016 Nie mam żadnego doświadczenia, jeśli chodzi o edytor TD2. Na razie rysuję kolejny plan stacji, ponieważ doszedłem do wniosku, że warto dokonać kilku zmian. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Maj 16, 2022 Share Napisano Maj 16, 2022 Wiadomość automatyczna Temat został zamknięty i przeniesiony do Forumowych Archiwów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts