Skocz do zawartości

Witam!

Wilczke

Recommended Posts

Witam serdecznie!
Do fandomu należę, hmm... od jakiegoś roku. Mam na imię Julia, lat 14, od dziecka mieszkam w podkarpackim mieście zwanym dumnie Przemyśl. Mimo, że łagodnie mówiąc jest to zwyczajnie czarna dziura na mapie podkarpackiego to jestem dumna, że akurat tu miałam zaszczyt się urodzić. Uczęszczam do katolika (ZSSalez). Nie wyobrażam sobie dnia bez klapnięcia sobie przy biurku i nabazgrania czegoś mniej lub bardziej konkretnego (ew. poskręcania kwiatków z bibuły, co już powoli staje się nałogiem). Na zajęcia plastyczne uczęszczam już prawie 9 lat. Lubię sobie też poczytać tradycyjną fantastykę typu Wiesiu i popykać w gierki piorąc kilka monstr po drodze do Novigradu. Jestem także moderatorem na jednym z większych, polskich serwerów Minecraft. 
/) (\ Kopytko!

• +1 3

Dnia 14.06.2017 o 15:21, Dark Technology napisał:

1. Ulubiony kucyk

2. Słuchasz muzyki ? jak tak to jakiej? 

Expand  

1. Trudna decyzja, ale Zecora :zecora2:
2. Zazwyczaj są to utwory mniej popularne, ale migną i takie w mojej playliście. Lubuję się w rocku/metalu, rzadziej w rapie i muzyce tworzonej przez różne społeczności. Do grona Bronies trafiłam właśnie przez orginalną i wpadającą szybko w ucho muzykę. Lubię też tematykę Wiedźmina co pewnie łatwo zauważyć, więc w gronie moich ulubionych wykonawców musiał się obowiązkowo znaleźć pan MCSobieski, który opowiada w swoich rapach o uniwersum Geralta. Jest to właściwie jedyny raper, którym tak się zachwyciłam. Znajdą się też u mnie wyjątki - piosenki, które jednak mi się spodobały mimo, że często nie mam pojęcia o czym są (przykładowo The Living Tombstone - "No Mercy"). Prócz tego, szczerą nienawiścią darzę gatunek disco polo, nie wiem jak można słuchać tekstów zupełnie bez przesłania, ale wiadomo - kto co lubi.

Edytowano przez Wilczkowa
Dopisek
  • +1 2

Dnia 14.06.2017 o 15:49, Wilczkowa napisał:

1. Trudna decyzja, ale Zecora :zecora2:
2. Zazwyczaj są to utwory mniej popularne, ale migną i takie w mojej playliście. Lubuję się w rocku/metalu, rzadziej w rapie i muzyce tworzonej przez różne społeczności. Do grona Bronies trafiłam właśnie przez orginalną i wpadającą szybko w ucho muzykę. Lubię też tematykę Wiedźmina co pewnie łatwo zauważyć, więc w gronie moim ulubionych wykonawców musiał się obowiązkowo znaleźć pan MCSobieski, który opowiada w swoich rapach o uniwersum Geralta. Jest to właściwie jedyny raper, którym tak się zachwyciłam. Prócz tego, szczerą nienawiścią darzę gatunek disco polo, nie wiem jak można słuchać tekstów zupełnie bez przesłania, ale wiadomo - kto co lubi.

Expand  

Też lubię Zecore ale nie tak jak Lune, Z mzyki też nie lubię disco polo bo tak. :bronies:

Gość Ziemowit
  Dnia 14.06.2017 o 15:53, Dark Technology napisał:

e, Z mzyki też nie lubię disco polo bo tak. 

Expand  

> Bo tak - najlepszy argument eve

A

Dnia 14.06.2017 o 15:53, Dark Technology napisał:

szczerą nienawiścią darzę gatunek disco polo, nie wiem jak można słuchać tekstów zupełnie bez przesłania

Expand  

Disco Polo jest bardzo rytmicznym i wesoły gatunkiem disco-polo, utworzony po to by wykorzystać pozytywną energie i się cieszyć, więc Disco Polo to wy szanujcie, każdy gatunek muzyczny ma swoje przeznaczenie, Disco Polo ma akurat takie.  

Dnia 14.06.2017 o 18:08, Ziemowit napisał:

A

Disco Polo jest bardzo rytmicznym i wesoły gatunkiem disco-polo, utworzony po to by wykorzystać pozytywną energie i się cieszyć, więc Disco Polo to wy szanujcie, każdy gatunek muzyczny ma swoje przeznaczenie, Disco Polo ma akurat takie.  

Expand  

Ja nie lubię takiej muzyki jestem ponury i nie lubię innych wesołych melodii więc zrozum że siedzę tylko w muzyce patriotycznej i w książkach.

Gość Ziemowit
  Dnia 14.06.2017 o 18:13, Dark Technology napisał:

jestem ponury i nie lubię innych wesołych melodii

Expand  

xD 

Dnia 14.06.2017 o 18:13, Dark Technology napisał:

ęc zrozum że siedzę tylko w muzyce patriotycznej i w książkach

Expand  

Nie, nie zrozumiem, argument "bo tak" jest gówno warty, zanim napiszesz posta to pomyśl nad sensowną argumentacją. 

Dnia 14.06.2017 o 18:15, Ziemowit napisał:

xD 

Nie, nie zrozumiem, argument "bo tak" jest gówno warty, zanim napiszesz posta to pomyśl nad sensowną argumentacją. 

Expand  

Wiesz nie zawsze chce mi się pisać więc skracam i nie powinny ludzi interesować powody czemu nie lubię danych rzeczy. Lecz gdy spytają odpowiadam.

• +1 1

Witaj na forum! :bronies: 

Rzeczywiście jakoś teraz pełno nowych przychodzi na forum. Zauważyłem też, że są to na ogół osoby młode. Potrzeba czegoś świeżego, dlatego dobrze że nowi przychodzą :fshug: Też bardzo lubię TLT, ale w fandomie zarówno tym polskim, jak i zagranicznym jest pełno świetnych artystów muzycznych. Mi się bardzo spodobały utwory d.notive'a i H8_Seed'a, ale to tylko mój gust :fluttershy5:

Odkryj ukrytą treść

Gość Ziemowit
  Dnia 14.06.2017 o 18:18, Dark Technology napisał:

Wiesz nie zawsze chce mi się pisać więc skracam

Expand  

Jak ci się nie chce to nic nie pisz, proste. 

Dnia 14.06.2017 o 18:18, Dark Technology napisał:

i nie powinny ludzi interesować powody czemu nie lubię danych rzeczy.

Expand  

To po co napisałeś o tym? Skoro uważasz, że dana rzecz nie powinna interesować ludzi, to czemu o niej piszesz na FORUM, powtórzę jeszcze raz N A  F O R U M! 

Dnia 14.06.2017 o 18:21, Ziemowit napisał:

Jak ci się nie chce to nic nie pisz, proste. 

To po co napisałeś o tym? Skoro uważasz, że dana rzecz nie powinna interesować ludzi, to czemu o niej piszesz na FORUM, powtórzę jeszcze raz N A  F O R U M! 

Expand  

Bo pisałeś że to nie argument więc odpisałem wielka mi filozofia. 

No elo.

Pytanka:

1) Ulubiony przedmiot szkolny, inny niż plastyka?

2) Metal! Co sądzisz o tym progresywnym (jeżeli cokolwiek sądzisz)? Posiadasz jakiś ulubiony podgatunek metalu?

3) Jakaś fantastyka oprócz wieśka? Polecam Dukaja

Dnia 14.06.2017 o 15:49, Wilczkowa napisał:

Prócz tego, szczerą nienawiścią darzę gatunek disco polo, nie wiem jak można słuchać tekstów zupełnie bez przesłania, ale wiadomo - kto co lubi.

Expand  

Bez przesady, czasem Disco Polo posiada frywolnie anegdotyczne, acz estetycznie rytmiczne teksty, nie różni się wtedy tak bardzo od typowej poezji baroku. Gdy czasem opowiada o życiu prostych ludzi, to podchodzi pod taki charakterystyczny dla modernizmu naturalizm. 4) Swoją drogą, do muzyki instrumentalnej masz podobny stosunek?

Miłej zabawy na forum!

PS. Nie urządzajcie shitstormów w tematach powitalnych, a jak już to chociaż takie, w których może brać udział osoba witana.

Dnia 14.06.2017 o 18:08, Ziemowit napisał:

Disco Polo to wy szanujcie, każdy gatunek muzyczny ma swoje przeznaczenie, Disco Polo ma akurat takie.

Expand  

Mi się wydaje, że głównym przeznaczeniem disco polo jest wkurzanie ludzi którzy chcą normalnie rozmawiać na imprezach. A zważywszy na jego prymitywną budowę, robi to w moim przypadku bardzo dobrze.

Edytowano przez Mordoklapow
  • +1 3

1) Zdecydowanie j. polski.
2) Hmm... Metal tak u mnie bardziej okazjonalnie, ale mam sentyment do Sabatonu. Koleżanka tak jakoś mnie wprowadziła i trudno się wyrwać.
3) Prócz Wiesia aktualnie rozczytuję się w "Kronikach Wardstone" autorstwa Josepha Delaney. Czytając to mam wrażenie, że Joseph wzorował się na naszym kochanym Sapciu. Pisane takim trochę językiem "dla idiotów" jak to określiła moja rodzicielka zważywszy na polszczyznę jaką ja się posługuję. Prócz tego jedynym moim zastrzeżeniem jest to, że akcja ciągnie się tak jakby chciała a nie mogła, czyli na zasadzie: "Matka mu zginęła, aa ok." Poza tym lektura idealna dla ludzi, którzy jeszcze nie chcą się wprowadzać w świat Geralta bądź wiek im nie pozwala (ale kto by nie chciał, prawda?). Saga ma także dodatek w postaci Bestiariusza Stracharza co jest dopełnieniem do 13 tomów. Jeżeli ktoś chciałby się dowiedzieć kim jest Stracharz to serdecznie zapraszam do lektury, a nawet późniejszej dyskusji i podzielenia się wrażeniami ze mną. :NjdaT:

A co do disco polo to broń Boże nie miałam na umyśle obrazić fanów tego gatunku. Mnie zwyczajnie nie podpadł do gustu, a jak wiadomo każdy słucha tego, co mu się podoba. :rdblink:

Dopisek
  • +1 1

Gość Ziemowit
  Dnia 14.06.2017 o 18:56, Mordoklapow napisał:

Mi się wydaje, że głównym przeznaczeniem disco polo jest wkurzanie ludzi którzy chcą normalnie rozmawiać na imprezach

Expand  

Rozmawiać na imprezach? XD. To trochę dziwne (przynajmniej dla mnie). Ale wracając do tematu:

Takie pytanka mam troszku też do kolejnej fanki wilków, pani @Wilczkowa

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez Ziemowit

Troszku powiadasz? Pierwszy raz spotykam się z tak wielkim zainteresowaniem moją osobą, ale skoro chcesz xD. 
*Pomijam fakt, że odpowiedzi na niektóre pytania wyżej można znaleźć w czeluściach mojego profilu* 
I jeszcze odnosząc się do:

Dnia 14.06.2017 o 20:03, Ziemowit napisał:

Takie pytanka mam troszku też do kolejnej fanki wilków

Expand  

Kiedy powstawał mój nick, nie sugerowałam się moją sympatią do psowatych lecz moim nazwiskiem :3
Przejdźmy więc do pytań:

Odkryj ukrytą treść
  • +1 1

Gość Ziemowit
  Dnia 14.06.2017 o 20:52, Wilczkowa napisał:

Pierwszy raz spotykam się z tak wielkim zainteresowaniem moją osobą,

Expand  

Akurat korzystając z okazji, że mi się nudziło, odruchowo majtnąłem te 20 pytań, a miało być max. 10. Cóż, bywa. Jeszcze raz - Baw się dobrze na forum!!! 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...