Victoria Luna Napisano Styczeń 11, 2019 Share Napisano Styczeń 11, 2019 (edytowany) - Twilight! Zobacz, co znalazłem! - zawołał Spike, niosąc pewną książkę. Była ona dosyć ciężka, sądząc po wysiłku mojego asystenta. Siedzieliśmy w bibliotece, gdzie popijałam kakao i czytałam kolejne dzieło stworzone przez Starswirla Brodatego, które było dołączone do ostatniej przesyłki od niego. - Co to jest? - zapytałam. Szczerze mówiąc, pierwszy raz widzę tą książkę. A to się rzadko zdarza, zwłaszcza, że znam swoją kolekcję na pamięć. - Znalazłam ją przy Magicznym Lustrze. Był też list od Sunset Shimmer! Wzięłam księgę od smoka, chcąc mu oszczędzić dalszego wysiłku. Spike odetchnął z ulgą, po czym usiadł obok mnie i chwycił swój kubek z parującym napojem. Znalazłam list między kartkami księgi. Szybko przeczytałam jego treść, po czym zaczęłam przeglądać zawartość prezentu. - I co ci napisała? - zapytał Spike. - Jakiś czas temu był bal przebierańców,.. Sunset przesłała mi zdjęcia z imprezy, gdzie większość studentów była przebrana za mnie... - Woo... - przerwał na chwilę. - Chwila, że co? - Sam zobacz. - Pokazałam mu przykładowe zdjęcie z uczennicą upodobnioną do mnie. - Ta najbardziej przypomina ciebie, Twilight. - Wskazał pazurem na inne zdjęcie. - Przejrzymy je? - zapytała zaintrygowana zawatrością księgi. - Mamy chwilę czasu... - odpowiedziałam, po czym przewinęłam na kolejną strone Spoiler Spoiler Spoiler Edytowano Styczeń 11, 2019 przez Victoria Luna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts