D.E.F.S Napisano Listopad 17, 2019 Share Napisano Listopad 17, 2019 (edytowany) W tym temacie chiałabym podzielić się poradami w kuchni i nie tylko. Wszak Kuchnia to takie laboratorium dnia codziennego. Pierwsza porada dotyczy soku jabłkowego, który rozgrzewa w chłodne jesienne wieczory. Defs mnie poczęstował i zdradził mi swój przepis. A więc do dzieła. Potrzebujemy: - Duży Dzbanek lub Garnuszek (2+ litra) - Dwa Kubki/szklanki - Sok z jabłek (1,5 litra) - Dwie łyżeczki cynamonu - Dwie łyżeczki kardamonu - Korzeń Imbiru (100 gr) opcjonalnie - Gożdziki Najpierw sok jabłkowy przelewamy do dzbanka/garnuszka. Następnie kardamon i cynamon umieszczamy w szklance i zalewamy wrzątkiem. Imbir obieramy, kroimy na mniejsze cząstki i wsypujemy do drugiej szklanki i zalewamy wrzątkiem. Oba roztwory mieszamy i czekamy około 15 minut, aż nieco ostygną. Następnie roztwory wlemamy do soku i mieszamy. Po godzinie napój jest gotowy. Można również dodać goździki, lecz nie można z nimi przesadzać, gdyż ma bardzo intensywny aromat i może popsuć nasze doznania smakowe. Spróbowałam i smakuje przepysznie. Edytowano Listopad 17, 2019 przez D.E.F.S 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Grudzień 4, 2019 Autor Share Napisano Grudzień 4, 2019 Equestria, ech jak ja za nią tęsknię. Dałabym wszystko, by rozkoszować się przepysznymi daniami w Królewskiej stólówce. Póki co, muszę szukać smakołyków u siebie. Wiem, że większość kucyków nie je mięsa. Też nie jadłam, lecz jestem teraz człowiekiem i jak człowiek, konsumuje produkty mięsne. Boczek, och Celestio jak ja go uwielbiam. Dodaję go do kanapki z sałatą i pomidorem, jem go ot tak jako przekąskę i jako danie obiadowe... Faszerowane Grzybki: Składniki: 6 dużych pieczarek 100 gram żółtego sera (najlepiej Chedar) 3 plastry bekonu. Najpierw myjemy i osuszamy grzyby. Odkrawamy ogonki, zostawiając jedynie kapelusze. Odkrojone ogonki, ser i boczek ciachamy na małe cząstki. Tak powstałą mieszanką napełniamy kapelusze. Bierzemy głęboką blaszkę i wykładamy ją folią amelininową. Skrapiamy lekko olejem i układamy grzybki. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni, a gdy się nagrzeje, wkładamy blaszkę i pieczemy 12-15 minut. Pyszotka! Należy pamiętać o środkach bezpieczeństwa, wszak nie trudno o wypadek. Życzę wam smacznego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts