Jump to content

I Pasożytniczy Harccorowy Snowdropsummit

Dr Blankflank
 Share

Recommended Posts

Snowdropsummit.gif.47cb3f4a4bbec228feece36bd2393836.gif

Kiedy 14-15 lutego 2026 (wiem, kolizja z Remconem)

Gdzie? 49° 33.48' N 19° 08.78' E : https://maps.app.goo.gl/fuXprKYGR8dYybRj7

Tak, to nie pomyłka, szczyt w Beskidach w środku zimy.

Kanał na Discordzie:  https://discord.gg/SKp4cd68cs

Czy są na sali jacyś harcerze?

Mam pomysł na Pasożytniczy Harccorowy Snowdropsummit w drugi weekend lutego (sama niedziela 1.02 się nie liczy).

Czemu pasożytniczy?

Otóż co roku w Beskidach odbywa się Zimowa Watra Wędrownicza, nieoficjalna impreza harcerska polegająca na "przypadkowym" spotkaniu na wyznaczonym szczycie niezależnych patroli różnych środowisk harcerskich. Moglibyśmy wystawić patrol(e) fandomowy(/e) pod equestriańskim sztandarem. Nie byłby to więc typowy meet, bardziej summit (pun intended).

Dlaczego harccorowy?

Ponieważ nocleg przewidziany jest w pobliżu szczytu, w namiotach które każdy patrol niesie ze sobą.

Wyobraźcie sobie miny druhów i druhen, gdy na szczycie zjawi się banda pluszaków. Promocja fandomu murowana, może (jeśli będziemy grzeczni) w kolejnym roku ZWW otrzyma obrzędowość FiM? (chyba się rozmarzyłem).

Ponieważ impreza ma charakter harcerski, uczestników proszę się o powstrzymanie się od palenia tytoniu i picia napojów alkoholowych.  X Punkt Prawa Harcerskiego został w ZHP zmieniony, ale ostentacyjne palenie i picie jest źle widziane, a ja bardzo chcę, aby w kolejnym roku impreza miała obrzędowość My Little Pony.  Dodatkowo, alkohol rozszerza naczynia krwionośne, przez co przyspiesza wychładzanie organizmu.

• 2 weeks later...

W związku z brakiem chętnych rozważam odwołanie wydarzenia i wyjazd na Remcon z Eisenhufem.  Jeśli ktoś jest chętny na Snowdropsummit, niech przemówi teraz* lub zachowa milczenie.

* w następnym poscie zdefiniuję, kiedy się kończy "teraz".