Skocz do zawartości

Sprawa najwyższej księżniczki [Oneshot] [Slice of Life]

Recommended Posts

W lutym tego roku w Klubie Konesera Polskiego Fanfika odbyły się warsztaty pisarskie skupione na krótkiej formie - drugim z ćwiczeń było napisanie opowiadania poświęconego postaci Cadance, do 1000 słów. Udało mnie się szybko zrealizować prosty pomysł, a przy tym zmieścić się w narzuconym limicie słów i tym samym z sukcesem wywiązać się z ćwiczenia, a dzisiaj publikuję ów tekst, lecz w jego poprawionej formie :NjdaT:

Co to znaczy? Przejrzałem opowiadanie jeszcze raz i po drodze poprawiłem kilka zdań, które z perspektywy czasu brzmiały średnio lub wręcz nie najlepiej, przy okazji dodając nowe, rozbudowując nieco poszczególne fragmenty. Poszukałem też drobnych błędów. Nie jest to wiele, bariera 1000 słów została przebita, ale to zbyt mało, by ochrzcić poniższy tekst mianem "rozszerzonego", stąd etykieta "wersji poprawionej" ;)

Zarazem zaadresowałem chyba główną uwagę do tekstu - jest to teraz [Slice of Life]. Nie więcej, nie mniej. Akcja rozgrywa się jakoś po trzecim sezonie.

(Okładka w przygotowywaniu, bo mam pomysł.)

Sprawa najwyższej księżniczki

[Oneshot] [Slice of Life]

Po niedawnych perypetiach, księżniczka Cadance powoli odnajduje się w roli władczyni Kryształowego Królestwa. Czytając korespondencję od poddanych, natrafia na problem, który jako księżniczka miłości musi natychmiast rozwiązać.

Stęskniłem się za krótkimi formami. A teraz okazało się, że jednak nie zapomniałem jak się je tworzy :D Zapraszam do lektury i pozdrawiam!

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...