Major Kusanagi Napisano Luty 21, 2013 Share Napisano Luty 21, 2013 Sprawa prosta. Ktoś pyta o anime danego rodzaju lub podobne do jakiegoś innego. Przykład: Szukam komedii szkolnej ecchi albo Szukam czegoś podobnego do Full Metal Panic! Zasady proste i przejrzyste Powinno to ułatwić innym w razie kryzysu animowego Link do komentarza
Future Pony Napisano Luty 21, 2013 Share Napisano Luty 21, 2013 Jak ta to ja szukam czegoś podobnego do Bleacha. Link do komentarza
Buziol Napisano Luty 21, 2013 Share Napisano Luty 21, 2013 Jak ta to ja szukam czegoś podobnego do Bleacha. Byłoby łatwiej gdybyś wykluczył pewne tytuły na "dzień dobry" Podobne do Bleacha to są inne "tasiemce" czyli Naruto czy Fairy Tale (mniej lub bardziej). Masz jeszcze Fullmetal Alchemist i Soul Eater, chociaż te pewno już oglądałeś. Jest niby jeszcze mniej znane InuYasha, ale tutaj się nie wypowiem, bo nie oglądałem jeszcze. Ja też się zapytam ludu o jakieś dobre anime . A więc szukam rozbudowanego horroru, najlepiej z elementami kryminału paranormalnego i/lub dramatu. Jako przykłady tego o co mi chodzi wymienię Another, Umineko no naku koro ni, Higurashi, Death Note i Shiki. Chodzi o coś dającego do myślenia, coś co zostanie na dłużej w pamięci. Dobrze też, żeby budziło emocje (jak to dramat lub horror powinien). Rzuciłem wymaganiami jak Zeus piorunem, ale mam nadzieję poznać chociaż dwa tytuły mi nie znane Link do komentarza
Major Kusanagi Napisano Luty 21, 2013 Autor Share Napisano Luty 21, 2013 Horror horror...... może "Requiem from the Darkness"? Nie oglądam horrorów wiec ciężko mi pomóc. mógł bym jeszcze polecić Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. Zostaje w pamięci na lata i jest naprawdę świetne. Future Pony, spróbuj http://myanimelist.net/anime/153/Juuni_Kokuki ciekawe anime, troszkę nudnawe na początku ale potem się rozkręca. Link do komentarza
Sliver Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Dużo łatwiej by było, gdybyś podał MAL'a, czy coś podobnego, żeby zobaczyć co widziałeś. Może Mnemosyne: Mnemosyne no Musume - tachi? Link do komentarza
Black Hayate Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Ummm to ja bym chciała coś podobnego do Kaichou wa Maid-sama! albo Ouran High School Host Club. Zna ktoś może coś w tym stylu? Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 @Up W takim razie bez wątpienia spodoba Ci się Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne! Link do komentarza
Black Hayate Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 "...zakochała się bracie..." byłoby super gdyby nie to zdanie ;_; A jeszcze jakieś? Oczywiście szkolne to podstawa, więc żeby nie było to jeszcze jeden warunek. Tak jakby... Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Cóż, z tą miłością do brata, to to jest jedyne Anime, w jakim zrobili to dosyć nietypowo - inaczej bym nie polecał, bo zwykle przedstawiony motyw byłby nie wart polecenia. Widziałem pełno takich Anime, ale żadnego za specjalnie nie przypiszę do chociażby tak oryginalnego Ourana. Jeśli miałbym zarzucić z innej beczki, to zauważyłem, że idealnie pasowało by Ci Panty & Stocking with Garterbelt (przy tym nie da się nie śmiać xD). Wracając do poprzednich, to może Toradora!? Karin? Link do komentarza
Black Hayate Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Panty & Stocking mają dziwną kreskę (wiem, że marudzę xD) ale może zobaczę, zaś Toradora za mną już dawno i bardzo mi się podobała. Karin może być ciekawe i pewnie obejrzę. Dodatkowy plus to bohater Kenta Usui, bo Usui <3 ach, Kaichou wa Maid-sama! <3 Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Co powiesz na Chobits? White Album? Kurna, w sumie nie muszę Ci już tyle polecać... i tak dostałaś za dobre tytuły Cóż, przyjemnego oglądania! Link do komentarza
Black Hayate Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 No nieeee xD Polecasz rzeczy, które już widziałam. Próbuj dalej, jak dotąd mamy jedno anime, które jest warte obejrzenia. A co jak już obejrzę Karin? Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Kurcze, dobra jesteś Great Teacher Onizuka Kannagi Love Hina Otome wa Onee-sama ni Koi Shiteru Onegai Teacher ...oglądam nieco inne gatunki ogólnie, więc ciężko mi coś szczególnego polecać, więc możliwe, ze część znasz Link do komentarza
Black Hayate Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Następne, które widziałam XD coś cienko nam idzie ta rekomendacja... Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 No nie... xD B Gata H Kei Welcome to the NHK! Tracę powoli pomysły czym by Ci tu dogodzić... Link do komentarza
Buziol Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Dużo łatwiej by było' date=' gdybyś podał MAL'a, czy coś podobnego, żeby zobaczyć co widziałeś.[/quote'] Racja! Nie pomyślałem o tym. Hmm, MALa musiałbym wpierw uporządkować i uaktualnić, by go udostępnić. AnimePlanet prowadzi podobną usługę i tam mam na bieżąco (chyba...). Lista AP A Mnemosyne chętnie zobaczę Link do komentarza
Flutteryay Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Mam problem, jestem w połowie Soul Eater, a jak skończę to znowu będzie to uczucia jak przy skończeniu Portala: "I CO JA TERAZ ZE SOBĄ ZROBIĘ!? AAAAAAA!" Tak więc szukam czegoś utrzymującego mniej więcej poziom Soul Eater i Fairy Tail. Link do komentarza
Black Hayate Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 No bo ten... nie żebym je już widziała czy coś... xD Jeszcze jakieś pomysły? Link do komentarza
Major Kusanagi Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 Hayate możesz spróbować: Full Metal Panic! Mayo Chiki! Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai Paniponi Dash! Upotte!! Ben-To Ano Natsu de Matteru Ao no Exorcist Accel World Z tych któreś powinno ci się spodobać Swoją drogą to też bym sobie obejrzał jakieś fajne anime z dobre kreską, poczuciem humoru, akcją i odrobiną fanserwisu Link do komentarza
fryta855 Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 A ja bym obejrzała jakieś w stylu 'higurashi no naku koro ni'. Link do komentarza
Buziol Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 A ja bym obejrzała jakieś w stylu 'higurashi no naku koro ni'. No to mogę polecić wspomniane przeze mnie wcześniej tytuły: "Shiki" i "Umineko no naku koro ni". To pierwsze może odrzucać na początku, bo tu akcja i dramatyzm rośnie w miarę oglądania. Fabuła oparta jest o wampiry i pytanie "kto tu jest naprawdę potworem/złym?". Bardzo wzruszają ostatnie odcinki i wielu zmienia swoje początkowe nastawienie w stosunku do bohaterów. Umineko z kolei ma syndrom nieudanej i niedokończonej ekranizacji. Jako manga czy oryginalna Visual Novel jest genialne (tyle zagadnień filozoficznych i metafizycznych w tak prostej formie nigdy nie widziałem!), ale anime jest zbyt okrojone, by mogło każdego zadowolić. Umineko polecam więc jako duchowego następcę Higurashi i przede wszystkim w wersji manga i VN. Anime dla fanów lub fanatyków-masochistów. Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 A ja bym obejrzała jakieś w stylu 'higurashi no naku koro ni'. W takim razie powinno Ci się spodobać Mirai Nikki oraz Another. Jeśli Higurashi bardzo Ci się spodobało, to ta dwójka też powinna. Dodatkowo bym polecił Death Note, ale to raczej każdy widział. Google dopowiedzą resztę. Link do komentarza
Major Kusanagi Napisano Marzec 4, 2013 Autor Share Napisano Marzec 4, 2013 Ktoś zna jakieś anime/mangę gdzie pokazana jest siła rodzaju ludzkiego i człowieka?? Coś podobnego np. do Autlanders, Inresponskible Capitan Teylor itp. Link do komentarza
Gość zukori Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 poszukuję naprawdę dobrego anime...hm to zbyt szerokie pojęcie. chciałabym aby seria była kompletna ( bez uzupełnień mangą czy coś .. ) fajnie by było aby to anime było w klimatach Kara no Kyoukai czy Fate/Zero .. i proszę, tylko nie school life ;.; Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 Nie wiem czy ktoś pomoże, ale się przekonamy.. Ja poszukuję jakiegoś dobrego anime związanego z sportem, zacząłem oglądać Kuroko no Basuke i naprawdę mnie wkręciło, dlatego pytam się od wypadku. Bo takich anime o sporcie praktycznie nie znam D: Link do komentarza
Recommended Posts