Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Zapraszam tutaj fanów Higurashi To anime obejrzałam jakieś 3 do 5 miesięcy temu i pomyślałam,że sprawdzę kto wie najwięcej o tym anime. Więc na początek proste pytanie za 1 punkt Ilu jest głównych bohaterów i jak się nazywają? Punktacja Vieg - 12 pkt. Domine - 1pkt. Phinbella - 2 pkt. Jeśli w przeciągu 24 godzin nie pojawi się odpowiedź zadam inne pytanie Edytowano Czerwiec 17, 2013 przez Malinusia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Furude Rika, Maebara Keichi, Sonozaki Shion i Mion, Hojo Satoko, Ryugu Rena i ewentualnie Furude Hanyu czyli siedmiu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Dobrze(bo błędów w imionach i nazwiskach nie bedę się czepiać) Kolejne pytanie za 1pkt. - Kto w roku 1983 stał się ofiarą klątwy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Tak naprawdę nikt, ale Takano Miyo, Tomitake Jiro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Kolejne dobrze A teraz za... 8 pkt. Proszę podać polskie lub japońskie(jak chcecie) nazwy "rozdziałów" Higurashi i kto był w nich głównymi postaciami (nie licząc OVA i odcinka specjalnego) Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Malinusia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Onikukashi-Hen (?) Watanagashi-Hen Tatarigoroshi-Hen (?) Himatsubushi-Hen Meakashi-Hen Tsumihoroboshi-Hen Minagoroshi-Hen Masturibayashi-Hen I Hajisarashi-Hen. Chyba, ale i tak o czymś zapomniałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) jeszcze jednego brakuje(podpowiem,że na "Y") oraz głównych postaci,ale to z postaciami odpuszczę... Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Malinusia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Hirukowashi-Hen? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Nie(na "Y") Powiem inaczej...Hirukowashi-hen i Hajisarashi-hen są z OVA,ale reszta dobrze(nie licząc brakującego rozdziału) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Na "y" pamiętam tylko tylko Yumetsushi-Hen, ale to z Kiry.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Yakusamashi-hen Więc dam jakieś... 7 pkt. (bo zmieniłam punktacje.Za wszystkie by było 8 pkt. ) A teraz...Na podstawie czego powstało anime? (1pkt.) Edytowano Czerwiec 17, 2013 przez Malinusia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Chyba na podstawą higurashi była gra, ale nie wiem czy anime było na tym bazowane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Niech będzie,że dobrze (ja sama też nie wiem ) Kto wyprodukował grę Higurashi(Na PC)(1 pkt.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Daybreak? To Twilght frontier. A nie wiem czy są inne na PeCeta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Jest jeszcze VN'ka,czyli oryginalna(pierwsza) gra Higurashi.To o nią mi chodzi Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Malinusia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 A nowelka! Ale nie wiem jak gościu sie nazywa. Ryuk cośtam 07 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 8, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Ryukishi07...ale mi chodzi o całą ekipę(Nazwa grupy) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 07th cośtam. Nie sprawdzam na wiki, może ktoś odpowie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 10, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 10, 2013 Minęły ponad 24 godziny Odpowiedź brzmi: 07thExpansion A teraz inne pytanie:(za...1 pkt.) W jaki sposób Keiichi zginął w części Onikakushi-hen i co zrobił przed śmiercią? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 10, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 10, 2013 (edytowany) Fajnie,że nie zapomniałeś o tym telefonie Dobrze Hmmm...a teraz...za 2 pkt. Jak nazywa się nazywa się piosenka,która jest BGM z powieści wizualnej Higurashi?Prosze podać również tytuły śpiewane przez (główne) postacie. (np. **** *** ~***~ lub ~***~) Ułatwienie czyli krótki tekst: Anata wa ima doko de nani wo shite imasu ka?Kono sora no tsuzuku basho ni imasu ka? Edytowano Czerwiec 11, 2013 przez Malinusia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phinbella Flynn Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Yuzuki -Dear you. ;3 Łatwe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 11, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Oki dobrze A teraz dalej(za 1 pkt.) Kto pierwszy znalazł martwą Rikę w rozdziale Tatarigorshi-hen? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 15, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2013 Oh błagam.Znalazł ją Keiichi... (Za 1pkt.)Jak się nazywa wokalistka śpiewająca trzy openingi Higurashi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieg Napisano Czerwiec 15, 2013 Share Napisano Czerwiec 15, 2013 Shimamiya Eiko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Czerwiec 17, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 17, 2013 Dobrze (1pkt.)Jak się nazywa sezon który ma wyjść w tym roku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts