Bezik Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Co prawda zazwyczaj omijam kuce w sztuce, to zdaża się że coś z nimi nabazgrzę związanego tak więc będę tu wrzucał wszystkie arty związane z mlp i trochę może "zwykłych" czasem żeby temat pustkami nie świecił Na początek sygnaturka z Derpy i ołówkowa Scootaloo. Ołówek co prawda nie pasuje do tego działu, ale bez kurczaka Derpy była by zbyt samotna, a i tak jutro czeka ją przerobienie na taką wersję pasującą do działu. Tak więc oto co robię po nocach: Te dwie Derpy w sygnie to nie moje są, tylko vectory jakieś wygooglowane. Jakby ktoś chciał więcej zobaczyć, to mam devianta Jeszcze mój obecny avatar to to przerobiony przeze mnie kadr z serialu. Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Wow szkic jest super, masz fajny charakter szkicowania. Bardzo podobają mi się oczy, wyglądają trochę jak z mangi, oczywiście nie jest to złe Super. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maisha Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Szkic jest nawet niezły, ale nie bój się przycisnąć ołówka i zrobić mocniejsze cieniowanie, spojrzałam tez na twoje DA i zobaczyłam to cudo: http://bezik7124.deviantart.com/art/Portal-2-Typography-wp-377053548 Kocham typography. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Co do ołówka, to wypełnienie źrenicy jest najciemniejszym co udało mi się uzyskać, po prostu mam jakiś ołówek niezbyt miękki, nawet nie wiem jaki dokładnie bo wysłużony już jest i farba z tamtego miejsca odpadła (a może ją obgryzłem? ). Dzisiaj raczej dokończę to co wczoraj w nocy zacząłem, powiem tak: będzie hoolywoodzko Cieszę się że się komuś podoba Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbysio Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Hejejeje! Ktoś tu pięknie szkicuje Teraz widzę, że twoje rady wywodzą się z twoich umiejętności. Czekam na dalsze prace Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Aktualka. Pierwszy raz kombinowałem coś z eksplozjami, wcześniej uważałem że to jest dla mnie za trudne Mimo to, na kartce chyba nie dał bym rady, a jak już to wyglądało by dużo biedniej, trawa i "obłoczki" to w dużej mierze zasługa pędzelków. Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbysio Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Taak, dość interesujące. A mogę powiedzieć tyle, że może pięknie nie rysuje, ale efekty ogarniam. Ja uzywam Gimpa. Czego użyłeś ty? Bo wyszło całkiem zacnie, aczkolwiek dodałbym nieco więcej odłamków i zciemnił nieco kucyka, bo wygląda jakby światło padało na niego jeszcze od przodu, a trawa przed nim jest czarna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Ale chaotyczną wypowiedź machnąłem przed tym ;f Zaraz spać idę, bo głupoty ode mnie wychodzą Poniżej po edycji, bardziej przystępne do czytania Dzięki za uwagi, jak już ktoś to wytknął to wydaje się oczywiste.. Samemu często takich rzeczy nie zauważam. Trochę poprawiłem to o czym wspomniałeś, no i mamy wersję 2. A co do programu, to używam Potoshopa cs6. Wiem że to kwestia przyzwyczajenia, ale nie trawię Gimpa :f A już na pewno nie gimpowskich ścieżek, z których w photoshopie bardzo często kożystam. Szczegóły wybuchu to są takie: Render - chmury (czarnobiałe) Stylizacja - błyszczące krawędzie kilka warstw normalnych, na to łagodne światło i nakładki, przy tym trochę "magii" pędzlem warstwa z odłamkami, rozmazanymi rozmazaniem promienistym Ps.: Muszę sobie nowy avatar machnąć, bo ta rainbow się dziwnie patrzy jakoś Edytowano Lipiec 12, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbysio Napisano Lipiec 13, 2013 Share Napisano Lipiec 13, 2013 I to jest fajny efekt. Wywołuje u mnie uczucie, że gdy przymróżę oczy to zobacze go wyraźniej A jak na moje to bardzo dobry znak. Wielkie Yay dla ciebie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts