Bezik Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 (edytowany) Wczoraj gadałem sobie z kumplem o tym w jakiej kolejności powinno się przechodzić serie takie jak DMC, czyli kiedy nowe części są prequelami starych. Według niego powinno się przechodzić chronologicznie według wydarzeń. Według mnie według kolejności wydania. Dlaczego? Bo często w takich grach mimo że są prequelami są różne smaczki dla tych którzy przechodzili poprzednie części, poza tym jeśli w grze ważne jest odkrycie wydarzeń z przeszłości przykładowo, to można by sobie zespoilować sporo. A robione są tak, żeby wciągnęły nawet tych którzy grali już w starsze części, starych fanów. Jak uważacie? Edytowano Sierpień 18, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zucharski Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 Jak w telewizji puszczali gwiezdne wojny to najpierw leciały te nowsze... Ale według mnie powinno się zaczynać od tych co były wydane jako pierwsze. Nie chodzi tyle o smaczki a o kojarzenie pewnych wydarzeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 Zawsze kolejność wydania. Chyba, że twórcy oficjalnie powiedzą: "grać według kolejności chronologicznej" - ale to się nigdy nie stało i nie stanie. Więc kolejność wydania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts