Camed Napisano Październik 1, 2013 Share Napisano Październik 1, 2013 (edytowany) Dlaczego ostatnio nie piszę za dużo na forum? Bo zająłem się tym oto projektem. Własna przeglądarka internetowa. Na razie jest w wersji angielskojęzycznej, aczkolwiek jest intuicyjna. Niżej w spoilerze są screeny: Zapraszam do oceniania. W założeniu przeglądarka ma być PORTABLE tzn. nie do korzystania z internetów na koncie administratora na PCcie ((z windowsem, tak Siper, na Ciebie patrzę )), ale do przeglądania w dziczy z laptopem z modemem 3g, gdyż pobiera mniej elementów, dzięki czemu oszczędzamy pakiet. Zaletą ((lub też wadą)) przeglądarki jest to, że kod został skompilowany maksymalnie, i jest minimalistyczna. Tzn. czysty exec waży tylko 250kb. Instalator kompresuje i waży 95kb Link do pobrania czystego Exec'a: http://www44.zippyshare.com/v/19438226/file.html Linki do pobrania instalatora: http://www44.zippyshare.com/v/23674851/file.html W niedalekiej przyszłości powstanie też strona moich projektów: camedproject.xaa.pl Edytowano Październik 1, 2013 przez Camed 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano Październik 1, 2013 Share Napisano Październik 1, 2013 Osobiście zmniejszyłbym trochę przyciski i przesunąłbym przyciski „Poprzednia strona”, „Następna strona” w miejsce napisu „Autostrade”, ponieważ niepotrzebnie ogranicza to przestrzeń roboczą przeglądarki. Planujesz wypuścić kiedyś wersję pod Linuxa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 1, 2013 Autor Share Napisano Październik 1, 2013 Musiałbym pogadać z wujkiem. On pisze w Pythonie, myślę, że pomógłby mi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Październik 3, 2013 Share Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) 2 małe problemy: 1. Nie mieści mi się na ekranie. 2. Oparty na starym IE, przez co m.in youtube mi nie działa:( Poza tym wszystko w porządku. Ocena końcowa: 3+/5. + za małą wagę przeglądarki. Nie porzuć tego projektu i dalej go rozwijaj, bo widzę w nim obiecującą przyszłość Edytowano Październik 3, 2013 przez osa21c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 3, 2013 Autor Share Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Mi youtube działa :O Ale nic... Przeglądarkę rozwijam, a w ciągu 30 minut od godziny 16:51 dnia 2013-10-03 powinien zostać uruchomiony serwer z moją stroną i moimi projektymi na wordpressie, z wykupioną domeną. Adres: camedproject.xaa.pl Jeśli chcecie mnie wspomóc i wysłać SMS'em symboliczne (przynajmniej ) 2 złote na serwer, zapraszam pod link http://proserwer.pl/?za=zas&zi=85655&zk=1601751431961601 Na serio, motywuje do dalszej pracy :] I jeszcze jedno... JAKĄ TY MASZ ROZDZIELCZOŚĆ OSO? I od wersji 4.0 ma być wprowadzoiny nowy silnik, mianowicie WebKit Edytowano Październik 3, 2013 przez Camed Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Październik 3, 2013 Share Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Testowałem na 1280x1024 i się nie mieściło, ale to był monitor 15 cal, jutro sprawdzę na 20. Edytowano Październik 3, 2013 przez osa21c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 3, 2013 Autor Share Napisano Październik 3, 2013 Ok. Serwer działa, postawiłem na wordpressie. Co do rozdzielczości to jeszcze popatrzę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Październik 3, 2013 Share Napisano Październik 3, 2013 Trochę się czepiam, ale domena jest darmowa, więc nie mogłeś jej wykupić xd (co innego hosting). Fajnie, że reklamujesz swoją stronę, ale najpierw wypadałoby tam coś wpisać, a nie defaultowe dane pokazywać. Przeglądarka ma na razie trochę brzydki interfejs, no ale nie od razu Kraków zbudowano Do wersji Linuxowej nie potrzebujesz Pythona. Możesz nawet w C# pisać i uruchamiać na Mono (o ile zmienisz silnik na WebKita czy coś innego co działa na Linuxach (lub napiszesz własny silnik ^^)). W każdym razie życzę powodzenia! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 3, 2013 Autor Share Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Kłaniam się milordzie Michale. Jestem twoim plebsem. Teraz mogę śmiało powiedzieć, że strona nie padnie po miesiącu, co najmniej po 4. Ale na 99,9% postoji dłużej. A co do silnika... Nie. To zadanie na lata. Samemu pisać silnik można do usr*nej śmierci i nie napisać. Zaimplementuje WebKit'a i tyle. Co do strony, narazie piszę wszystko z mobilnej i mam wielki zaciesz, że działa Tyle w temacie. Jutro wracam ze szkoły, piszę dalej! Znalazłem pare bugów, które wartoby było poprawić. Edit #1 Jutro silnik zostanie uaktualniony z wersji IE7 na IE8 (mam nadzieję) Edytowano Październik 3, 2013 przez Camed Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Październik 3, 2013 Share Napisano Październik 3, 2013 No silnik to kupa roboty, ale jaki fun To nie jest tak, że korzystasz z tego IE, które jest wbudowane w systemie, na którym program został uruchomiony? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 3, 2013 Autor Share Napisano Październik 3, 2013 Nie, nie jest tak. Możesz tak uruchomić Autostrade mając IE6 na pokładzie. Wszystkie DLL'ki są wbudowane w exec'a, w Resouces . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Październik 3, 2013 Share Napisano Październik 3, 2013 Jak sobie na 4chanie otworzyłem obrazek, to nowe okno otworzyło mi w internet explorerze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 4, 2013 Autor Share Napisano Październik 4, 2013 Hm... Dziwne... Postaram się to naprawić. Błąd napewno jest tu: Public Class CustomWebBrowser Inherits WebBrowser 'i trzeba by było dodać kilka linijek kodu... Ale to jak wrócę ze szkoły :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 4, 2013 Autor Share Napisano Październik 4, 2013 Strona zaczyna nabierać kształtów :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siper Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 > IE Engine lrn2Webkit. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Październik 6, 2013 Autor Share Napisano Październik 6, 2013 (edytowany) Siper, tak, będzie WebKit Edytowano Październik 6, 2013 przez Camed Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiXer Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Ja bym trochę postylizował...W czym ją piszesz? Mogę pomóc :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Grudzień 6, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 6, 2013 Visual Basic .NET Polecam ogólnie cały pakiet Microsoft Visual Studio. Znajdziesz tam C#, VB, C++, JS, apki webowe i wiele innych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiXer Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 Takowy posiadam, Aczkolwiek jedyne co mi się narazie udało zrobic to nieskomplikowany odtwarzacz mp3/video opierający się o system. Osobiście wyguglałem sobie kurs visual basic .net i język wydaje się dość przyjemny w odbiorze(podoba mi się deklaracja zmiennych :3 ) poczytam jeszczę trochę i może skleję w tym jakiś programik... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Grudzień 9, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2013 To fajnie Wrazie czego można stworzyć jakiś program grupowy oparty na TeamFundation Server od Microsoftu. Ja akurat tworzę AV opartego o MD5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiXer Napisano Grudzień 9, 2013 Share Napisano Grudzień 9, 2013 O MD5? Do tego trzeba oooooogromnie dużo pamięci... chyba że chmura... Ale kupę hajsu by trzeba uzbierać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Grudzień 9, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2013 Nie na chmurze, używam różnych algorytmów do minimalizacji pamięci aktualnie mam bazę ponad 270 tysięcy hashy, czyli nie jest źle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiXer Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 hmm.A ile będzie zajmował ten antywirus, aha i jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić auto rozmiar formu w visual studio(mam np tab controll i chcę żebym jak rozciągam okno, np maksymalizuje żeby content się powiększał i zajmował okno? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Grudzień 10, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2013 W ogólnych ustawieniach formu: Na tabcontrolu Dock: Fill To co w środku : Anchor: Top; Right; Left; Bottom (lub down, nie wiem jak masz) Antyvirus koło 50mb. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiXer Napisano Grudzień 10, 2013 Share Napisano Grudzień 10, 2013 ok, dzięki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts