Skocz do zawartości

Pomoc przy składaniu nowego PC

Sir Hugoholic :3

Recommended Posts

Więc bez zbędnego rozgadywania się przejdę od razu do rzeczy. Otóż mam budżet o wysokości 3500 zł i wiedzę informatyczną równie bogatą jak angielski Wojciecha Olejniczaka oraz Anny Fotygi, tak więc drogie forum - pomoże mi ktoś przygotować specyfikację do komputera nastawionego głównie na programy typu cubase (czyli wiadomo, domowe, amatorskie nagrywanie muzyki) oraz granie w gry komputerowe? Zazanaczę tutaj, iż rzeczy takie jak zasilacz, głośniki, monitor, czy inne klawiatury mam, także potrzebuję "jedynie" samą jednostkę centralną ;)

Edit: wybaczcie, mój wewnętrzny derp się aktywował >.> Nie mam zasilacza. Z góry przepraszam za tą błędną informację....

Edytowano przez Sir Hugoholic :3

Dnia 10.03.2014 o 14:50, Destroid.Brony napisał:

Jeżeli chodzi ci głównie o gry komputerowe mam całkiem niezły zestawik. Da radę nawet ponad to co wymagasz.

Niestety, ale poszukuję także przyzwoitej karty dźwiękowej, gdyż drugim zastosowaniem komputera będzie nagrywanie muzyki..

Dnia 10.03.2014 o 17:40, Camed napisał:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=60042

Spójrz na to. WYdasz mniej a masz maszynkę na 10 lat, a wszystko ci pójdzie na full detalach. Wiem z własnego doświadczenia ;)

Wygląda ciekawie ^^ A w kwestii karty dźwiękowej byłbyś w stanie coś poradzić? 

Dnia 10.03.2014 o 17:54, Camed napisał:

Powinno dać się podpiąć pod płytę główną, ale wrazie czego 69zł nie zbawi ;)

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=60042

Dzięki, mam rozumieć, że to już kompletna i "zamknięta" specka?

Dnia 10.03.2014 o 18:06, Destroid.Brony napisał:

4 lata napewno. Skyrima sobie parę razy przejdzie.

Skyrima to ja już przeszedłem, komputer miałbym teraz dobry, gdyby nie to, że tato poprosił o komputer za 5000 zł 4 lata temu i dostał taki, tylko z praktycznie wszystkim wadliwym >.> Próbowałem go ratować, nosiłem do informatyków, ale ten sprzęt po prostu się wiesza i tato dał się oszukać. 

Dnia 10.03.2014 o 17:40, Camed napisał:

Karta sieciowa raczej niepotrzebna, bo jest już zintegrowana. Obudowę można zmienić na tańszą. Autor napisał, że sprzęt ma być do gier i obróbki muzyki - lepszą dźwiękową i graficzną. Dodać można też dysk SSD. Ale ogólnie sprzęt całkiem dobry - prócz tej grafiki.

A ceny w tym sklepie są odrobinę wyższe niż u konkurencji. 

• Utwórz nowe...