Skocz do zawartości

[event] Konkurs Literacki "Wonderbolts na przyjęciu świątecznym u księżniczki Celestii"

Sosna

Recommended Posts

Witajcie.

Z Okazji zbliżających się wielkimi krokami świąt wielkanocnych przygotowaliśmy dla was mały konkursik literacki, który polega na opisaniu w dowolnej formie, czyli może być to opowiadanie, wiersz, lub inna forma literacka, do wyboru do koloru.

Wasze zadanie będzie polegało na opisaniu przygotowań do świątecznego przyjęcia u księżniczki Celestii w wykonaniu Wonderbolts.

Do zdobycia są trzy nagrody, które wyglądają tak:

93-AwardImgMaster-1386268957.png94-AwardImgMaster-1386269029.png95-AwardImgMaster-1386269053.png. Chyba, że zgłosi się mniej niż pięć osób. W takim wypadku zostanie przyznana tylko jedna nagroda, która wygląda tak: 56-AwardImgMaster-1376420438.png. Czemu tak? ponieważ sądzę, że nie ma sensu nagradzać wszystkich uczestników konkursu, jeżeli zgłoszą się tylko powiedzmy trzy osoby.
Aha obowiązuje bezwzględny zakaz gore, clopów, grimdarków i innych rzeczy zakazanych regulaminem forum.
Termin do oddania prac nieprzekraczalny i nieprzesuwalny mija dnia 24 Kwietnia 2014. Dziękuję i pozdrawiam.
Prace wysyłacie na pw zarówno do mnie, jak i do Elfki z Amanu. Jedeno z nas jako odbiorca główny, a drugi jako odbiorca dodatkowy.

Tak więc... pora ogłosić wyniki konkursu walka byłaby niezwykle zażarta i wyrównana.... no właśnie była by gdyby zgłosiło się więcej osób. A że zgłosiła się tylko jedna, więc będzie przyznana tylko jedna nagroda. Uznałem, że nagrodę przyznam tak czy siak, żeby docenić trud włożony w opracowanie opowiadania, oraz to, że po prostu zachciało się jej coś konkretnego zrobić. Tą osobą jest Leah. Gratuluję chęci i wysiłku włożonego w to świetne opowiadanie. Oto ono :

Księżniczka Celestia weszła do pięknie udekorowanej sali tronowej. Zbliżały się Święta Wielkanocne i każdy kucyk czuł tą wiosenną, uroczystą atmosferę. Wszędzie widniały oznaki wiosny i Świąt - kwiaty, jajeczka a wszystko w kolorach zieleni. Celestia usiadła na tronie z uśmiechem na twarzy. Czekała, aż przyjdą jej goście - Wonderbolts. Miała dla nich ważne zadanie. 
Nagle drzwi się otworzyły i do sali dumnym krokiem wszedł zespół najlepszych akrobatów Equestrii. 
- Wzywałaś nas, Księżniczko - odezwała się Spitfire kłaniając się - przybyliśmy.
- Zgadza się. Potrzebuję waszej pomocy. Organizuję świąteczne przyjęcie dla ważnych przedstawicieli sąsiednich państw. Chciałabym, żebyście pokazali im co potraficie. Wiem, że mnie nie zawiedziecie - powiedziała Celestia.
- To dla nas ogromny zaszczyt! Z pewnością cię nie zawiedziemy Księżniczko. 
- Jestem tego pewna. Macie dwa tygodnie czasu, liczę na was.

- Nie obijać się! Raz dwa trzy! Lećcie za mną! - krzyczała Spitfire do reszty zespołu - dziesięć beczek! 
Wszyscy wykonali dziesięć idealnych beczek. 
- Dobra, lądujemy. 
Gdy już stali na ziemi, szefowa zespołu powiedziała:
- Będziemy występować dla ważnych osobistości zza granicy. To dla nas ogromna szansa. Wszystko musi być perfekcyjne i ciekawe. Plan jest taki... - odwróciła się do stojącej za nią tablicy i zaczęła na niej pospiesznie rysować - wykonamy najbardziej widowiskowe sztuczki oraz coś specjalnego. Soarin, Fleetfoot - wskazane pegazy wystąpiły z szeregu - waszym zadaniem będzie uformowanie z chmur wielkiego kwiatka. Ma mieć tyle płatków ile nas jest, oprócz mnie. Cała reszta, gdy kwiat będzie gotowy, ustawicie się za nim i robiąc korkociąg wbijecie się w odpowiadający wam płatek rozbijając go. Ja wlecę w środek. To będzie absolutnie niesamowite! Jakieś pytania? Jak nie to idziemy dalej. Ten kwiat będzie na koniec. Na początek staniemy na środku tego miejsca gdzie będzie pokaz. Wzbijemy się wysoko w powietrze i zrobimy efekt fontanny szybko opadając. Przy samej ziemi poderwiemy się do lotu przechodząc w slalom. No, dość gadania. Ćwiczymy pierwszą sztuczke. Ustawcie się!
Szóstka pegazów stanęła na środku. Na znak Spitfire wszyscy wzbili się wysoko w górę. Na pewnej wysokości gwałtownie zaczęli opadać, a gdy już byli przy ziemi ostrym slalomem przelecieli przez klika drzew. Po zakończeniu sztuczki lekko zdyszani stanęli w szeregu. 
- Dobra robota. Ćwiczymy kwiat.
Ta sztuczka wyszła Wonderboltsom wprost fenomenalnie. Wszyscy byli przekonani że goście księżniczki będą zachwyceni. Zespół zaplanował również kilka innych sztuczek: podkręcanie chmur i kilka przelotów polączonych z tworzeniem różnych figur. Byli doskonale przygotowani.

To ten dzień. 
Było wczesne popołudnie, gdy Wonderbolts stawili się na miejscu dumni i pewni siebie. Mieli do dyspozycji ogromne pole ze wszystkim, czego potrzebowali: kilka drzew i zbiór chmur nieopodal. Pokłonili się gościom i rozpoczęli pokaz. 

- Jestem z was dumna - powiedziała Celestia po pokazie, gdy rozmawiała z Wonderbolts - spisaliście się na medal. A ta ostatnia sztuczka była przecudowna.
- Bardzo nam miło - odpowiedziała na pochwałę Spitfire - to był dla nas ogromny zaszczyt. Dziękujemy.

Dla przybyszów również było to niesamowite przeżycie. 

Edytowano przez Sosna
  • +1 1
  • 3 months later...
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...