Sosna Napisano Kwiecień 17, 2014 Share Napisano Kwiecień 17, 2014 Witajcie. Z Okazji zbliżających się wielkimi krokami świąt wielkanocnych przygotowaliśmy dla was mały konkursik literacki, który polega na opisaniu w dowolnej formie, czyli może być to opowiadanie, wiersz, lub inna forma literacka, do wyboru do koloru. Wasze zadanie będzie polegało na opisaniu przygotowań do świątecznego przyjęcia u księżniczki Celestii w wykonaniu Wonderbolts. Do zdobycia są trzy nagrody, które wyglądają tak: . Chyba, że zgłosi się mniej niż pięć osób. W takim wypadku zostanie przyznana tylko jedna nagroda, która wygląda tak: . Czemu tak? ponieważ sądzę, że nie ma sensu nagradzać wszystkich uczestników konkursu, jeżeli zgłoszą się tylko powiedzmy trzy osoby. Aha obowiązuje bezwzględny zakaz gore, clopów, grimdarków i innych rzeczy zakazanych regulaminem forum. Termin do oddania prac nieprzekraczalny i nieprzesuwalny mija dnia 24 Kwietnia 2014. Dziękuję i pozdrawiam. Prace wysyłacie na pw zarówno do mnie, jak i do Elfki z Amanu. Jedeno z nas jako odbiorca główny, a drugi jako odbiorca dodatkowy. Link do komentarza
Sosna Napisano Kwiecień 23, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 23, 2014 Przypominam, że ostateczny termin oddania prac się zbliża... Tak tylko mówię, na wypadek, gdyby ktoś jeszcze chciał się zgłosić Link do komentarza
Sosna Napisano Kwiecień 27, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2014 (edytowany) Tak więc... pora ogłosić wyniki konkursu walka byłaby niezwykle zażarta i wyrównana.... no właśnie była by gdyby zgłosiło się więcej osób. A że zgłosiła się tylko jedna, więc będzie przyznana tylko jedna nagroda. Uznałem, że nagrodę przyznam tak czy siak, żeby docenić trud włożony w opracowanie opowiadania, oraz to, że po prostu zachciało się jej coś konkretnego zrobić. Tą osobą jest Leah. Gratuluję chęci i wysiłku włożonego w to świetne opowiadanie. Oto ono : Księżniczka Celestia weszła do pięknie udekorowanej sali tronowej. Zbliżały się Święta Wielkanocne i każdy kucyk czuł tą wiosenną, uroczystą atmosferę. Wszędzie widniały oznaki wiosny i Świąt - kwiaty, jajeczka a wszystko w kolorach zieleni. Celestia usiadła na tronie z uśmiechem na twarzy. Czekała, aż przyjdą jej goście - Wonderbolts. Miała dla nich ważne zadanie. Nagle drzwi się otworzyły i do sali dumnym krokiem wszedł zespół najlepszych akrobatów Equestrii. - Wzywałaś nas, Księżniczko - odezwała się Spitfire kłaniając się - przybyliśmy. - Zgadza się. Potrzebuję waszej pomocy. Organizuję świąteczne przyjęcie dla ważnych przedstawicieli sąsiednich państw. Chciałabym, żebyście pokazali im co potraficie. Wiem, że mnie nie zawiedziecie - powiedziała Celestia. - To dla nas ogromny zaszczyt! Z pewnością cię nie zawiedziemy Księżniczko. - Jestem tego pewna. Macie dwa tygodnie czasu, liczę na was. *** - Nie obijać się! Raz dwa trzy! Lećcie za mną! - krzyczała Spitfire do reszty zespołu - dziesięć beczek! Wszyscy wykonali dziesięć idealnych beczek. - Dobra, lądujemy. Gdy już stali na ziemi, szefowa zespołu powiedziała: - Będziemy występować dla ważnych osobistości zza granicy. To dla nas ogromna szansa. Wszystko musi być perfekcyjne i ciekawe. Plan jest taki... - odwróciła się do stojącej za nią tablicy i zaczęła na niej pospiesznie rysować - wykonamy najbardziej widowiskowe sztuczki oraz coś specjalnego. Soarin, Fleetfoot - wskazane pegazy wystąpiły z szeregu - waszym zadaniem będzie uformowanie z chmur wielkiego kwiatka. Ma mieć tyle płatków ile nas jest, oprócz mnie. Cała reszta, gdy kwiat będzie gotowy, ustawicie się za nim i robiąc korkociąg wbijecie się w odpowiadający wam płatek rozbijając go. Ja wlecę w środek. To będzie absolutnie niesamowite! Jakieś pytania? Jak nie to idziemy dalej. Ten kwiat będzie na koniec. Na początek staniemy na środku tego miejsca gdzie będzie pokaz. Wzbijemy się wysoko w powietrze i zrobimy efekt fontanny szybko opadając. Przy samej ziemi poderwiemy się do lotu przechodząc w slalom. No, dość gadania. Ćwiczymy pierwszą sztuczke. Ustawcie się! Szóstka pegazów stanęła na środku. Na znak Spitfire wszyscy wzbili się wysoko w górę. Na pewnej wysokości gwałtownie zaczęli opadać, a gdy już byli przy ziemi ostrym slalomem przelecieli przez klika drzew. Po zakończeniu sztuczki lekko zdyszani stanęli w szeregu. - Dobra robota. Ćwiczymy kwiat. Ta sztuczka wyszła Wonderboltsom wprost fenomenalnie. Wszyscy byli przekonani że goście księżniczki będą zachwyceni. Zespół zaplanował również kilka innych sztuczek: podkręcanie chmur i kilka przelotów polączonych z tworzeniem różnych figur. Byli doskonale przygotowani. *** To ten dzień. Było wczesne popołudnie, gdy Wonderbolts stawili się na miejscu dumni i pewni siebie. Mieli do dyspozycji ogromne pole ze wszystkim, czego potrzebowali: kilka drzew i zbiór chmur nieopodal. Pokłonili się gościom i rozpoczęli pokaz. *** - Jestem z was dumna - powiedziała Celestia po pokazie, gdy rozmawiała z Wonderbolts - spisaliście się na medal. A ta ostatnia sztuczka była przecudowna. - Bardzo nam miło - odpowiedziała na pochwałę Spitfire - to był dla nas ogromny zaszczyt. Dziękujemy. Dla przybyszów również było to niesamowite przeżycie. Edytowano Kwiecień 27, 2014 przez Sosna 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Sierpień 3, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 3, 2014 Temat zamykam i przenoszę do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts