Jump to content

Strona Główna  |  Ogłoszenia  |  Lista Fanfików  |  Fanpage  |  Feedback

Spike Spiegel

Brony
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

6 Followers

About Spike Spiegel

  • Rank
    Aspiring Driver
  • Birthday 04/13/1987

Informacje profilowe

  • Gender
    Ogier
  • Miasto
    WI
  • Zainteresowania
    Motoryzacja, Postapo, Demolud
  • Ulubiona postać
    Rainbow Dash
    Littlepip
    Vinyl Scratch

Recent Profile Visitors

704 profile views
  1. Najlepszego Spike!!! Wszystkiego prawicowego :^)

  2. Spike Spiegel

    Wiecie gdzie najlepiej wyglądają polskie samochody?
  3. Spike Spiegel

    To ja się postanowię podzielić czymś co sam ukleciłem. Nazywa się to potocznie "Żarcie z Metra", a dlaczego "z Metra"? Ponieważ zostało stworzone według założeń uniwersum postapokaliptycznego Metro 2033. W tymże świecie ludzie, by przetrwa katastrofę schowali się w moskiewskim metrze i po wielu latach żyją tylko dzięki diecie opartej na mięsie świń (notabene ślepych), oraz grzybach (przezroczystych, bo skąd mają nabrać pigmentu jak nie mają naturalnego światła?). Towary takie jak przyprawy, ryż, makaron, czy nawet warzywa stały się czymś wręcz luksusowym. Wróćmy do tematu - Jest to danie mięsne, z wieprzowiny, do tego tłuste, także na pohybel cholesterolowi i zaczynamy: Potrzeba: 500g mięsa wieprzowego (polecam szynkę, nie polecam mielonego) 1000g Pieczarek Kostkę smalcu wieprzowego. Sól Pieprz Opcjonalnie: Cebula Musztarda francuska Pieczywo (Sam używam bułeczek typ Ciabata) Mięso kroimy jak kto woli, ja osobiście preferuję cienkie paski, bądź kostkę Pieczarki myjemy pod zimną wodą, i kroimy w plastry (jak ktoś chce niech obiera, ja osobiście nie obieram, tak jestem świadomy, że zarazki i w czym te grzyby rosną - don't care if it tastes good) Dużą i najlepiej głęboką patelnię podgrzewamy,a następnie aplikujemy na nią około 1/4 kostki smalcu. Moja rada - zawszę lepiej dać mniej niż więcej, w razie czego można dołożyć, a zlewanie nadmiaru gorącego tłuszczu to straszna bolączka. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i smażymy je na wolnym ogniu, często przewracając, aby dobrze się obsmażyło. Tuż po wrzuceniu na patelnię sypiemy pieprzu do smaku (nigdy soli! Nie wolno niczego solić w trakcie smażenia!) W tym momencie możemy dodać (jeśli chcemy) pokrojoną w kostkę cebulę (wystarczy spokojnie jedna średniego rozmiaru) Gdy mięso jest gotowe, przykręcamy ogień i dodajemy pokrojone pieczarki, mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, pamiętając by co jakiś czas mieszać intensywnie potrawę. Solić należy dopiero gdy pieczarki zaczną brązowieć, a całe danie zacznie powoli przypominać sos. Na koniec jeśli chcemy możemy dodać musztardę francuską (mały słoiczek wystarczy, polecam musztardę firmy Develey), po raz kolejny mieszamy i voila! Pozostaje jedynie nałożyć do menażki (albo nafaszerować tak stworzonym farszem pieczywo - gorąco polecam), zasiąść nad kagankiem, na którym radośnie grzeje się herbata i wsłuchać się w tajemnicze odgłosy tuneli
  4. Spike Spiegel

    Generalnie jeśli chodzi o Falllout PnP, to jak najbardziej mogę prowadzić sesję, w nerkę też ujdzie mi granie, aczkolwiek za nią nie przepadam zbytnio jak zapewne wiecie. Co do prowadzenia nerki z natury odpadam - nie przepadam za tym systemem, w związku z tym się w niego nie zagłębiam
  5. Spike Spiegel

    Siemano wszystkim Parę osób zdążyło mnie już poznać na MLK, ale dla tych co mnie nie znają wystarczy prosty opis - Wariat, zakręcony na punkcie samochodów, szeroko pojętej dłubaniny i postapo. A kuce? Jak się nie raz śmieję "Matka mnie na nie skazała, gdy kupiliśmy pierwszy magnetowid w circa-about '90, dostałem dwie kasety Transformers The Movie i My Little Pony The Movie" znany też jako "ten z wąsami od "Mały, ale wariat" lub "ten z wąsami w koszulce "Antykonwent Rafineria"
×
×
  • Create New...