Mephisto The Undying Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 Witam, otóż, ostatnio wyskoczył mi pewien problem. Mianowicie chcę zamknąć plik NCLauncher.exe, niestety wyskakuje błąd twierdzący że nie mam dostępu. Nie dziwiło by mnie to gdyby nie fakt że ja jestem administratorem komputera. Owszem ma to sens w przypadku plików systemowych których zamknięcie może spowodować błędy systemu ale nie w pliku launchera. Dodam że mam Windows 8.1 (i teraz zaczną się hejty na ten system). Jeśli ktoś wie co zrobić, proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 Spróbuj wyszukać w Google Comodo Cleaning Essentials (CCE), rozpakuj, i uruchom program Comodo Killswitch. Spróbuj "zabić" nim ten proces. Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 8, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2015 Niestety, proces nie zostaje wyszukany przez program. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 (edytowany) Czy owy program to jest jakaś pozostałość po grze Tabula Rasa? Uruchamia się z systemem, czy dopiero po uruchomieniu aplikacji? Edytowano Styczeń 8, 2015 przez Chief Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 Możesz spróbować użyć linii poleceń z podniesionymi uprawnieniami. Wpisz Taskkill /F /IM NCLauncher.exe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 8, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2015 Czy owy program to jest jakaś pozostałość po grze Tabula Rasa? Uruchamia się z systemem, czy dopiero po uruchomieniu aplikacji? Z systemem. I nie po Tabula Rasa tylko Aion. Możesz spróbować użyć linii poleceń z podniesionymi uprawnieniami. Wpisz Taskkill /F /IM NCLauncher.exe Nie działa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 Spróbuj uruchomić program systemowy msconfig (przez polecenie uruchom) i w zakładce uruchamianie odnaleźć program i go odznaczyć. Następnie uruchomić ponownie komputer. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 8, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2015 Ten program nie pojawia się w zakładce uruchom, jedynie w Szczegół. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 Uruchom to program do uruchamiania. Wpisz Uruchom w menu i taka pocztówka niebieska czy coś . W oknie, które ci się pojawi wpisujesz msconfig i enter. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 8, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2015 Tak zrobiłem... i launcher się nie pojawia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 A sprawdzałeś po nazwie czy ścieżce dostępu? Możesz dać screena uruchamianych programów ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Styczeń 8, 2015 Share Napisano Styczeń 8, 2015 Zobacz czy nie masz go gdzieś na C:\ albo w folderach windows, system32. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 8, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2015 Na dysku. W folderze z grą. W każdym razie, udało mi się to usunąć innym sposobem. Udało mi się zmienić uprawnienia tak więc mogłem edytować plik co za tym idzie usunąć go więc problem już nie aktualny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts