Jump to content

Counter-Strike 1.6 server

Decaded
 Share

Recommended Posts

Witam ja Was.

Postawiłem własnie serwer CSa 1.6 i zastanawiam się, co z nim zrobić.

Serwer dopiero ruszył, więc jest w trybie "classic", tj nie ma żadnych modyfikacji, pluginów ani niczego specjalnego. Na dniach planuję go nieco przerobić, dodać mapcycle i jakiś konkretny mod (typu gun game, lub zombiemod, ale niekoniecznie któryś z tych).

Serwer działa w trybie Hybrid, co znaczy, że możecie wejść zarówno z wersji Steam, jak i Non-Steam. Wspierane są również starsze wersje gry (protokół 47).

Jak ktoś chce, to może sobie wbić i pograć ze znajomymi. Gdy będę coś zmieniał, dam znać tutaj.

IP: cs.everfree.pl:27015

b_560_95_1.png

Edited by Decaded
  • Upvote 1

OOooooo, szanuję! Zaraz specjalnie ściągnę Steamową wersję ;)

jest w trybie "classic", tj nie ma żadnych modyfikacji, pluginów ani niczego specjalnego.

Czyli czyste FFA

Edited by Kuracyja
  • Upvote 1

Na upartego, gdyby ktoś chciał się bawić w mody to można by przerobić np codmod na ponymod. Wystarczyłoby odpowiednio dostosować klasy i przpisać je do odpowiednich postaci.

Przykładowo Saper -> Pinkie i przerobić teksturę miny na prezent niespodziankę

Skaut - RD

Szpieg (on chyba robił się niewidzialny częściowo - to np Luna albo Trixie

• Upvote 1

Okej, ja bym widział to tak:

1) AMX Mod - obowiązkowo, żaden serwer dziś bez tego nie stoi
2) Roundsoundy - why not kucykowe?
3) Adaptacja Cod Moda - tu już bym polemizował, najlepiej zostać przy zwykłym Cod Modzie
4) Mapy - do wgrania:

cs_wiocha (mała mapa - pod <8 osób)

de_dust2 (o ile nie ma)
de_mirage (cpt. obvious - jest pod 1.6)

de_westwood

de_inferno

de_eldorado

I to chyba tyle.

53 minuty temu Kuracyja napisał:

Okej, ja bym widział to tak:
3) Adaptacja Cod Moda - tu już bym polemizował, najlepiej zostać przy zwykłym Cod Modzie

XDDDDDDDDDDDDDDD

może jeszcze Cod Mod 400001 lvl?

Ja proponuje tak:

- AMX Mod X;

- GunGame, lub FFA Deathrun (już takich w Polsce nie ma);

- kilka roundsoundów (kilka normalnych, kilka kucykowych),

Ogólnie to zastanawiałem się nad zmianą modeli postaci na kuceły :rainderp: i zrobienie całości rozgrywki w stylu Silent Hilla (syrena, dwa światy, etc).

Cod Moda raczej nie wprowadzę, ponieważ nowi gracze nie będą mieć szans ze starymi wyjadaczami, a balans jednak chcę utrzymać.

GunGame jest dobrym pomysłem i wiele osób mi już go proponowało.

Jedno jest aktualnie pewne - będą dwa osobne cykle map. Dzienny i nocny, prawdopodobnie z różnymi trybami rozgrywek (np gun game w dzień, zombie mod w nocy).

Znaczy, w mojej opinii, jednym z takich może trochę bardziej "popularnych" byłby FFA Deathrun, 'cos no... w Polszy nie ma już takich serwerów ponieważ są już only z EXP MOD, lub innymi pierdółkami typu "perki".

19.06.2016 at 14:45 Dank Lord napisał:

Znaczy, w mojej opinii, jednym z takich może trochę bardziej "popularnych" byłby FFA Deathrun, 'cos no... w Polszy nie ma już takich serwerów ponieważ są już only z EXP MOD, lub innymi pierdółkami typu "perki".

Jest 1, czysty Deathrun  <3  :_:

Chwilowo serwer idzie w stronę FFA. Powrzucałem kilka dodatków urozmaicających rozgrywkę, a aktualnie pracuję nad round soundami (muzykami na koniec rundy). Jak ktoś ma jakieś utwory fandomowe, które by fajnie się wpasowały, to możecie nimi we mnie rzucić (najlepiej z sygnaturą czasową wybranego miejsca (+/- 15s)