Niklas Napisano Listopad 28, 2018 Share Napisano Listopad 28, 2018 (edytowany) tłumaczenie: Niklas korekta: autorska prereading: Dolar oryginał: Jay David - [link] *** Twilight i jej przyjaciółki stawiły czoła niejednemu antagoniście, wychodząc z tej walki zwycięsko. Podobnie miało być i tym razem, gdy nasza Księżniczka Przyjaźni miała przeczucie, iż właśnie powraca kolejny złol z przeszłości Equestrii. Miało być jak zawsze: dotarcie na miejsce, skopanie zadu najeźdźcy, szczęśliwe zakończenie. Ale co tu począć, gdy ten zły... nie chce z nimi walczyć? Poddajesz się...? Edytowano Listopad 28, 2018 przez Niklas 9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniakford Napisano Listopad 8, 2023 Share Napisano Listopad 8, 2023 Witam. „Poddajesz się…?", opowiadanie o tyle ciekawe, że tag Random wysoce nie pasujący. Nie mogę ocenić jakości tłumaczenia, ale aspekt techniczno-stylistyczny jest bardzo dobry, nie znalazłem żadnego błędu. Nie jest może najlepszy możliwy komplement, bo nie mam do tego oka, ale zawsze coś. Ale czemu nie pasuje tu tag Random? Cóż, tu przechodzimy do kwestii fabularnej. Najbardziej randomowa, będąca jednocześnie comic reliefem opowiadania, Rainbow Dash nie jest jakoś mocno randomowa. Sam główny zwrot akcji, choć trochę losowy, jest tak wytłumaczony, że ma sens. Jeśli zaś chodzi o aspekt komediowy, to ten jest umiarkowany. Uśmiechnąłem się dwa, trzy razy pod nosem, a to już coś. Postać głównego złola fanfika nie ma na siebie dużo czasu, chociaż nadal jest to około połowa opowiadania. Mimo wszystko jego słowa mają sens. Poza tym... No jest to umiarkowanie dobry fanfik. Polecam i pozdrawiam, Ziemniakford. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się