Lucjan Napisano Lipiec 22, 2019 Share Napisano Lipiec 22, 2019 Francja 1793 rok. Paryż. Ludzie na świecie, chociaż są wierzący dalej średnio chcą przyjąć do wiadomości że istnieją demony, opętania i inne moce nadprzyrodzone. lecz są tacy którzy wiedzą, że takie rzeczy są i mają często miejsce. Są to egzorcyści. Nie pozwalają na wtargnięcie do naszego świata demonom i nieczystym duszom oraz bronią ludzi żeby ci mogli spać spokojnie. jednym z nich jest Jacques Pierre Cardin jeden z starszych stażem egzorcystów w Paryżu. Teraz siedział zamyślony nad książką i kartką gdzie zapisywał kolejne strony swojego dziennika teraz opisywał co myślał o książce jednego duchownego. Zamoczył pióro i zaczął pisać. "Ojciec Jean nie opisuje mrożących krew w żyłach egzorcyzmów i nie straszy czytelnika. Autor przedstawia naukę Kościoła i konfrontuje ją ze swoimi doświadczeniami egzorcysty, ale co najważniejsze nie interpretuje Pisma Świętego na swój sposób. Tłumaczy genezę powstania zła, grzechu i ich przejawy we współczesnym świecie, a jako przykłady podaje przypadki, z którymi się zetknął jako egzorcysta oraz księża, od których się uczył nie wchodząc w szczegóły samych przeprowadzanych sakramentów. W książce znajdują się też rodzaje oddziaływania złego ducha i "furtki" będące zaproszeniem złego do siebie tj. magia, tarot, okultyzm, spirytyzm." przyjrzał się temu zapisanemu fragmentowi i zamyślił się. Zaczął pisać dalej. "Niewielu jest uczonych, którzy myślą poważnie o możliwości wpływania i działania sił obcych, inteligentnych i bezcielesnych, jako o przyczynie pewnych zjawisk. Niewielka jest również liczba lekarzy, którzy stając wobec przypadków chorób z zadziwiającymi objawami i niewytłumaczalnymi klinicznie skutkami, sądzą spokojnie, że mają do czynienia z pacjentami tego drugiego rodzaju Coś jest w tym, co powiedział Jean, a przytoczyłam w w/w cytacie - chociaż jestem tylko dentystą to bliżej byłoby mi do poszukiwania racjonalnych wyjaśnień niż przypisywania objawów opętaniu przez demona. W książkach o egzorcyzmach nie szukam prawd wiary, raczej czytam je z ciekawości. Ciężko jest mi bowiem bezwarunkowo akceptować głoszone przez np. Orygenesa teorie dotyczące demonów jeżeli wiem, że ten sam człowiek wysnuł świetny pomysł, żeby w każdym przypadku trudnego porodu bez zastanowienia poświęcać matkę, bo kobieta jest z natury grzeszna, a dziecko musi przyjść na świat, żeby mogło być ochrzczone.'' przyjżał się i spojrzał przez okno. Jutro mieli przyjąć nowych egzorcystów. Był ciekawy ilu ich będzie. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jak widać sesja ma miejsce w Paryżu i są to czasy przed rewolucją francuską. Jesteśmy egzorcystami walczącymi z demonami i to chyba też jasne. Shipy mogą być, ponieważ to że są egzorcystami nie znaczy, że muszą duchownymi. Zarys KP: Imię lub imiona: Nazwisko: Wiek: Płeć: Wygląd: Umiejętności: Historia: (jak został/a egzorcystą i jak się dostał/a do głównej siedziby w Paryżu) Charakter: Dodatkowe informacje: Moje KP: Imię lub imiona: Jacques Pierre Nazwisko: Cardin Wiek: 28 lat Płeć: Mężczyzna Wygląd: Pierre jest wysokim mężczyzną na oko 1,95 m wzrostu. zwykle ubrany w płaszcz z kapturem, brązowe spodnie i wysokie nad kostkę brązowe buty. Na głowie zwykle nosi swój ulubiony kapelusik Umiejętności: Mężczyzna jest przyzwyczajony do walki szablą, jednym ukrytym srebrnym ostrzem i dwoma pistoletami. Jednym z jego atutów jest znajomość większej części modlitw po łacinie do walki z demonami i wampirami. Historia: Jacques trafił d sąsiadującego z katedrą Noter Dame przyczółku dla sierot. Nie żalił się ani nie był smutny. Radził sobie jak tylko mógł. Przez pewien czas nawet kradł żeby być najedzonym i nawet zadowolonym. Po kilku latach zdarzył się przypadek opętania w jego pokoju. Zrobiło się duże zamieszanie a on walczył o życie przyjaciela. Gdy przybył ksiądz, mógł z bliska zobaczyć egzorcyzmy i bardzo się tym zafascynował. Gdy osiągną 18 lat zgłosił się do egzorcystów gdzie uczył się wszystkiego co takowemu jest potrzebne. Walka, modlitwy itp. W wieku 27 lat został określony grupowym. Mógł założyć własną drużynę więc teraz czeka na nowo przyjętych y ich wciągnąć do swojej grupy. Charakter. Jest dość wesoły i lubi się bawić. Gdy trzeba jest poważny a gdy nie to wręcz do rany przyłóż. Trzeba komuś obić mordę? Nie ma problemu. Trzeba kogoś przytulić? Z wielką chęcią! Taki ze mnie zimny drań. Dodatkowe informacje: Praworęczny, czasem pali cygara. Jak chcesz go przekupić to wystarczy czekolada. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Sierpień 25, 2019 Share Napisano Sierpień 25, 2019 Mam jedno pytanie. Czy rewolucja się odbędzie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts