Rapony Napisano Czerwiec 14, 2020 Share Napisano Czerwiec 14, 2020 Bo się w żadnym odcinku nie odezwała. Co o tym myślicie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Czerwiec 14, 2020 Share Napisano Czerwiec 14, 2020 Hmm... Nie pamiętam wszystkich odcinków MLP za bardzo, ale wpisując w yt "vinyl mlp talk" wyskoczyło mi od razu to: Ogólnie to wiele postaci tła rzadko się odzywa. Ale raczej nie dlatego, że są nieme Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Czerwiec 14, 2020 Share Napisano Czerwiec 14, 2020 Jakkolwiek Vinyl Scratch wydaje się być niemą, (z racji wg mnie raczej tego, że mało ją można w serialu zobaczyć, niż dlatego, że się nie ''odezwała głośno''), tak na pewno potrafi mówić. Można ją dostrzec gdzieś w tle, jeśli się dobrze popatrzy... w mój spoiler specjalnie dla Ciebie (nawija coś do Octavii w odcinku ''A Heart's Warming Tail"): Spoiler Poza tym – zawsze rozumie co się do niej mówi, więc głucha też nie jest. I najważniejsze – ma swoje ''kwestie mówione'' o oficjalnych komiksach, np. tu: Spoiler Brak jej kwestii mówionych z serialu wynika po części z tego, że, jak mniemam (mogę się mylić), jest to taki inside joke, znaczy gdyby Vinyl się ''naprawdę'' odezwała, to fani (raczej ci bardziej fanatyczni w mojej opinii) by chyba odlecieli z ekstazy, więc twórcy celowo tego nie robili, a po części z tego, że im się nie chciało dodatkowo nagrywać dialogów dla jednej postaci, i to widywanej przez sekundę raz na 50 odcinków. Jeśli chodzi więc o ''głos Vinyl'', to ja osobiście zawsze ją kojarzę z Nowacking (czyli Jesse Nowack z You Tube). Na koniec powiem, że jakby każdą postać która się nie odezwała w serialu, podejrzewać o bycie niemą... to by takich postaci było pewnie z 90 % wszystkich, które się przez te ponad 200 odcinków przewinęły. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts