Jump to content

Sol[Z][Alternative Universe][Solverse][Slice of Life][Adventure][Mature]

Recommended Posts

image.png.b544b5133c571fb2b516b443c8eccaa9.png

W alternatywnym uniwersum, gdzieś za wieloma lustrami, Celestia może się poszczycić byciem matką. 

Urodzony wiele lat przed powrotem Nightmare Moon, Ksiażę Sol Invictus, zwany przez przyjaciół Solaire(tak, wiem),

jest oczkiem w głowie szanownej matki, ale też ojca, o którym poddani wiedzą niewiele, ale jest obecny w życiu swego syna.

Książę, zazdrosny starszy brat, nie pragnący władzy alikorn, który nie podziela poglądów matki i nie bardzo wierzy w całą tą magię przyjaźni. 

Zbliża się tysięczna rocznica Letniego Święta Słońca, a Sol wreszcie zrozumie dlaczego Celestia co noc, ze smutkiem spogląda na księżyc.

Młody, przyszły następca tronu musi stanąć twarzą twarz ze swoim przeznaczeniem, mierząc się nie tylko z potężnymi wrogami, fałszywymi przyjaciółmi, 

ale też z własnym, ognistym charakterem, który pewnego dnia mógłby zniszczyć wszystko, co posiada. 

Pierwsza część serii i wprowadzenie do całego uniwersum. 

Spis Treści:

Prolog

Rozdział I

Rozdział II

Rozdział III

Rozdział IV

Rozdział V

Rozdział VI

Następna część

Gdy Nadchodzi Noc

Proszę o niepublikowanie tego fika go na inne fora i strony bez mojej wiedzy. 

----------------------

Stron: 83

Słów: 22031

Edited by Ver
  • Upvote 2
  • Like 1

• Ver changed the title to Sol[NZ][Alternative Universe][Slice of Life][Adventure]

Pochłoniete! Wyczuwam jakże znajomy styl pisania. I chociaż ów styl miałem okazje poznać na dziko, to się nie zmienił. Celestia w roli matki sprawdza się znakomicie, ale bije się z myślami, czy "mama twilight" w Past Sins nie była rozpisana lepiej. Mimo wszystko czuję, że będzie epicko, a to co dostaliśmy to jedynie przedsmak. Kiedyś podobno ludzie zwali cię "Mistrzem Verardem", być może rozumiem już, czemu.

• Upvote 1

• Ver changed the title to Sol[NZ][Alternative Universe][Slice of Life][Adventure][Mature]
12 godzin temu, Ver napisał:

Ostatni, najdłuższy zostanie wstawiony do końca tygodnia

Ja pierdziele, nie nadążam czytać. Dawno nie widziałem, by ktoś pędził z powieścią jak Rainbow Dash po książkę o Daring Doo :)

Posted (edited)

Może nie najdłuższy, ale za to byle jaki ostatni rozdział VI

Życzę miłego czytania powiastki średniej jakości.

W zależności od odzewu, może następnie pokuszę się o wrzucenie tu całego uniwersum jak tylko zacznę je pisać. 

Edited by Ver

• Ver changed the title to Sol[Z][Alternative Universe][Slice of Life][Adventure][Mature]
Dnia 31.07.2024 o 08:33, Ver napisał:

może następnie pokuszę się o wrzucenie tu całego uniwersum

?? To ta historia ma mieć całe uniwersum jeszcze? Coś jak było z my little twilight?

• Ver changed the title to Sol[Z][Alternative Universe][Solverse][Slice of Life][Adventure][Mature]