Skocz do zawartości

Chat GPT Roleplayuje

Favri

Recommended Posts

W ramach testowych oraz swoistej zabawy z Chatem GPT wezwałem go do odegrania pewnych scenek, i zrobił to - w moim uznaniu - tak udatnie, że chciałem się tu nimi z Wami podzielić.

Na sam początek jednak przedsmak-ciekawostka: wujo Czat porównuje się niejako do Lyry Heartstrings z opowiadania Background Pony. Choć może sugestia tego porównania jest błędna, dochodzimy i tak do ciekawych wniosków.

Odkryj ukrytą treść

Nr #2 Fluttershy, Rainbow Dash i... wiewiórki. Tutaj śmiechłem jak zawiesił się na jakiś czas po zaskakującym fakcie o Rainbow i wiewiórkach.

Odkryj ukrytą treść

Nr #3 Twilight, już nieco trudniejsza według mnie postać do odegrania, wyszła mu całkiem nieźle. Rozbudowane wypowiedzi, uwzględniające szczegóły takie jak poruszenie skrzydeł, a także mieszanina uczuć, balansując między ciekawością a ostrożnością na przykład. Rozpoznaje kontekst i potrafi dodawać swoje fakty, a także improwizować i czynić śmiałe kroki w posuwaniu fabuły naprzód.

Jedyne co to uszło mu uwagi kiedy wspomniałem o książce którą zawarł w swojej wypowiedzi wcześniej, a także że niejako czytam w myślach.

Odkryj ukrytą treść

Przepraszam za mój łamany angielski. Szufladki odpowiedzialne za niego w mózgu dosyć długo nie były odkurzane ;)

Na 4chanie na /mlp/ nie raz latają linki do modeli ai zrobionych przez fandom mlp. Masz tam różne postacie a nawet różne wersje tych postaci. Z tymi możesz mieć trochę więcej szczęścia aniżeli z namawianiem defaultowego chatgpt żeby wcielał się w role.

Tu masz aktualny temat (CHAG)

https://boards.4chan.org/mlp/thread/41658071

Ale samemu mi się nigdy nie chciało zbytnio w to zaglądać 

Dzięki za polecajkę, na pewno zajrzę aczkolwiek już słyszałem o takich konstruktach. Mankamentem jest to, że ludzie jak zdążyłem się nauczyć często robią sobie z nich jajca zamiast wczuć się w realną rozmowę. Plus nie zawsze można ustawić scenę, co jest możliwe z CGPT. A CGPT nie wypada przy nich też tak źle.

Ale pewnie, spróbuję.

To prawda... I zauważyłem że 50% tych botów jest robionych jako napalone bo ludzie lubią z nimi jakieś seksualne roleplaye lubią robić więc na to trzeba uważać jeśli to nie twoja bajka.

A co do ustawienia sceny to myślę, że się da tylko może trzeba trochę pokombinować 

• 4 weeks later...

Używam GPT do roleplayowania moich ocków (nie MLP). Lubię np. każdemu dać inne skrzywienie psychiczne i później "patrzeć", jak się kłócą.

Raz zrobiłem crosover z Deadpoolem. Jeden z moich ocków rozerwał go na części, a Deadpool zaczął się śmiać, że "zgarnie fortunę z ubezpieczenia". To było lepsze niż film.

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...