Gość Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 (edytowany) Widzę, że mamy wielu chętnych, każdy z Was powalczy, bez obaw. Na pierwszy pojedynek wybrani zostali: Ślimak i Syrenka Arjen! Możecie rozpocząć bój - kto pierwszy, ten lepszy z wybranych może go rozpocząć. Zwycięzca pojedynku zostanie zapisany na Tablicy Zwycięzców i Pojedynków, która niedługo powstanie w pierwszym poście tematu. Edytowano Luty 2, 2016 przez Hoffman Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 *Ślimak powoli, trzęsąc się lekko ze strachu, wchodzi na arenę* Cóż, łatwo nie będzie, bo w magii nie jestem ekspertem, ale dam radę. Muszę. Z kim ja w ogóle mam walczyć? *na arenę dumnym krokiem wchodzi Arjelka* Walka skończona. Już po mnie. Nie. Uda mi się! Musi! Pora rzucić jakieś zaklęcie! To Syrenka, więc... Zaklęcie Odwodnienia! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 *Ślimak powoli, trzęsąc się lekko ze strachu, wchodzi na arenę* Cóż, łatwo nie będzie, bo w magii nie jestem ekspertem, ale dam radę. Muszę. Z kim ja w ogóle mam walczyć? *na arenę dumnym krokiem wchodzi Arjelka* Walka skończona. Już po mnie. Nie. Uda mi się! Musi! Pora rzucić jakieś zaklęcie! To Syrenka, więc... Zaklęcie Odwodnienia! Oh you! Jako Księżniczka Syrenek, zawsze kiedy wychodzę na ląd, biorę ze sobą kilka butelek wody. Ale czy to wystarczy na Twoje zaklęcie? To zaklęcie Odwodnienia! *Dostaje zaklęciem odwodnienia* - Ja pierniczę, jak sucho, normalnie jakby Xyziu żart opowiadał *Macha ogonem ze smutkiem obserwując, że nikogo już teraz nie ochlapie.* *Spogląda twardo na Ślimaka. Wygląda na twardego przeciwnika, przynajmniej ta skorupa... to chyba jego dom. Takie zwierzątko-przyczepa kempingowa. Wyjmuje najnowszy egzemplarz gazety działkowej "Magiczny Działkowiec" i otwiera rozdział o zwalczaniu ślimaków* Zwalczanie chemiczne powinno być ostatecznością. Żadna istota nie zasługuje na takie cierpienie. No tak... a to jest pojedynek na magię... *drapie się po szyi* Czy ja jestem okrutną syrenką? Nieee, to nie dla mnie. Źle znoszą temperaturę niską (poniżej -3°C). W tej skorupie to rzeczywiście za długo nie wytrzyma. Zakładam, że przybiegnie do mnie się przytulić, jeśli chce jakoś to przetrwać A więc... *wzywa pradawną oceaniczną magie syrenek* ZAKLĘCIE ZERA BEZWGLĘDNEGO! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 *szczęka zębami* Cz-z-z-zy tylk-k-k-ko mi jest tak-k zimn-n-no? Muszę się ogrz-rz-rzać. *po chwili* Ha! Byle ryba mnie nie pokona! Poprzednie zaklęcie nie zdołało wiele zrobić Arjelce, ale może następnym czarem zdołam ją pokonać! *wertuje naprędce Podręczną Encyklopedię Morskich Stworzeń i Kreatur* Hmm, nie ma tu za wiele informacji... Tylko o wodzie i śpiewaniu, a zawodzić mi przecież nie zacznie, po to pojedynek magiczny... Co ja takiego mogę zrobić... A może... Czemu nie? *skupia swoją magiczną moc* Musi się udać... przecież umiem... już prawie... Strumień Ognia! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 *na widowni słychać krzyki* Arjen Rulez pokaż Ślimakowi gdzie jego miejsce tworzę doping sorki Ślimak nic do ciebie nie mam po porostu lubię syrenki tak a propo do organizatora prośba chcę się zmerzyć z kurczeblade, znam bowiem magię Isitari , on magię Mordoru to biedzie epicki pojedynek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 *szczęka zębami* Cz-z-z-zy tylk-k-k-ko mi jest tak-k zimn-n-no? Muszę się ogrz-rz-rzać. *po chwili* Ha! Byle ryba mnie nie pokona! Poprzednie zaklęcie nie zdołało wiele zrobić Arjelce, ale może następnym czarem zdołam ją pokonać! *wertuje naprędce Podręczną Encyklopedię Morskich Stworzeń i Kreatur* Hmm, nie ma tu za wiele informacji... Tylko o wodzie i śpiewaniu, a zawodzić mi przecież nie zacznie, po to pojedynek magiczny... Co ja takiego mogę zrobić... A może... Czemu nie? *skupia swoją magiczną moc* Musi się udać... przecież umiem... już prawie... Strumień Ognia! *Widzi lecący w swoim kierunku Strumień Ognia* Ewidentnie chcesz mnie wysuszyć, a kto nawadniał Ci drogę przed Tobą, żebyś więcej śluzu nie musiał wydzielać? *Zasłania się ogonem i przyjmuje na niego zaklęcie Ślimaka* Mój ogon... *dotyka palcem* Boli. Skrzywdziłeś mój ogon! Szykuj się na opuszczenie swojego domku. *Używa zaklęcia LEWITACJA. Lewituję z najbliższego otoczenia prosty patyk i sznurek. Łączy je, następnie zdejmuje skorupę ze Ślimaka, podwiesza ją na linie na patyku i przykleja do grzbietu przeciwnika. W ten sposób nigdy nie wróci do swojego domku! Lepiej, do końca życia będzie szedł przed siebie!" Grafika przedstawiająca zasadę działania: *Zanurza obolały, poparzony ogon w zimnej wodzie, po czym ochlapuje Ślimaka. Słona. Dobrze jej służy, ale tylko jej.* Czekam na reakcję i odpowiedź: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Au! Au! Słona woda! Szczypie! *otrzęsuje się z wody* Ty skubańcu... Moją kochaną muszelkę zabierasz? Ja ci ogona nie odrąbywałem... *słyszy doping widowni* "Arjen Rulez, pokaż Ślimakowi gdzie jego miejsce!" Ach tak?! ACH TAK?! Koniec pieszczot! Pora odesłać rybkę do morza! *mruczy pod nosem* "Święty Oragu, Panie Oświecenia, Lordzie Rozsądku, daj mi, twemu marnemu wyznawcy, moc, dzięki której ta oto Syrenka padnie przede mną, uznąjąc mą wyższość, a przez to wyższość Twą, Oraga Jedynego i Wszechmogącego." *Ślimak zaczyna dziwnie świecić* To będzie cios poniżej pasa. Nieprzerwany Strumień Oragowej Świadomości! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 *Dostaje nieprzerwanym strumieniem* Zabolało. I czuje się tak jakoś... dziwnie. *Owija mocno ogon wokół Ślimaka. Następnie podrzuca go 50 metrów nad powierzchnię ziemi, nad ocean.* Używa zaklęcia ROZPROSZENIE WODY. *Ocean nad Ślimakiem rozstąpia się, ukazując oceaniczne dno. Ślimak z ogromną prędkością wpada w nie, i gdy już ma uderzyć w glebę, nagle woda formuję poduszkę, chwyta go, a ocean zapada się z powrotem, grzebiąc go w swoich czeluściach...* Graficzne przedstawienie by J. Gmoch: Czy to mój koniec? - pyta się w myślach Ślimak. Lecz w oddali, pod wodą majaczy jakiś kształt. Czy to... Tak to SyrenkoLunoKsiężniczkoKucykoAvataroModeratoroArjen!Syrenka! Już po mnie - myśli Ślimak. *Lecz stworzenie podpływa i zamiast walczyć przytula się mocno z uśmiechem* Czy to remis? A może podstęp...? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 *bul bul bul...* To było dziwne... Sztuczka jak u Mojżesza. Ach, nie doceniłem przeciwnika. Cóż, wygląda na to, że będę miał grób pod wodą... Nawet ładnie tu. *kształt majaczy obok Ślimaka* A co to? Czy to? Nie, niemożliwe... Miłościwy Oragu, toż to Syrenka! Teraz zginę... Żegnaj, świecie, żegnajcie ci, którzy mnie lubili... *przytul* Ona mnie... przytula? Czemu? Może to podstęp? Ale wygląda tak niewinnie... *przytula Syrenkę* *w oczach Ślimaka pojawiają się łzy* Ja już nie chcę walczyć... Nie z Syrenką... To jest niewłaściwe... Uznajmy, że jest remis. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Panie organizatorze czy remis jest dopuszczalny ? Bo jeśli tak to chcę żeby tak było *patrzy na tą scenę i nie mże powstrzymać się od * no dobra nie będę przytulał bo mogę dostać warna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Dobra, widzę, że Ślimak nam mięknie (jak to ślimaki mają w zwyczaju). W każdym razie Arjenowi przysługuje jeszcze jeden post, a potem by wam została ostatnia kolejka (po jednym poście dla każdego). także niech Arjen zadecyduje, czy chcecie napisać jeszcze te 2-3 posty, czy może już mam zakładać ankietę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Dobra, widzę, że Ślimak nam mięknie (jak to ślimaki mają w zwyczaju). W każdym razie Arjenowi przysługuje jeszcze jeden post, a potem by wam została ostatnia kolejka (po jednym poście dla każdego). także niech Arjen zadecyduje, czy chcecie napisać jeszcze te 2-3 posty, czy może już mam zakładać ankietę. Proponowałbym mimo wszystko zmienić formułę rozgrywki, więcej udziału avatara/regenta, bo o ile ze Ślimakiem można było zrobić fajny pojedynek, to jak spotka się dwóch userów chcących za wszelką cenę wygrać to będzie kiepsko Najlepiej post przedzielający. Skoro to pojedynek na magię, skieruję go w bardziej pacyfistycznym kierunku: *Wysila się i używa ZAKLĘCIA KREUJACĘGO*. Wybacz ze ten domek Ślimak. Na wszelki wypadek wyczarowałem Ci inne, wybierz sobie kształt, a ja go dopracuje umebluję i dostaniesz na gwiazdkę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Jejciu, prezent! Ja nie zasłużyłem... Ja już walczyć nie będę. Nie mogę. *przytula się do Syrenki* Magia Przyjaźni! Pojedynek uznaję za skończony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 dobra kto waszym zdaniem wygrał ten magiczny pojedynek? miłego głosowania, bo dodałem ankietę w temacie. wszelkie uwagi dotyczące zabawy również wypisujcie tutaj, albo piszcie nam na pw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Syrenka zdecydowanie wygrała tą rundę tak apropo skoro jest tylu chętnych to może zorganizować jakiś system turniejowy losowanie zawodników, kto z kim ma się zmierzyć albo jakąś listę zawodników Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Grudzień 26, 2012 Share Napisano Grudzień 26, 2012 Pojedynek Syrenka - Ślimak, bezapelacyjnie wygrał Arjen (23 do 4). Gratuluję! Następnymi parami są biorącymi udział w pojedynku są: - Cloudchaser vs. Applejuice - Nightmare vs. Sakadetsu Więc następny pojedynek będzie to ten który rozpocznie najszybciej dana osoba z którejś z pary (wtedy następna para czeka do zakończenia pojedynku). W razie pytań piszcie na pw do mnie lub Tric'a Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts