Bezik Napisano Styczeń 10, 2013 Share Napisano Styczeń 10, 2013 Mówić sobie można, byle by nie zamieszczać linków w postach. BTW, porównałem obydwie wersje pierwszego odcinka i polski dubbing nawet lepiej wypada od oryginału Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Styczeń 10, 2013 Share Napisano Styczeń 10, 2013 Remington Smith > Zależy od gustu. Ja tam wole oryginalny. Link do komentarza
Ziemniax Napisano Styczeń 10, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 10, 2013 Mnie się osobiście spodobał chociaż humor najwyraźniej skierowany dla dzieci z podstawówki zdecydowanie mnie od siebie odepchnął D: Czy ja wiem, czy scena jak Eva i Misiek obściskują się na arenie boufbowla w drugim sezonie należy do humoru dla młodszych, podobnie jak fakt, że na początku wielu odcinków zawsze musi być scena, gdy jakiś duzy zwierz/owad zjada mniejszego zwierza/owada -Nox- niesamowicie wyrazista postać, zdecydowanie szalony serial przestałem oglądać po tym jak Yugo (tak mu było?) uciekł ze świata demonów po walce na tej całej arenie i dalej w sumie nie wiem czemu nie oglądałem, przez co nie wiem co ostatecznie stało się z łotrzykiem Ojjj, nie wiesz, co straciłeś, z dwóch powodów: -Pierwszy jest taki, że dopiero wtedy poznajemy prawdziwego antagonistę drugiego sezonu -Drugi, że wyżej wymieniony antagonista jest równie ciekawy (zarówno od strony wizualnej, jak i historycznej), co Nox, jeśli nawet nie ciekawszy Jeżeli chodzi o kwestię dubbingu osobiście uważam, że oba duby są dobre (choć tak z niewielką przewagą polskiego, w którym to języku obejrzałem wszystkie epizody). Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Styczeń 10, 2013 Share Napisano Styczeń 10, 2013 Gdybym miał gdzieś polska wersje mangi... z tego co wiem jest tylko francuska obecnie. Co do dubbingu uważam go za bardzo dobry i dopasowany do postaci. A co do utraconych wątków 2 sezonu... nie zapomnijmy o kilku popisowych walkach Link do komentarza
Arpegius Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Oglądałem już dość dawno i muszę powiedzieć że dało się to obejrzeć. Wspaniałe nie było, ale miała ładnie wykonanie czego zachodnie bajki rzadko mają, chociaż miała bardzo japoński klimat. Miło się oglądało, bo nic innego ciekawszego akurat nie było. Link do komentarza
Piter2224 Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Chciałbym pochwalić tą bajkę za fabułę oraz rozbudowane postacie. Od czasu do czasu oglądam ten świetny serial. Bardzo mi się podoba a moją ulubioną postacią jest Misiek i Jugo. Bardzo polecam tym którzy jeszcze tego nie oglądali Link do komentarza
Weltinez Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Ah WakFu ^^ jak ja to uwielbiam , nie będę tu pisał o fabule itd. (bo wy wyczerpaliście temat ) nie wiem jak wy ale nazywanie WakFu bajką trochę mnie wnerwia , no cóż bo jak to brzmi "mama mogę obejrzeć swoją bajkę ?" w ustach 15latka brzmi to dziwnie , ja wolę określenie serial na wszystko co jest animowane a ja to oglądam bo to już tak dziwnie nie brzmi Link do komentarza
Spinwide Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 @UP i teraz widzisz mój problem: KAŻDY (poza wyjątkami-nielicznymi) w moim otoczeniu uważa, że rysowane= bajka. Co z tego, że na danym anime jest znaczek +18, krew się leje litrami i pojawiają się wątki erotyczne (w niektórych przypadkach które pokazałem aby dobitnie ukazać ŻE TO NIE BAJKI) to wciąż są BAJKI -.- Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Styczeń 13, 2013 Share Napisano Styczeń 13, 2013 Jeżeli chcecie to zapraszam http://mlppolska.pl/Watek-Zakon-Straznikow-Shu-Shu--5706 Link do komentarza
PePuś Napisano Styczeń 16, 2013 Share Napisano Styczeń 16, 2013 Ja miałem dosyć dużą styczność z Wakfu ... Link do komentarza
Evagelynq Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 Jedyna kreskówka, która była w stanie zachęcić mnie do nauki francuskiego. Jedyne czego mogłabym się uczepić to to, że tyle trzeba czekać kolejne sezony. :twilight9: Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 Wie ktoś czy będzie 3? I o czym? Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 Oto przybywa Wielki Materac, ucieleśnienie wygody i mądrości, z plotkami i spekulacjami. Z tego co wiem 7 maja ma być rozstrzygnięte to czy będzie 3 sezon, ma byc też prawdopodobnie kinówka w 2014 roku. Link do komentarza
Gypsy Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 Dobra moja styczność z tym serialem, nie jest duża. Ale oglądałem zdaje się większość z pierwszego sezonu i jest niezłe Link do komentarza
Recommended Posts