WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Imię : Magic Nazwisko : Hooves Wiek : 19 lat Rasa : Jednorożec Wygląd : Cutie Mark : Złota podkowa otoczona ciemnozieloną magią... Metafora - "Magiczne kopyta", nie? Historia : Magic urodził się w stolicy Equestrii, Canterlocie. Jego rodzice, Arrow Heartstrings (mama) i Quick Hooves (tata) pochodzili z Cloudsdale, lecz przeprowadzili się tu, gdy Arrow była w ostatnim miesiącu ciąży. Magic od najmłodszych lat był uzdolnionym źrebakiem. Swoje pierwsze zaklęcie rzucił już po tygodniu od urodzenia! Zaczął uczęszczać do Canterlockiej szkoły muzycznej w wieku 5 lat. Dlaczego muzycznej? Cóż, Arrow pochodziła z uzdolnionej muzycznie rodziny. Szybko jednak został przydzielony do klasy magicznej, która słynęła z wyszkolenia dobrych magików. A Magic, już podczas 1 roku nauczania pobił rekord szkoły w wyczarowywaniu skrzydeł! Ba, nie licząc Celestii, to ON był najlepszym z żyjących kucyków w tej dziedzinie! Gdy Magic miał 15 lat, wydarzyła się tragedia. Podczas spaceru piorun trafił w rodziców Magica. Po długiej walce w szpitalu odeszli do kucykowego raju. Magic skończył szkołę, jednak nie zaczął studiów, gdyż musiał wyjechać do Ponyville. Tam zamieszkał ze swoją ciotką, Lyrą Heartstrings. I mieszka tam po dziś dzień. Umiejętności : Magic skończył kurs pierwszej pomocy. Umie też piec pierniki i ciasteczka, czym czasem dorabia w Sugarcube Corner. Od autora : To mój pierwszy OC, nie bijcie. Jeśli trzeba było mieć zgodę kolorowego, to przepraszam, ale proszę, nie bijcie. Liczę na uwagi, co mógłbym poprawić. Have a nice Day! Link do komentarza
Guardian Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Bardzo mi sie podoba, ponieważ jest bardzo fajnie przedstawiona historia. Ten part z śmiercia rodziców, z jedenej strony śmieszne (piorun ich trzasnął) ,a z drugiej troche smutne bo nikt niechciałby w młodym wieku stracić rodziców... Ciekawi mnie ten czar z "tworzeniem skrzydeł" to bardzo interesujące I to powiązanie krewnych , Lyra jego ciotką. Bardzo interesujące Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Również mi się podoba. Historia chociaż nie była taka krótka, widać że rozpisałeś się trochę i tu już plusik. Ma też bardzo ciekawie umiejętności, kurs pierwszej pomocy no przyznam nieźle :3. Szkoda jego rodziców.. Link do komentarza
Jake Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Hmm... powiem tylko tyle że postać wydaje się mi ciekawa. Dam plusa za średnią długością historię która mi się spodobała i do tego daje plusa za znajomość pierwszej pomocy. Więc ocena to 7/10. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Luty 23, 2013 Share Napisano Luty 23, 2013 Bardzo mi się spodobała historia i ogólnie fajna postać. Link do komentarza
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Luty 23, 2013 Autor Share Napisano Luty 23, 2013 Dzięki za miłe słowa. Co do rodziców Magica - cóż... Musiałem coś wymyślić, by dać pretekst do przeprowadzki. Poza tym, Magic jest utalentowanym jednorożcem, a jak wiemy, plusy muszą równoważyć minusy. A historia będzie powoli ulepszana, więc warto obserwować jak to wszystko się rozwinie Tyle ode mnie. See ya later. Link do komentarza
Recommended Posts