Cipher 618 Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Znacie bajkę "Zaczarowany ołówek"? Scribblenauts Unlimited. Ta gra działa na podobnej zasadzie. Zamiast ołówka mamy notatnik. Wystarczy wpisać słowo, a przedmiot ożyje. Mamy tam jakąś fabułę, misje i inne... ale kogo to obchodzi gdy autorzy pozwalają wyszaleć się do woli w edytorze? Na co pozwala? Weźmy sobie przechodnia. Ot taki przypadkowy Kowalski: 1. Zmieniamy wygląd, ubrania tak by wyglądał jak clown, zombie etc 1.1 Dajemy mu broń? A może lepiej nie? 2. Przypisujemy zachowania na zasadzie: "jeśli - to". To bardzo proste. I wygląda tak: -Jeśli Zombie otrzyma obrażenia to eksploduje -Jeśli eksploduje to wyrzuci z siebie fontannę płonących króliczków -Jeśli płonące króliczki dotkną przechodnia to go podpalą -Jeśli ktoś zostanie podpalony to eksploduje fontanną kanapek A na koniec przywołać tornado by posprzątało ten bałagan (i zacząć poziom od nowa). Aha... wspomniałem o edytorze postaci? Głupawki co 5min gwarantowane Gra dostępna na Steam. Póki co droga, ale zbliżają się święta. Możliwe, że stanieje (ja nie żałuję ok 70/80zł - za taki ubaw warto). To coś jak Garry's Mod tylko o wiele łatwiejsze w obsłudze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 9, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Dzięki "warsztatowi steam" do gry trafiły kuce Nie wyglądają idealnie, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że zostały stworzone z w miarę podstawowych figur geometrycznych. Mimo to można w dowolnym momencie zażyczyć sobie Rainbow Dash czy Twilight Sparkle. Uprzedzając ewentualne pytanie - tak, można na nich jeździć (ale jeszcze nie sprawdzałem) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Lipiec 28, 2013 Share Napisano Lipiec 28, 2013 Na wszystkim można jeździć dopisuąc mu "riddable" . Można zrobić super szybką, ogromną, latająca, tęczowa, lampę na której można jeździć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts