Verlax Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Dobry. Miałem ostatnio jakiś dziwny rodzaj literackiego natchnienia i po prostu musiałem napisać coś z WH40k, oczywiście o mojej ulubionej Gwardii Imperialnej. Napisałem już swoisty prolog do tego opowiadania ( Desant to tytuł roboczy ). Desant Jako, że na razie nie jestem pewien jak to się rozwinie, postanowiłem się w tym krótkim fragmencie skupić na rzeczach, które się zwykle pomija w takich opowiadaniach, to jest : Logistyce, Taktyce ( to Gwardia stosuje jakieś? ) i rozróżnianie poszczególnych różnic pomiędzy regimentami. Możecie również zauważyć, że nie ma tu wyznaczonego głównego bohatera. Szczerze mówiąc, tutaj tkwi mój największy problem. W tej kampanii będzie uczestniczyć mnóstwo regimentów, a wraz z tym mnóstwo osobistości. Którą z tych postaci uważacie za najbardziej interesującą i godną by napisać o niej więcej? A może w ogóle nie rozróżniać głównego bohatera i napisać trochę ze wszystkich perspektyw? Jak uważacie? Ah, i najprawdopodobniej zrobiłem sporo błędów w tym tekście. Ta, wiem. Pozdrawiam Verlax Link do komentarza
Gandzia Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 ...piękne... Początek przypomina nieco wstęp do książkowej serii o Pierwszym i Jedynym, zaś powstały klimat utrzymuje się niemal do końca. Przydałoby się jednak, byś włączył komentarze, albowiem opowiadanie wymaga korekty. Link do komentarza
Verlax Napisano Kwiecień 14, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Zgadza się, przy pierwszy opisie inspirowałem się wstępem do "Karabiny Tanith" napisane przez Dana Abnetta, który jest u mnie najbardziej cenionym anglojęzycznym pisarzem zaraz po Lovecrafcie i Martinie. Włączyłem komentarze, jak coś, więc można już nanosić tutaj ewentualne poprawki. Cieszy mnie swoją drogą, że się tobie spodobało, bardzo się starałem utrzymać klimat i monumentalizm typowy dla Młotka. Link do komentarza
PumpkinWave Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Nie mam na razie jak przeczytać... Ale zauważyłem, że będzie Żelazna Gwardia. Już lubię to opowiadanie. Link do komentarza
Recommended Posts