Gość Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Oki, oto mój OC: Imię: Archer Accurate Wiek: 19 Rasa: Pegaz Płeć: Klacz Wygląd: Grzywa i ogon ciemno-brązowe, oczy też brąz, sierść jasny brąz. CM: Znaczek przedstawia łuk i strzałę, czyli Archer jest łuczniczką. Charakter: Zwykle wesoła, lubi towarzystwo innych, zaradna, często ma szalone pomysły, czasami dostaje głupawki lub płacze bez powodu. Historia: Urodziła się w Cloudsdale. Zawsze lubiła się bawić oraz czytać książki. Jej tata był rzeźbiarzem. Od niego nauczyła się strugać w drewnie. Mama pisała wiersze. Pewnego dnia przeczytała książkę, w której był kucyk strzelający z łuku. Spodobało jej się to, więc sama postanowiła spróbować. Codziennie chodziła na polanę niedaleko domu i ćwiczyła. Teraz jest jedną z lepszych łuczniczek. Kiedy miała 18 lat jej rodzice zostali zamordowani przez jej starszą siostrę chorą psychicznie. Obecnie siostra jest w więzieniu. Pozostawiło to uraz w umyśle Archer (była świadkiem morderstwa) i dlatego czasami klacz śmieje się lub płacze bez powodu. Ogólnie poradziła sobie ze stratą rodziny. PS Pierwszy założony przeze mnie wątek. XD Cóż, co sądzicie o klaczy? Link do komentarza
Cornickos Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Nieźle, naprawdę nieźle ale: - jest sierotą - nie ma historii znaczka - troszke krótka historia Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 Fajna, ale ta jej siostra psychopatka, trzeba ją zastrzelić Link do komentarza
Gość Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 Dzięki za komcie. Link do komentarza
OttonandPooky Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 Postać na sam początek wydawała mi sie sympatyczna ,ale wszystko zepsuł motyw chorej psychicznie siostry która wymordowała rodziców Link do komentarza
Koschei O'Clock Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 Moje uwagi: - jej sierść jest jasnobrązowa? Dla mnie to wygląda na pomarańcz... - ta chora psychicznie siostra zepsuła całą fabułę i albo mi się wydaje, albo została tam, za przeproszeniem, wciśnięta "na chama"... No bo w końcu co to za OC, którego nie spotkała życiowa tragedia/nie jest Kucykiem, Który Przeżył/nie tonął w ciekłym azocie etc. - bardzo mało cech charakteru. Właściwie wiemy tylko, że jest wesoła, zaradna, towarzyska i dostaje głupawki bez powodu... Trzeba w tej rubryce dopisać coś więcej, np. jak zachowuje się w towarzystwie (np. lubi być w centrum uwagi, często dowcipkuje, łatwo nawiązuje przyjaźnie etc.), jaki jest jej styl życia, co lubi, a czego nie... - nie jest overpowerem/epickim do entej potęgi alicornem, co już stanowi spory plus. - krótka historia - można by ja ździebełko rozwinąć. Ale i tak nawet dobrze ci wyszła... A właściwie wyszłaby, gdyby nie epizod z wcześniej wspomnianą chorą psychicznie siostrą. - sama narysowałaś Archer, co jest dla mnie sporym plusem. - wyłapałam kilka błędów interpunkcyjnych i językowych (powtórzenia). Werdykt: cóż... Widać, że się starałaś i włożyłaś w OC-ka sporo pracy. Na przyszłość zapamiętaj, że nie trzeba udziwniać kucyków, by były one wartościowymi i barwnymi postaciami. Moja ocena to 5/10 plus hug za starania Link do komentarza
Recommended Posts