Yuna Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Widząc jak wiele artystów mamy na forum również postanowiłam wystawić swoje prace do oceny Jako że nie jetem specjalistą grafiki komputerowej rysuję tylko za pomocą myszki w paincie lub w programie dla początkujących ArtRage. Szybkie szkice [kliknij by powiększyć] A tak z innej beczki: Czekam na opinie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Nie jest źle, anatomię i proporcje masz opanowane. Pierwszą pracę kolorowałaś w Gimpie? Jeśli tak, pracuj na warstwach, a warstwę z kolorem umieszczaj pod tą z lineartem. Tyle ode mnie, czekam na więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Podoba mi się Twój styl, poza tym widać że potrafisz cieniować tam gdzie trzeba i jak trzeba W tym z innej beczki jedynie zegarek mi się nie podoba ;p Tablet w twoich kopytkach by zdziałał cuda. @Swahili, też nie zawsze musi być widoczny lineart.. Wiele prac wyglądało by dużo lepiej bez niego, to zależy od stylu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Co tu by napisać... Ja. Zazdrość. Talent. Ty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 @Swahili, też nie zawsze musi być widoczny lineart.. Wiele prac wyglądało by dużo lepiej bez niego, to zależy od stylu. Tak, ale w tym obrazku widać część lineartu, a ładniej by było albo bez konturów, albo z nimi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Wow, ja to nic nie umiem z myszką... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 To jest kwestia przyzwyczajenia Myszką da się całkiem sporo, choć fakt że jest trochę dużo trudniej niż tabletem, no i tabletem można zrobić dużo więcej ze względu na takie bajery jak siła nacisku, itp. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteragon Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Ja też nie umiem myszką, chociaż próbuje Pozdrawiam i piękne rysunki! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuna Napisano Kwiecień 27, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Nie jest źle, anatomię i proporcje masz opanowane. Pierwszą pracę kolorowałaś w Gimpie? Jeśli tak, pracuj na warstwach, a warstwę z kolorem umieszczaj pod tą z lineartem. Tyle ode mnie, czekam na więcej. Nie potrafię obsługiwać tak skomplikowanych programów Wiem że moje prace bywają niechlujne, ale po prostu nie mogę zmusić się do porządnego lineartu aby później dokładnie go pokolorować W tym z innej beczki jedynie zegarek mi się nie podoba ;p Tak szczerze to mi też Co tu by napisać... Ja. Zazdrość. Talent. Ty. Ojej, bez przesady Co do rysowania myszką czy tabletem - nie robi mi to wielkiej różnicy. Możliwe że rysunki byłyby minimalnie bardziej dokładne. Jak stwierdził Bezik - kwestia przyzwyczajenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Tabletem pewnie byłoby szybciej... tak się bynajmniej nie chwaląc, oto przykład mojej roboty myszką xd link Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 tak się bynajmniej nie chwaląc, oto przykład mojej roboty myszką xd link Nie ma nic lepszego niż Paint. xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuna Napisano Sierpień 4, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 4, 2013 Zaniedbałam troszkę swój temat z pracami, trzeba to naprawić (!) Tym razem randomowe szkice ołówkiem 1.Filly Fluttershy [szkic2] Mój OC nazwany roboczo Golden Teatime. [szkic3] Mały eksperyment. Starałam się stworzyć coś w stylu krzyżówki kozła z kucykiem. Rogi, poziome źrenice, brak cutie marków. [szkic4] Również OC. Mały uroczy, źrebaczek, na razie bez cutie marku. Jeśli wena będzie sprzyjała, w najbliższym czasie wstawię więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Sierpień 4, 2013 Share Napisano Sierpień 4, 2013 Dat Flaterszaj. Podoba mi się twój styl, jest naprawdę oryginalny. Tylko ten ostatni kucyk jest nieco za krótki. Albo ma za grube udo. Nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuna Napisano Sierpień 5, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 5, 2013 Tylko ten ostatni kucyk jest nieco za krótki. Albo ma za grube udo. Nie wiem. Przyznam, że ta ostatnia klacz wyszła trochę pokracznie, jednak zyskała moją sympatię W zamyśle miała być niższa i tęższa niż typowy kucyk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts