Skocz do zawartości

Zapytaj mroczną iskierkę czyli Amber odpowiada na pytania! + Lista fanów :)

Recommended Posts

-Witajcie! W tym temacie możecie zadawać nurtujące was pytania.. Mam nadzieję, iż uda się mi i Amber odpowiedzieć na wszystkie. Tak więc zapraszam do ich zadawania! 

-Tak.. Pytajcie o co chcecie, ale proszę o nie zadawanie pytań łamiących regulamin forum.. Czekam c: (To co mówi Amber będzie pisane pogrubioną czcionką, ponieważ chyba nie mogę użyć kolorku.. ) .

Odpowiedzi będą się pojawiać gdy zbierze się większa ilość pytań .

Link do OC: http://mlppolska.pl/watek/5615-oc-amber-royal/

Lista fanów:

-KiVi

-Pinkamena Diane Pie

-MasterDash

-

-

-

-

-

-

Hej, hej! Kiti cię pozdrawia Amber.

Czas na salwę pytań.

DZIAŁA NAŁADOWAĆ! CEL! PAL!

Czemu tak często zmieniasz formę? Dawniej byłaś jednorożcem do tego z białym futrem, a teraz węglowym Alicornem. Do tego dochodzi pytanie Jak ty to robisz? Pamiętam nawet, że zmieniałaś kolor oczu.

Ulubiony kolor?

Ulubione jedzenie?

Gdzie Angora? ( o ile dobrze pamiętam imię twego liska =3)

Ulubiony rodzaj magii?

Jak tam sprawy z Revenem?

Ulubiony kuc ze sławnego Mane6?

Lubisz może grać w gry komputerowe? Jak tak to jakie?

Ulubiona powieść?

Ubierasz się w coś na co dzień?

Jak to jest być Alicornem?

Ile przelatujesz kilometrów dziennie?

I ostatnie i najważniejsze: Lubisz dostawać dużo pytań?

Więc to na razie na tyle. Odmeldowuję się.

Dnia 9.05.2013 o 12:06, Kitsun napisał:

Hej, hej! Kiti cię pozdrawia Amber.

Czas na salwę pytań.

DZIAŁA NAŁADOWAĆ! CEL! PAL!

Czemu tak często zmieniasz formę? Dawniej byłaś jednorożcem do tego z białym futrem, a teraz węglowym Alicornem. Do tego dochodzi pytanie Jak ty to robisz? Pamiętam nawet, że zmieniałaś kolor oczu.

Ulubiony kolor?

Ulubione jedzenie?

Gdzie Angora? ( o ile dobrze pamiętam imię twego liska =3)

Ulubiony rodzaj magii?

Jak tam sprawy z Revenem?

Ulubiony kuc ze sławnego Mane6?

Lubisz może grać w gry komputerowe? Jak tak to jakie?

Ulubiona powieść?

Ubierasz się w coś na co dzień?

Jak to jest być Alicornem?

Ile przelatujesz kilometrów dziennie?

I ostatnie i najważniejsze: Lubisz dostawać dużo pytań?

Więc to na razie na tyle. Odmeldowuję się.

-Dzięki kiti :fluttershy5:

Ad.1 Y.. zmieniam? :|  Ehem..

-Co?.. Ja nic nie zrobiłam..

-Ta jasne.. 

Ad.2 Niebieski oczywiście :) Choć lubię też czarny, biały i czerwony.

Ad.3 Hmm.. Lubię wszelkiego rodzaju torty, ciasta, czekoladki, babeczki.. 

Ad.4 Niedaleko mojego domu jest park, Angora bardzo lubi tam przesiadywać  :)  Czasem chodzi do Reven'a gdy chce pobawić się z flash'em .

Ad.5 Czarna magia.. Jest bardzo efektowna i silna. Znam wiele dobrych zaklęć z jej zakresu.

Ad.6 Pomagam mu często przy wynalazkami.. I czasem chodzę z nim na przechadzki do parku.. Ale nadal mam wrażenie, iż trochę czasem mnie się boi.. 

-No co ty.. Nie wystarczy ci, że połowa osób które znasz lekko się ciebie boi?

-Ale ja nie.. Nie chciałam..

-Tia.. Najpierw się opanuj a potem zawieraj znajomości...

- :luna4:

Ad.7 Chyba Twilight. Poznałam ją jeszcze przed wyjazdem do Ponyvill.. Miała ten sam problem co ja.

Ad.8 Owszem lubię :) Najbardziej lubię grać w Alice madness returnes i w najnowszego Tomb Raider'a. Oby dwie gry mają wspaniałą grafikę oraz fabułę i dubbing.

Ad.9 Czytałam ich bardzo dużo więc trudno jest mi wybrać.. Ostatnio Spectra dała mi książkę pt. Igrzyska Śmierci, bardzo mi się ona podoba.

Ad.10 Owszem, często chodzę w sukienkach od Królowej Kier i Białej Królowej, i od czasu do czasu założę apaszkę.

Ad.11 Bardzo fajnie :)  Mogę wykonywać różnorodne efektowne sztuczki przy pomocy skrzydeł i rogu.. Po za tym ma to wiele plusów, ale i minusy się znajdą.. Bycie Alicorn'em często pomaga mi w wykonywaniu codziennych obowiązków, ale też pomogło mi to gdy podróżowałam po Wonderlan'dzie.

Ad.12 Mało latam, częściej biegam lub się teleportuje.. Nigdy tego nie liczyłam  :twilight3:

Ad.13 Nawet nie wiesz jak bardzo! 

-To tyle na dziś! Nie bójcie się zadawać pytań, Amber nie jest zła i nic wam nie zrobi!

-Hahaha.. Ta jasne... Znaczyy.. Tak. Papa! Czekam na następne pytanka! :3

Gość Iluzja Pie

Proszę o wpisanie na listę fanów bo będę zła.
A co do pytania to jedno skromne:
Jaka jest twoja ulubiona pora roku ? :)

• +1 1

Cudowny słoneczny dzień.. Wiatr lekko powiewa.. W pokoju gra cicho muzyka, a na stole w wazonie leżą piękne kwiaty, o różnych barwach i zapachach. Amber siedzi na sofie i patrzy się przez okno, za którym bawiły się młode kucyki.. Sklep który się obok niej znajdował jak zwykle tętnił życiem, jest to albowiem kwiaciarnia połączona z kawiarnią. Można usłyszeć kucyki które rozmawiają i plotkują o najróżniejszych rzeczach. Cisze zagłuszyłam jedynie ja, wpadłam do jej pokoju i krzyknęłam.. I się cisza skończyła..

-Amber! Pytania mamy!! - Powiedziałam głośno i energicznie po czym położyłam laptopa na biurku i siadłam na krześle.

-A ile ich jest?- Zapytała się zaskoczona i odwróciła szybko głowę w moją stronę.

-Sporo.

-W takim razie bardzo chętnie na nie odpowiem :fluttershy5: - Powiedziała spokojnym i całkiem przyjemnym głosem, choć szczerze mówiąc dawno nie używała takiego miłego tonu..

-To jakie są pierwsze? - Zapytała i siadła obok mnie wpatrując się w ekran. 

-Pierwsze jest od.. MasterDash'a! :)

Dnia 11.05.2013 o 18:46, MasterDash napisał:

Ja też dodam parę pytań.

Co byś zrobiła gdybyś stała się człowiekiem?

Masz przyjaciół?

Czy zaprzyjaźniłabyś się z Hunterheartem?

Jakie miejsce w Equestrii czy Wonderland Ci się najbardziej podoba?

Jakiej muzyki słuchasz ?

Co myślisz o Mane 6?

Ad.1 Hmm.. Moim zdaniem było by to całkiem ciekawe przeżycie.. Na pewno inaczej robiło by się różne rzeczy, ale pierwsze co chciałabym zrobić to zwiedzić jeden z krajów które powstały na ziemi. Najbardziej podoba mi się Japonia, kraj kwitnącej wiśni i Anime oraz kultury Otaku  :twilight2:

-Nie wiedziałam, że tyle wiesz o ziemi..  :rd11:

-Oj tam.. Oj tam..

Ad.2 Ja.. Mam paru.. Reven.. Kiara.. I to chyba tyle.. Szczerze nie lubię za bardzo rozmawiać z innymi kucykami. Zawsze wydawało mi się, że jestem taka.. Inna.. Nigdy nie umiałam sama zacząć rozmowy lub się z kimś zaprzyjaźnić.

-Fejsa nie ma to wiadomo, że trudno znaleźć znajomych..  :rainderp:

-Ahaa... 

Ad.3 Niestety nie wiem kto to jest.. Tak jak mówiłam nie umiem zawierać nowych przyjaźni, a przynajmniej pierwsza się odezwać. 

Ad.4 W Equestrii zazwyczaj panowała i panuje- Przyjaźń, miłość.. Księżniczki chcą by nie było wojen i by kucyki żyły w zgodzie i harmonii. Nie ukrywam, iż po części tak jest i zwykle nie ma jakiś wielkich sporów między mieszkańcami tej pięknej krainy. W Krainie Czarów jest całkiem inaczej.. Co krok czai się jakiś wróg lub stworzenie które próbuje Cię zgładzić..  Panują tam wojny, i chyba nigdzie nie można czuć się bezpiecznie. By tam przeżyć trzeba umieć walczyć lub znać naprawdę dobre zaklęcia. Widoki które tam można ujrzeć są straszne a wręcz przerażające, a do tego bardzo trudno je zapomnieć. Mimo tego niektóre krajobrazy krain które tam się znajdują, są przepiękne.. Ta piękna i miła kraina w rzeczywistości jest brutalna i pełna przemocy.. Choć szczerze to.. Nawet mi się podoba.

Ad.5 DubStep.. Techno.. Electro-pop.. Rock.. Metal.. Dużo ich jest, lubię różne rodzaje muzyki. Ja gustuję w tych z mocnym brzmieniem lub po prostu z dobrym beat'em :)

Ad.6 Mane 6? Znam jedną z nich.. Nie raz ratowały Equestrie i pomagały w różnych uroczystościach :) Są bardzo miłe.. Miałam okazję poznać Twilight, i nawet przyjemnie mi się z nią rozmawiało.

Dnia 13.05.2013 o 20:00, Pinkamena Diane Pie napisał:

Jaka jest twoja ulubiona pora roku ? :)

-Moją ulubioną porą jest Lato oraz wiosna :) Wtedy jest naprawdę ładnie.. Kwitną zadbane ogrody królewskie oraz kwiaty i drzewa w parku.. Jest naprawdę przyjemnie siąść przy oknie i popatrzeć jak wszystko staje się piękniejsze i kolorowe.

-Tia.. To na tyle ;) Po za tym widzę, iż parę zacnych osób wpisało się na listę fanów z czego (nie ukrywam) jestem bardzo szczęśliwa  :5jsSt:  Czekamy na pytania oraz zapraszam do wpisywania!... Się... Na listę.. Fanów..

-Tak więc do zobaczenia niedługo! Z niecierpliwością czekam na następne pytanka :)

Uśpiłam laptopa i pogadałam jeszcze chwilę z Amber, po czym wyszłam z pokoju i skierowałam się do kuchni by podjeść parę ciastek.

Klacz postanowiła wyjść na chwilę na dwór... Nie dziwię jej się. Jest piękna pogoda i miło się spaceruje po mieście.. Może nawet sama zaraz wyjdę? Tylko zjem te słodycze które przetrzymuje w górnej półce.. Mniam.. :RmpP9:  

Burza za oknem a laptop nadal włączony.. Czas odpowiedzieć na parę pytań! I tak nie ma za wiele do roboty.. Jedyne co mi zostaje to czytanie książek. Amber dała mi parę z nich ale osobiście nie lubię czytać.. I się uczyć.. Ehh..

-Ta książka na pewno ci się spodoba! - Powiedziała i wyjęła z górnej półki książkę o wampirach. Nic dziwnego.. Pewnie z aluzją do anime które ostatnio oglądałam.

-Taa.. Mówiłam ci już, iż nie lubię czytać..

-To zaczniesz. 

-Czy ty czasem nie miałaś wyrzucić tych książek o czarnej magii?! One nie są zakazane?!

-Yyy.. Ale ty nic nie widziałaś.. - Popatrzyła się w obie strony z zakłopotaniem i teleportowała je do piwnicy.

-To co? Odpowiesz na parę?

-Oki, ale ty  potem przeczytasz parę książek!- Mówiąc, usiadła obok mnie spojrzała na ekran. Tak więc odpowiedziała na pierwsze pytania.

Dnia 14.05.2013 o 18:41, Merszyt napisał:

Dopisa mnie do listy fanów

Siema Amber! Mam do ciebie kilka pytanek:

1. Czytałaś jakieś fanfiki?

2. Lubisz pisac?

3. Którą księżniczkę wolisz: Twilight, Celestię, Lunę czy Cadance?

Witaj!

Ad.1 Tak, czytałam niektóre z nich. Najbardziej przypadły mi do gustu Cupcakes i Rainbow Factory.. No i Silent Ponyville..

-Witaj w klubie :rainderp:

Ad.2 Owszem lubię. Często piszę listy do znajomych lub od tak po prostu piszę historie.

Ad.3 Wszystkie są fajne, ale ja szczególnie darzę sympatią Księżniczkę Lune.. Chciałabym zostać jej prywatną uczennicą  :twilight2:

-Ale ty wiesz, że to nie jest możliwe w jakikolwiek sposób?

-Yyy.. Nie? Czasem warto jest pomarzyć  :giggle:

-Ja od zawsze marzyłam o T-34 w garażu mojego taty  :rd11:

-Bez komentarza..

Zamknęłam laptopa i wraz z wcześniejszą obietnicą wzięłam do ręki książkę i przeczytałam parę stron.. Teraz jeszcze cała reszta czyli dokładnie 355 stron o czarnej magii. Czy ja w ogóle mogę to czytać? :rdderp:

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...