Maklak2 Napisano Maj 13, 2013 Share Napisano Maj 13, 2013 Niedawno zetknąłem się z teorią dzielącą ludzi na cztery zasadnicze typy osobowości. Nie jest to jedyna taka teoria, nie jest popierana przez "oficjalną" psychologię, ale bywa używana w firmach do robienia drużyn które dobrze ze sobą współpracują. Oczywiście nie jest też dokładna ani wyczerpująca - zawsze znajdzie się ktoś kto niespecjalnie do tego pasuje. W każdym razie jest dość ciekawa i uczy tego że ludzie są rożni i jak z nimi postępować. http://general-psychology.knoji.com/which-color-personality-are-you-red-blue-green-or-yellow/ BTW, gdzieś znalazłem test i wyszło mi, że jestem niebiesko-zielony. Link do komentarza
Arpegius Napisano Maj 13, 2013 Share Napisano Maj 13, 2013 W każdym razie jest dość ciekawa i uczy tego że ludzie są rożni i jak z nimi postępować Hm... Ciekawe, bo o ile się spotkałem z różnymi podziałami, ten nie wydawał mi się adekwatny i interesujący. Teraz widzę po MLP jak bardzo się myliłem. Pozwolicie że przydzielę, proszę polemizować jak się nie zgadzacie: TS - Zielony i Niebieski AJ - Niebieski i Czerwony RD - Czerwony i Zielony FS - Zielony i Żółty R. - Żółty i Niebieski PP - Żółty i Czerwony Oczywiście te kolory tylko fragmentami pokrywają te bogate charaktery, ale tu widać doskonale jak one są do siebie dopasowane. W teście wyszło mi najwięcej Niebieskiego i najmniej Czerwonego, co by się nawet zgadzało z moimi preferencjami co do bohaterek. Link do komentarza
Gość Napisano Maj 14, 2013 Share Napisano Maj 14, 2013 jak tak pacze.. to początek się zgadza, lecz reszta już nie pasuje, albo niektóre złe się wtrącają ;-; Link do komentarza
Recommended Posts