Cahan Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 (edytowany) Imię: Drosera Plant Płeć: Klacz Rasa: Jednorożec Cutie Mark: Półprzymknięty liść mięsożerny muchołówki Specjalny talent: Uprawa roślin owadożernych Wiek: 20 lat Matka: Lemon Tree Ojciec: Sundew Root Miejsce zamieszkania i urodzenia: Stalliongard Cechy: Spokojna kujonka, do cna zajęta swoją pasją. Jest introwertyczką. Lubi rośliny i zwierzęta. Nie lubi imprez (bo ją przerażają) oraz kontaktów z kucykami, innymi niż na tle zawodowym. Plant to trochę leniwa osoba. Często używa naukowego języka, nie zdając sobie z tego sprawy. Nie przepada za zbytnią czystością. Biografia: Drosera Plant od dziecka nie była zbyt towarzyska. Jej pasją była przyroda. Interesowało ją wszystko co żywe i dość szybko odkryła, że dobrze sobie radzi z hodowlą roślin. W wieku 6 lat zdobyła swój znaczek, pielęgnując swoją pierwszą muchołówkę. Kiedy poszła do szkoły nie udało jej się znaleźć podobnego sobie kucyka i doskwierała jej samotność. Dodatkowo szkolni znajomi wyśmiewali się z niej, ponieważ nie interesowały ją zabawy i inne źrebięce sprawy. Wszystko się jednak zmieniło, kiedy zielona klacz poszła do liceum. Tam poznała podobnych sobie dziwaków i stała się dzięki temu z niezdarnej i nieśmiałej osoby, klaczą odważną i pewną siebie. Ale dalej wybitnie nietowarzyską. Obecnie studiuje botanikę na Uniwersytecie Stalliongardzkim. W przyszłości chce tworzyć nowe gatunki roślin. Edytowano Listopad 12, 2013 przez Cahan Link do komentarza
Gość Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 Ech, Pony Creator... Wygląd mi się nie podoba, ale to akurat najmniej ważne. Nie pokazałeś cutie marka (tak, wiem, że jest opis, ale to nie to samo). Dobrze, że nie mieszka w Ponyville. Historia przyjemna, ale szkoda, że taka krótka - ciekaw jestem, jakie były losy Drosery po liceum... Link do komentarza
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 Ślimak, co Ci Pony Creator przeszkadza? Przynajmniej kuc nie wygląda jak łyżka Co my tu mamy... Oh well, kolejna samotniczka z której ludzie kuce się naśmiewają Nie no, fajny, zwykły kuc, lubiący roślinki... Nic specjalnego, czyli jest świetnie, bo taki powinien być idealny OCek. 8/10, bo niektóre elementy mogły być bardziej dopracowane, np. CM, którego na zdjęciu brak. Link do komentarza
Cahan Napisano Sierpień 28, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 28, 2013 (edytowany) Trochę zdjęć Drosery: https://docs.google.com/file/d/0B8RUvNk2O3QeMjc4Z2hSc2JFcWs/edit https://docs.google.com/file/d/0B8RUvNk2O3QeMmpRRHRCUzFWTjQ/edit Edytowano Sierpień 28, 2013 przez Cahan Link do komentarza
Muffinxd Napisano Sierpień 28, 2013 Share Napisano Sierpień 28, 2013 (edytowany) Jeśli chodzi o wygląd klaczki to mogła mieć ona bardziej pastelowe kolory niż takie emm... intensywne? Ale mniejsza z tym. Oc jest w porządku, choć troche krótka historia. Z opisu przypomina mi Twi. Edytowano Sierpień 28, 2013 przez Muffinxd Link do komentarza
Recommended Posts