Insomnia Napisano Sierpień 31, 2013 Share Napisano Sierpień 31, 2013 (edytowany) Hej!Postanowiłam iż będę wrzucać co jakiś czas moje karykatury by dzięki waszym opiniom i krytyce rysować lepiej oraz wiedzieć co muszę poprawić! Mam nadzieję, że mi pomożecie Celestia narysowana długopisem Celestia narysowana ołówkiem (inna grzywa) Kolejna Celestia Edytowano Listopad 29, 2013 przez Insomnia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 31, 2013 Share Napisano Sierpień 31, 2013 Karykaturami bym tego nie nazwał. Bardzo ładnie wychodzą Ci oczy. Ta druga Celestia ma grzywę jak Luna, ale i tak jest ładna. Najładniejszy jest trzeci rysunek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Valkyrie Napisano Sierpień 31, 2013 Share Napisano Sierpień 31, 2013 Będzie krótko, ale do rzeczy. 1) Żeby nie narysowana "na odwal" grzywa i źle umiejscowiony róg, to obrazek byłby nawet przyjemny dla oka. 2) Widzę, że nie tylko grzywa, ale korona też inna... Poza tym, ona wygląda jak Kredens. 3) Tu widzę że się najbardziej przyłożyłaś. Ale błędów i tak nie uniknęłaś, bo róg jest krzywy, pyszczek za krótki i oko za duże. Skończyłam. Zmęczenie mi nie pozwala dostrzec więcej szczegółów do poprawki. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Sierpień 31, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2013 (edytowany) Celestia Luna Edytowano Sierpień 31, 2013 przez Insomnia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Sierpień 31, 2013 Share Napisano Sierpień 31, 2013 (edytowany) Pierwsza seria: W pierwszym rysunku wrażenie zrobiły na mnie oczy, Naprawdę bardzo ładne. Na połączeniu głowy z szyją można by zetrzeć kawałek kreski. Ale czasu nie cofniemy. Drugi rysunek, jest trochę mało wyraźny ale to już kwestia ołówka. Trzeci rysunek zrobił na mnie niemałe wrażenie, jest po prostu super. Najlepiej wyszły oczy razem z całą głową, 10/10. Druga seria: Pierwszy też robi niemałe wrażenie. Jedyny minus to tynie nogi, Ale jest naprawdę dobrze. Luna na drugim też niczego sobie, Tylko też pozostaje kwestia ołówka. Reasumując: Są małe błędy ale gdybym miał je wytykać to bym musiał przesiedzieć cały dzień na swoimi pracami, dużo liczenia. Jedyna uwaga: Kup ciemniejszy ołówek, albo czarną kredkę. Coś czuje że rysowanie w zeszytach od nowego miesiąca będzie podstawą fandomu (sorry za ewentualne błędy) Edytowano Sierpień 31, 2013 przez WilkU 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Sierpień 31, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2013 Celestia. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Sierpień 31, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2013 Rarcia dla Bohena. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Sierpień 31, 2013 Share Napisano Sierpień 31, 2013 Celestia. Od razu mi się skojarzyła z tym memem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KawaiiHipstaNekoLampa Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Cudnie rysujesz. Najładniej wychodzi ci...<chwila napięcia> Celestia! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emili878 Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 Fajne rysunki ( ja tak nie umim T-t teraz krysię narysuj :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 Za bazgrołki Celestii masz moje uznanie. Mi nigdy jej pyszczek nie wychodził . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 Porysuj na czystym (tj białym bez kratki) papierze, prace będą wyglądać jeszcze lepiej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Wrzesień 5, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Po co się uczyć, lepiej malować kuce pod ławką Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Wrzesień 18, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 18, 2013 Przerobiona Fluttershy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kxsu Kxreq Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Grzywa co trochę odeszła w bok, oraz grzywka nie zachodzi za ucho, wygląda jakby była trochę łysa. Większych błędów nie da się zauważyć, gdyby nie te dwa, praca byłaby całkiem ładna ^^, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Wrzesień 28, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 28, 2013 Fajne rysunki ( ja tak nie umim T-t teraz krysię narysuj :3 Tylko głowa wyszła dobrze bo jej dziurawej reszty jeszcze nie umiem rysować Baza. Luna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kxsu Kxreq Napisano Wrzesień 28, 2013 Share Napisano Wrzesień 28, 2013 Hah, bardzo ładna ta Chrysalis : D Jedyne czego się dopatrzyłem, to dziwne oko[ukośne troche dolna kreska] oraz jest strasznie chuda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Wrzesień 29, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 29, 2013 (edytowany) Oświadczam, iż od dzisiaj będę od czasu do czasu wklejała moje komputerowe karykatury zrobione myszką ponieważ nie wiem gdzie kupić tableta graficznego Po kilku próbach nareszcie (prawie) udany rysunek mojej OC'ki Teraz gimpowa wersja. Edytowano Wrzesień 29, 2013 przez Insomnia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Wrzesień 29, 2013 Share Napisano Wrzesień 29, 2013 Jakie ładne ;____; Ciekawe,oryginalne kolory ma ta postać,podoba mi się styl w jakim rysujesz.Wszystko jest takie symetryczne i estetyczne Postaraj się robić cieńsze linearty na grzywie i robić cieniowanie z refleksami,doda to rysunkowi przestrzeni i "życia" :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Październik 1, 2013 Autor Share Napisano Październik 1, 2013 Luna na tle Księżyca [szkic] Luna na tle księżyca [Gimp]. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lilac Napisano Październik 21, 2013 Share Napisano Październik 21, 2013 Fajnie ci w gimpie wychodzi. Masz deviantARt-a? Ja mam tablet graficzny i kupiłam go kiedy mało rysowałam na komputerze. Uważaj to nie jest takie łatwe. Mogę jeszcze wspomnieć że wielkość nie ma aż tak dużego znaczenia. Na początku radzę kupić jakiś mały tani tablecik a potem coś lepszego. Ja mojego Bamboo prawie nie używam, niestety a wydałam na niego ok. 800 zł. ( wielkość zbliżona do kartki A4) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insomnia Napisano Październik 21, 2013 Autor Share Napisano Październik 21, 2013 Fajnie ci w gimpie wychodzi. Masz deviantARt-a? Ja mam tablet graficzny i kupiłam go kiedy mało rysowałam na komputerze. Uważaj to nie jest takie łatwe. Mogę jeszcze wspomnieć że wielkość nie ma aż tak dużego znaczenia. Na początku radzę kupić jakiś mały tani tablecik a potem coś lepszego. Ja mojego Bamboo prawie nie używam, niestety a wydałam na niego ok. 800 zł. ( wielkość zbliżona do kartki A4) Gdzie można kupić taki tablet? Pytałam w MediaMarkcie ale powiedzieli, że tam czegoś takiego nie ma co bardzo mnie zdziwiło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Październik 21, 2013 Share Napisano Październik 21, 2013 Ja kupiłam na allegro,polecam tablety firmy Wacom 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Październik 21, 2013 Share Napisano Październik 21, 2013 Unikaj kartek w kratkę, bo nawet jak rysunek fajny to ta krateczka bardzo psuje cały odbiór pracy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lilac Napisano Październik 21, 2013 Share Napisano Październik 21, 2013 W MadiaMarkcie są. Ja chyba na Allegro kupiłam ale warto pojechać do skepu. Poszukaj w necie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts