Szczygiel Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 cóż zapodałem jedną oczekiwaną gierke to teraz w coś w co można się wciągnąć: Eu07-MaSzyna- symulator pociągów, drezyn i innych pojazdów szynowych. Co roku autorzy wypuszczaja paczki całościowe z lokomotywami, trasami itp. stworzonymi przez graczy. Gra stworzona przez Marcina Wożniaka. Ale co ja będe obijał w bawełne ciocia wikipedia wie lepiej ja dam tylko link do wątka do pobrania gry (gra jest freeware i nie, nie reklamuije niczego): o tutaj Pozdro i Szerokich torów:P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrysal Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 NIEEE!! Proszę.. Nawet tutaj mnie ten symulator dotyka??? =.= Ja rozumiem na stronach kolejowych, ale tutaj? Nie lepiej temat nazwać symulatory kolejowe? Bo oprócz MaSzyny mamy jeszcze Trainz Simulator, RailWorks 3, czy nawet odchodzący w zapomnienie Microsoft Trainz Simulator.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaraza Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 Ja grałem chyba w to i pamiętam, że były lepsze gry o pociągach... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tisosek Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 @Zaraza - zależy kiedy grałeś. MaSzyna ma na obecną chwilę najbardziej rozwiniętą fizykę. Weźmy pod uwagę też to, że jest robiona przez pasjonatów, którzy nie są wybornymi specjalistami w dziedzinie grafiki komputerowej czy programowania. Obecnie jest to jeden z najlepszych symulatorów, na równi z Trainz Simulator lub RailWorks 3. No, pod uwagę można też wziąć MSTSa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrysal Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 No bo są.. Trainz Simulator.. Z największą internetową bazą taboru kolejowego.. Co prawda to prawda, MaSzyna to podstawa Polskich Symulatorów, ale w ostatnich latach był widoczny mocny zastój w tyle, natomiast w TS widać wyraźnie poprawę z roku na rok i powiększanie realizmu jazdy. Najgorszy ze wszystkich jest zdecydowanie MSTS, ale akurat w nim dominuje liczba tras realnych co jest dużym plusem (Chociaż ostatnio do TS zaczyna wychodzić więcej). To tak krótko o symulatorach.. Posiadam / Posiadałem / Grałem w każdy z podanych symulatorów, więc wiem co nieco o nich.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tisosek Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 MaSzyna to w zasadzie jedyny polski symulator. Powinniśmy być dumni z takiego projektu jakim jest - w końcu jest on znany nie tylko w naszym kraju. Dobrze, że scena polskiego taboru rozwija się w innych - jest czym jeździć. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczygiel Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 cóż MaSzyna jast dobrym darmowym symulatorem, jest tez przecież polski i udwzorowuje polską kolej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrysal Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 Polski tabor jak już, bo poza nim to w MaSzynie nie ma nic co można by było nazwać odwzorowaniem.. Ta sama tekstura torów, słupy sieci trakcyjnej.. Jak dla mnie warto posiadać na komputerze dwa symulatory kolejowe: MaSzynę i Trainza.. Obydwa mają coś w sobie i warto byłoby to połączyć, ale.. No jest jedno ale.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 Ja widziałem nawet symulator spadanie ze schodów (Schodospad bodajże) więc symulator kolei brzmi normalnie ;d Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts