Camed Napisano Listopad 26, 2013 Share Napisano Listopad 26, 2013 Cześć! Nie wiem ilu mamy tu harcerzy (prócz mnie ) więc postanowiłem zacząć temat. Coś o moim szczepie: 8SDS "Szemkel" (8 szczep drużyn specjalnościowych) pod patronatem Cichociemnych. Strona na fejsie: 8SDS Jesteśmy podzieleni na 2 drużny, Awangardę i Pożogę. Specjalizacja Awangardy, to lotnictwo i spadochroniarstwo. Jakie są w niej zastępy. Tego nie powiem, bo poprostu nie wiem, gdyż należę do Pożogi. Nasza specjalizacja to obronność. Jesteśmy podzieleni na 2 zastępy, mianowicie "Łunę" i "Dywersję". Specjalizacja Łuny to terenówka, ja należę natomiast do Dywersji, gdzie specjalizujemy się w Linówce. Tymczasowo jestem jeszcze bez krzyża i ile dziesiątek miesięcy mnie jeszcze od niego dzieli? Tego nie wiem. Teraz JA wymuszam na WAS abyście coś tu napisali. CZUWAJ! 1 Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 Czuwaj! Ptaszysko z nad morza się kłania: 1 Obronno-Ratowniczy Zastęp ''Spiraculum'' z 10 Łebskiej Drużyny Starszoharcerskiej ''Leśni Łowcy'' Jestem w niej od 2 lat, i pełnię funkcję kwatermistrza xD Link do komentarza
Litwinek Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 A myślałem że też jestem sam 6 DH ,,Grodzianie" jestem w ZHP od hmmm około 4 lat. Nasza drużyna ma hufiec w Mińsku Maz. Czuwaj! Link do komentarza
InsektPL Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 44 RDH, sam harcerzem znacząco długo nie jestem. Aktualnie zdaje na próbę harcerza, trochę ostatnio to zaniedbałem. Ale nie będe tutaj udawał że się znam, bo jak sam mówiłem za długo nie jestem harcerzem. P.S:Mam nadzieje żę jest nas tu więcej na forum Link do komentarza
Czytoholiczka Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 O proszę,właśnie się zastanawiałam czy na forum nie ma kogoś z ZHP-u. To Czuwaj ! Jestem harcerką z 4-go żółtego szczepu harcerskiego w Jaworznie od zucha,a teraz małymi kroczkami wybieram się do drużyny wędrowniczej(chociaż powinnam już dawno w niej być). Mlp poznałam właśnie na obozie harcerskim w Orzyszu(2012) przez Tamarę (również harcerkę i założycielkę zastępu Equestria). Razem należymy do 14 JDSH "Leśni Ludzie" Pozdrawiam wszystkich harcerzy i harcerki. Ps:Fajnie by było zorganizować jakiegoś zbiorowego meeta harcerskiego. Link do komentarza
Litwinek Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 Hah ciężko by było Każdy jest z różnych regionów Polski ale... pewnie było by fajnie Link do komentarza
Camed Napisano Listopad 27, 2013 Autor Share Napisano Listopad 27, 2013 Dlaczego by nie! W zasadzie to wspaniały pomysł. I troszeczkę zbaczając z tematu, muszę się pochwalić, że mój drużynowy to Brony Link do komentarza
Litwinek Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 Tak ale cóż są ludzie z Mazowsza, z nad morza i jeszcze z skądś ale jakby był obóz taki organizowany i jeszcze o tematyce MLP na pewno bym pojechał 1 Link do komentarza
Wilk11 Napisano Kwiecień 4, 2014 Share Napisano Kwiecień 4, 2014 Czuwaj! No coś ostatnio się tu nic nie dzieje... to ja zarzucę coś nowego A więc tak jestem Harcerzem już jakieś 2 lata, no i co tu mogę więcej dodać..? Niedawno miałeś przyrzeczenie i jestem z tego uber dumny. Należę do 17 drużyny Obronnej ZDOH, jesteśmy także drużyną sztandarową, tu jest niedawno co stworzona strona drużyny: https://www.facebook.com/17ZODH?ref=profile Link do komentarza
wytrzeszcz Napisano Kwiecień 17, 2014 Share Napisano Kwiecień 17, 2014 Czuwaj Jestem już 10 lat Zaczęło się od "wilków" w 5GDH potem wilki się rozpadły a ja przeniosłem się naturalnie do Żubrów. potem chyba 2006 drużynowy pojechał na miesięcy parę miodowych do ameryki południowej a że nie było komu przejąć to zostaliśmy przekazani do 143 GDH tam prawie ogłosiliśmy zastępem niepodległość Potem dawny drużynowy 5 odtworzył wędrowników Potem 5GDH się odrodziła i nawet przez rok prowadziłem zastęp "Wilki" następnie wróciłem do wędrowników którzy się w sumie rozpadają a ja rozglądam się za Zuchami Link do komentarza
Mei Napisano Maj 7, 2014 Share Napisano Maj 7, 2014 (edytowany) Czuwaj! 62 Kaliska drużyna harcerzy starszych "Brzoza" ^^ w harcerstwie siedzę od zuchów, i tak mi zostało w naszej drużynie są 4 zastępy -2 męskie i 2 żeńskie, z każdej płci jeden hs a drugi w. ^^ ja jestem w ostrężynach, czyli żeńskim hs ^^ <ciekawostka> jak nasz drużynosy woła hsów? HASHASHASHASHAS Edytowano Maj 7, 2014 przez Mei Link do komentarza
Litwinek Napisano Maj 7, 2014 Share Napisano Maj 7, 2014 Witaj Miło że troche osób z Harcerstwa ogląda MLP: FiM albo chociaż należy do fandomu. Link do komentarza
Camed Napisano Lipiec 15, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2014 (edytowany) Czuwaj! Pierwszego lipca br. wyjechałem na obóz do Szklanej Huty. Obóz uważam za udany i to bardzo. Czemu? Dostałen tzw. Szczepówkę która jest bardzo rzadka w moim szczepie, aczkolwiek wciąż nie udało mi się zdobyć beretu. W 8SDS mamy swego rodzaju tradycję Biegu po beret. Mamy na nim takie rzeczy jak szyfry, topografia, fizolka, linówka, wiedza o ZHP etc. W większości drużyn u mnie w szczepie nie jest trudno o barwy (84BDL Awangarda; 45BDH Cado; BDH na próbie Solum), moja to wyjątek (40BDsH Pożoga). Mamy tzw. bieg ognia, gdzie przy zwycięstwie zyskujemy barwy. Ogólnie u mnie w szczepie ceremonia Przyrzeczenia jest trochę zdetronizowana na rzecz tych oto wyzwań. Jak jest u was? Ja wciąż czekam na krzyż i następne biegi Edytowano Lipiec 15, 2014 przez Camed Link do komentarza
Koschei O'Clock Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 Czuwaj! Z tej strony harcerka starsza z 15 DH im. Marii Konopnickiej, hufiec Ziemi Ostrzeszowskiej im. sm Szarych Szeregów ^^ A co do przyrzeczenia... U nas nie ma z tego powodu jakichś cudów, wianków, wodotrysków, za to też jest bieg z zadaniami (szuka się kartek (Slender normalnie ) i zaznacza ich położenie na mapie. Do każdej jest zadanie, np. wyznaczenie azymutu, założenie OP1 (kombinezon przeciwko broni przeciwchemicznej), bieg w masce przeciwgazowej z gaśnicą lub apteczką, chodzenie na szczudłach etc. + pytania co do wiedzy o ZHP. Przy moim przyrzeczeniu pomagała Drużyna Wędrownicza "Wataha" - świetni ludzie, nawiasem mówiąc Ale jak już mówiłam - żadnych "cudów" podczas samego przyrzeczenia nie było. Tylko świecowisko Link do komentarza
Wilk11 Napisano Sierpień 5, 2014 Share Napisano Sierpień 5, 2014 Ogólnie, fajnie byłyo by się kiedyś spotkać mundurowo, albo cywilnie. Link do komentarza
Recommended Posts