Paladyn Zanderson Napisano Maj 26, 2015 Autor Share Napisano Maj 26, 2015 (edytowany) Niezłomna Shimmer Gdy słońce migocze a ty wylewasz łzy obfite na trudy życiowe Ona przyjdzie by na duchu podnieść cię Bo wie jak to jest gdy złe decyzje w koszmar zmieniają życie sama bowiem popełniła ich wiele lecz w końcu zostały jej wybaczone Dzięki czemu otaczają ją teraz sami przyjaciele Ona wie że nigdy już dzięki nim nie upadnie że oni będą przy niej trwać na dobre i na złe Dzięki czemu kroczy swą drogą pewnie i swym niezłomnym chartem chce wspomóc cię Pytasz jak jej na imię ? Sunset Shimmer o to jak się zwie i możesz być pewny, ze ona nie zawiedzie cię bowiem ona nie wie co to znaczy poddać się uparta lecz skromna taka właśnie z niej ruda anielica na zewnątrz twarda lecz serce ma z czystego złota i choć może się wydać zimna, to jest w niej sporo ciepła To właśnie jest Shimmer Niezłomna Pierwsza i jedyna Przez życie doświadczona Celestii uczennica Która niczym feniks z popiołów odrodziła się zostawiając za sobą swe dawne życie by niezłomnie i z nadzieją podjąć wyzwanie by stać lepszą się tym ona wszystkich sobie zjednuje wlewając dumę w Mentorki serce Pozwól jej pomóc tobie ona twe serce swym żarem zahartuje i będzie wspierać cię by i w twym życiu zaświeciło słońce Jak widiać jest to wierszyk o mojej ukocohnej postaci z Equestria Girls - Sunset Shimmer, bardzo ją lubię jest to moja ulubiona postać. Oczwisście nie przebija Twilight czy Luny, ale napewno jest 40% fajniejsza od Tęczowej z (według mnie ona lepiej pasuje na Loyality Element niż Edytowano Maj 26, 2015 przez Out of Odder Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Czerwiec 27, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2015 (edytowany) Śnieżna pierzynka cię otula Chodź moja mała gwiazdko zmrok zapada szybko za oknem już huka sówka błyszczą już świetlików światełka lśni srebrzysta łuna zaś wszytko otula biała pierzynka co wyszła spod twego kopytka wsłuchaj się w moje słowa pora byś w zamknęła oczka i w krainę snów się udała niech śnieżna pierzynka cię otula Nie obawiaj się snu moja mala gdyż na jego straży stoi twa przyjaciółka Luna Nie najdzie cię żadna Mara Gdyż ja będę przy tobie czuwała byś słodkie sny miała Śnieżna pierzynka cię już otula Gwiazdko moja mała Jesteś mi tak bliska bo mimo iż twe oczy zasłoniła mgła to widziałaś piękno gwiezdnego widowiska Bo w twej pierzynce lśni każda Gwiazda śnieżnych gwiazd pierzynka mnie otula śnij ze mną Snowdrop moja Twa pierzynka niech nas otula aż do białego rana Wierszyk kołysanka jaką miałem od dawna w głowie. Podmiotem lirycznym jest Luna która śpiewa tą kołysankę swej jedynej przyjaciółce- Snowdrop Edytowano Czerwiec 27, 2015 przez Out of Odder Zandi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Sierpień 26, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2015 Kolejny kucykowy wierszyk równo 2 miesiące po ostatnim mój 1 wiersz o Inspiracją do stworzenia wiersza był kawałek The Devil in I zespołu Slipknot Chaos we mnie Usuń te kajdany moja słodka przyjaciółko Pokaże ci ognisko szaleństwa które twoje Serce ukryłoTam gdzie harmonie zniszczono lecz o niczym nie zapomniano ty i ja decyzja nie łatwa komu nagroda jest należnazrób rachunek sumieniaktóre kucyki są godne życia WEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIE zbyt wiele razy godziliśmy się na toWEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIEzrozumiesz wtedy, że nie jesteśmy twoim Chaosem w ogólePod kucyków słowami kryje się coś co kusi nas Alikorny gdzie twa Wola przyjaciółko ? Zwykłe kucyki nie przyjmują tegoTy i Ja źle lub dobrze potraktowałaś siostrzane słowa niczym dźwigniępomiędzy kucykami nie jesteś tą klaczą co zwykle WEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIE zbyt wiele razy godziliśmy się na toWEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIEzrozumiesz wtedy, że nie jesteśmy twoim Chaosem w ogóle Nie jestem twoim Chaosem w ogóle ! Twoja pozycja zachwianaszerzę kłamstwa do twego serca ponieważ wiem coś uczyniłaOdczucie zazdrościMrok powinien cię pochłonąć gdy odwróciłaś się od EquestriiWEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIE zbyt wiele razy godziliśmy się na toWEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIE Znajdziesz w końcu odpowiedzi na każde swoje pytanieWEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIEzrozumiesz wtedy, że nie jesteśmy twoim Chaosem w ogóleWEJDŹ W SIEBIE/ UJRZYJ CHAOS WE MNIEzrozumiesz Nie jestem twoim Chaosem w ogóle ! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 3, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 3, 2015 w sumie zawsze chciałem napisać wiersz o Nyx ,ale jakoś nigdy nie potrafiłem znaleźć odpowiednich rymów i słów, które oddawałyby jej osobowość i zajebistosć, ale od 2 nocy przyszły odpowiednie słowa i rymy. a nawet Nyx mi się śniła co prawda w swojej już dorosłej wersji która wygląda jak , ale o dziwo wiedziałem że to Ona, obok była też Luna, - uśmiechała się to do Nyx to do mnie jakby czuła co jest w moim sercu ,ale opiszę ten sen innym razem:Tarcza Nocy Ciemność jest nie przenikniona i wsącza strach w serce zwykłego kucykaNoc przez to wydaje się nie przyjazna To ona Nightmare Moon stworzyławlewając w nią trochę swego cienialecz koszmar ten znikł w haromnicznym blaskuzostawiając mrok w potrzaskulecz znalazł go niebieski jednorożeci nie mógł mu się oprzeć zdołał się do jego umysłu wedrzećtak że nie był w stanie jasno myślećStworzył kult który wiódł do jednego celu osadzić Nightmare Moon u piedestałuporwali więc powierniczkę magicznego klejnotuby z jej krwi odrodziła się Królowa Koszmaru Lecz zamiast Koszmaru powstała Tarczaktóra jedyne chce być kochanaa w zamian nad każdym roztacza swe czarne skrzydładzięki temu Noc wydaje się mniej straszna Choć ma wzrok węża w kolorze morzato niech żaden kucyk się jej nie przestrasza bo ona sama wie jak noc jest przerażająca Dlatego na jej boku widnieje księżyc i tarczabo ona jest Tarczą NocyKtóra chroni kucyka od cienirozprasza nieprzeniknione mroki Nyxium GlorisSabaton Noctis Koszmar nie zwycięży dziś Niech obawia się czarnych skrzydeł bo ona zostawiła swą mroczną przeszłość za sobąi została nocnych mar pogromczyniąby kucyki mogły się radować piękną nocą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 4, 2015 Autor Share Napisano Październik 4, 2015 Przez Tartaros i z PowrotemZwykły kucyk z Ponyvile, klacz jakby z dziczyzostała rzucona w Wir walki razem z sobie podobnymiSkrywa swe uczucia, jej krew staję się zimnaLecz tak jak jej zwycięstwa, jej historia wciąż trwaJasna, biała łuna słońcajeśli na tej wojnie zdarzy się Gloria Niech spoczywa ona na barkach kucyków takich jak Ona(Martwi Nigdy nie wrócą)Rosną mogiły EquestriGdzie żaden żołnierz nie śpiGdzie Tartaros jest na 6 kopyt głębokiTam czeka śmierć drogie kucykiNie ma debatyWięc ruszmy i zaatakujmyPrzez Tartatos przejdźmy i powróćmyJedna z szóstki, klacz o uczciwym sercuDookoła niej upadają ci których uczyniła swą rodzinę, lecz ona przez to przejdziepozwoli im upaść twarzą w dół, jeśli muszą umrzeć w poluGdyż wtedy łatwiej jest powiedzieć: Do zobaczenia przyjacielu Jasna, biała łuna słońcajeśli na tej wojnie zdarzy się Gloria Niech spoczywa ona na barkach kucyków takich jak Ona(Która do Tartarosu Wkroczyła i powróciła !)Rosną mogiły EquestriGdzie żaden żołnierz nie śpiGdzie Tartaros jest na 6 kopyt głębokiTam czeka śmierć drogie kucykiNie ma debatyWięc ruszmy i zaatakujmyPrzez Tartatos przejdźmy i powróćmyOh zbierzcie się wokół mnie i słuchajcie gdy mówić będęO wojnie, gdzie Tartaros jest na 6 kopyt głębokieI przez całe Equestriańskie wybrzeże , gdzie działa wciąż ryczą wściekleOne nawiedzają sny meSą zawsze tam, gdy zasnę !Ona Widziała jak rosły Mogiły EquestriGdzie żaden z żołnierzy nie śpiI gdzie Tartaros jest na 6 kopyt głębokiGdzie czeka widmo śmierciDebata żadnaRuszyła i zaatakowała Przez Tartaros przeszła i powróciła Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 4, 2015 Autor Share Napisano Październik 4, 2015 Sombrigrad Za piękną Styksją nasi towarzysze walcząpod naporem Armii Księżniczek prawie upadająlecz nadal opór dzielnie stawiająale nie długo wytrzymajądlatego wesprzemy ich naszą siłąSombria nie upadnie bo my jesteśmy jej soląA Sombrigrad jej ideąKroczmy zatem dumnie przyjacieleaby odegnać od Sombrigradu zagrożenieniech Katiusze zagrają swą cudowną piosenkęniech barki nasze przepłyną rzekęa wróg zobaczy czerwoną chorągiew dumnie trzepotrzącą na wietrze Jest Zimniej niż w Tartatrze słychać jak świszczą możdzieżewśród śniegu Czerwony Ogień Rewolucji wciąż plonieTo preludium rozpoczyna śmierci Syrmfonię w której każdy z nas zagra swoją partięKochani Towarzysze wytrzymajmy tą nawałnicęBądźmy dla tych co niosą Harmonię nie uchwytni niczym cieniebądźmy dla nich bezwzględni niczym wichry zimneNiech nasza zaciętość strach w nich zasiejeby bronić Generalimusa i naszą ziemięKrew kucyka biel w szkarłat zmieniajuż ne ważne dla mnie kogo mam za wrogaa kogo za przyjacielaw końcu wszystkich nas jedno czekapowolna wśród zimna agoniaW ostatnich chwilach modlę się do tej którą mój kraj wyszydzaCzyżby idea mi wpajanabyła złudna ?Zycie ze mnie uciekanie czuję już nic oprócz zimnana policzku zamarza łzagotowa dla mnie już mogłaTo już nie moja walkaWidzę jak otwierają się Tarataru wrotaa więc jednak to była ułudawidzę już wyraźnie kłamstwa GeneralimusaWita mnie dawnych towarzyszy kompaniadla nich walka dawno już minęła Wielu swą białą kołdrą pokryła Marenaa mimo to wciąż się tli w nich iskraGniewna i zemsty żądna Ma dusza po polu bitwy się błąkazimny wicher zanosi me wołanialecz czy dojdą one uszu Sombryjczyka ? Widzę jak upada obłudna ideaa Styksja krwią mych braci spływaCzerwony sztandar pokrywa szkarłatna posokaBroniliście się mężnie towarzysze moiLecz był to trud próżny bo wszyscy służyliśmy błędnej ideiKtórą od kucyka w cieniu przejęliśmyTeraz zamiast rogu w czerwieni jjasne słońce błyszczya ja czuję spokój swej udręczonej duszyodchodzę do przodków krainy Radując się z prawdziwej ideiIdei Przyjaźni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Maj 3, 2016 Autor Share Napisano Maj 3, 2016 (edytowany) Banzai Amatehime Krążą złowrogie ptaki wojny nad słonecznymi ziemiami naszej pani słyszymy smutek każdej duszy bowiem nawet bezdenność Yamy Nie jest wstanie zagłuszyć udręki właśnie dlatego do boju ruszamy My oddział Tengu z Nipponi pegazy Taiyou od źrebięcia oddani jej córki i synowie przybrani życie swe zawsze poświecimy bo po śmierci w jej blasku się odrodzimy Dalej więc lećmy do Eqimagahary by zaznać wiecznej chwały nie powstrzymają nas żadne Yuuki ani inne potwory Kurenai-samy Bowiem w nas jest odwaga trwalsza niczym góra pewność zaś tak mocna niczym ostrze koumrajskiego miecza Co zaś do umierania żaden się nie waha bo cyż Amatehime nie jest najpotężniejsza i najpiękniejsza czy chcemy by po 10 tysiącach wiosen światła nastała ciemność wieczna bowiem to nas czeka Jeśli nie powstrzymamy Kryształowego Węża Zatem do myśliwców moi kamraci Okażcie że jesteście Jej miłości warci Niech prowadza wiatr skrzydła wasze zaś gdy zobaczycie śmierci ślepię z radością wykrzyczcie Banzai Amatehime !! 1 wiersz od roku co prawda mało originale pomysł ale trudno się mówi Edytowano Maj 3, 2016 przez Vatt'ghern Ad Caed Riamsao 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Maj 6, 2016 Autor Share Napisano Maj 6, 2016 Draconequus i klaczka Klaczka: Przeczystej wody chciałabym nabrać Ze sadzawki we borze, Lecz jej pilnuje Draconequus przeklęty. Przepadnij zły stworze! Darconequus: Zęby szczerzę, chaos wywołuję Lico budzi strach. Mego skarbu tu pilnuję, Śmiałków podręczę w snach. Klaczka: Dwie moje przyjaciółki były tu wcześniej, Lecz z niczym wróciły. Teraz ja pójdę – strach serce ściska. Draconequus straszny, niemiły! Darconequus: Moja sadzawka, moja woda. Wszystko moje, moje! I ta również, która wodę Weźmie tutaj – moja! Klaczka: Stwór ten ohydny wodę daruje, Lecz muszę przyrzec mu. Być jego żoną – żoną na wieki. Nieszczęsny losie mój! Draconequs: Jeśli będziesz ślubowała, Moją wodę będziesz brała. A więc zgoda – bierz do woli Wodę, co uzdrawia. Bierz do woli, ale w zamian Musisz moją zostać. Dzisiaj ślubu czekaj miła. Przyjmę piękną postać. Kiedy księżyc wzejdzie w niebo, Wszystko skryje ciemność, Ja pod drzwi twoje podejdę. Miej mnie wtedy wpuścić czelność. Klaczka: Za ogródkiem na topoli sóweczka huka, Serce moje przerażone bez ustanku puka. Oj, nie pukaj serce moje. Próżne twoje niepokoje! Dracornequus: Otwieraj ma żono, boś mi ślubowała! Lecz lęk swój ukryj, ma miła. Skóra zwierzyńca wnet ze mnie opadnie. Chaos prysnął – to północ wybiła. Klaczka: Jakżeś przecudnej urody, mężu! Miłość wyznaję ci. Chcę już na zawsze takim cię widzieć. W ogniu niech spłonie moc chaosu! Deaconequus: Zwierza skórę ogień połyka, Trawi ją, niszczy, pali. Coś najlepszego mi uczyniła? O, moja piękna łani! Moje niecne czyny przeszłe Jeszcze przez czas jakiś Miałem co dzień w skórze stwora Boleścią odpłacić. Teraz muszę w dal wyruszyć. Żegnaj mi na zawsze! Płakać będziesz – i ja także. Nigdy mnie nie znajdziesz! Klaczka: Oj dyna, ta dyna Ta dana, dynecka Oj, płakana moja kazda godzinecka 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Maj 22, 2016 Autor Share Napisano Maj 22, 2016 Kołysanka o Wiedźmie Wiatr kołysze w locie ćmy Timberwolfy śpią mocno że aż strach i tylko ty nie śpisz klaczko ma boisz się nocnic złych windigos i zjaw Na twoją przytulankę spłynął sen nie pozwól by drżała samem przed Wiedźmą zimną i bezduszną opłaconą złotymi bitsami Przychodzi i odchodzi nie zostawia nic po za gorzkimi łzami Ptaki milkną w mroku nocy Króliczki zasną gdy zgaśnie blask i tylko ty nie śpisz klaczko ma boisz się nocnic złych windigos i zjaw Ma droga laleczko zamknij oczka swe leż spokojnie leż grzecznie dopóki ujrzę łzy twe Kiedy Wiedźma mężna i bezwzględna złotymi bitsami opłacona Potnie cię i rozpłata na sałatkę posieka Pożrę cię co do okruszka Co do okruszka moja 2 kucykowa kołysanka tym razem insprowana Fickiem Wiedźma mlppolska.pl/topic/7530-wied%C… oraz lullaby of woe youtu.be/DbvBXRc8-Gc Ciężki materiał ogólnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 8, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 8, 2016 Cóż kolejna moja wypocina l liryczna, a tak właściwie to jej część mniejsza bo nagle tknęlo, aby napisać fika wierszowanego wiem to pomysł iście szalony, ale może jako jedyny będzie w pełni skończony Wiem że ze mnie żaden wielki wieszcz, i przy zebrze jestem leszcz ale chcę w końcu dokonać czegoś wielkiego co pozostawi znaczny ślad wśród fandomu naszego Wiem też o tym że łączyć Equestrię z Sanktuarium to coś złego ale nie mogłem powstrzymać się od tego Projekt będzie Wojną Magii nazwany Jeszcze nie wiem z ilu rozdziałów będzie składany ale liczę, że bedzie czytany no i posypie się garść komentarzy Prolog - Narodziny Equestrii Witaj miły słuchaczu historię którą ci opowiem zna niewielu a ci co ją znają wolą kryć wszystko za kurtyną sekretu możesz nie dawać wiary kucyku lecz Equestria u swego początku stanęła na krawędzi Chaosu Wszystko za sprawą Wiecznego Konfliktu w którym mierzą się siły Zniszczenia oraz Ładu Celestia Najjaśniejsza oraz Luna Srebrzysta Walczyły w niej dowodząc swego męstwa u boku mając potęgę Imperiusa Od którego pochodzi wszelka Odwaga Lecz nie tylko z nim przyjaźń księżniczek trwa bowiem cenią Sprawiedliwość, którą Tyrael uosabia zaś dzięki Nadziei, jaką Auriel w serca wlewa w ich sercach zawsze radość trwa Celestia zaś najbardziej ceniła Malthaela bowiem zanim upadł z Mądrości jego wiele wyniosła zaś Luna Los odkrywać lubi Dlatego Itherael nauczył ją czytać gwiazd strugi Lecz po pewnym czasie zaczęło alcorny ogarniać znużenie bowiem zobaczyły, że nikt zwycięstwa nie osiągnie wtedy to usłyszały o Inariusie Pytały się cóż takiego uczynił, że Tyrael się zasmucił Wówczas sam on rzekł Poznałem jak smakuje miłość lecz czy wy zaakceptujecie Jej niezwykłość po za tym mam już dość wojny i pragnę by stosunek między stronami był przyjazny Luna od razu pojęła w lot jego myśli i w duchu pragnęła tej samej idylii Również Celestia pojęła myśli trakt lecz wiedziała, że to trudniejsze niż mogło się wydawać Tym nie mniej sama miała plan by wraz z siostrą uciec od dźwięku wojennych fanfar podczas ostatniej potyczki u stóp fortecy Pandemonium zauważyła kryształ Serce z wyglądu on przypominał I ogromną mocą promieniał Była to moc tak wielka prawie równa Kamieniowi Świata dlatego Pani słońca W wymiarze cienia go zostawiła Teraz uznała że czas udać się tam ponownie ale zarazem w siostry towarzystwie uczyniła więc gest który znały tylko one i razem uciekły w coś co znamy jako Equestrię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 22, 2016 Autor Share Napisano Wrzesień 22, 2016 Alicornia Krew znana też jako Przepowiednia Starlight Glimmer Słuchajcie o wy głupcy co rządzicie stadami Cieszcie się póki możecie swoimi przywilejami Nie zmyje to wszak waszej hańby bowiem nadchodzi czas zapłaty Za przelaną krew Słońca i Miesiąca Za Przyjaźń i Miłość która została złamana Harmonia upomni się o Alicornią Krew i narodzi się Al Icher zadmni nienawiści wicher usłyszycie Gonu zew Nadejdzie Czas Pogardy Na nic będą wasze modły Kuc przeciw Kucowi ostrze obróci zgaśnie Płonień Serdeczności i w Sercach waszych chłód zagości przez co nastanie Czas Zamieci i Equestria skuta wiecznym lodem na wieki lecz Al Icher to promień nadzieji bowiem z niej narodzi się ten który będzie wielkiej chwały i pół Equestrii będzie składać mu pokłony zaś ten który po nim nastanie obejmie we władanie całą Equestrię Ogniem oczyści zmarznięte Serca O ile Al Icher będzie wam łaskawa Jeśli zaś na nią dybać będziecie wtedy przeznaczeniu się narazicie bowiem Ona jego więzią z Wiedźmą związała się jej Źrebię Niespodziewane Cóż nie bawiąc się w szczegóły - pozbawiana literówek liryka inspirowana Fikiem Zodiaka "Wiedźma" oraz Przepowiednią Itliny z Sagi o wiedźminie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 16, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2016 Kiedy stanie się mrok by ziomal1987, Gdy zapadła ta zima niewygodnie mi było Przeżywałem koszmary w beli bez dna Widziałem obok, tuż tuż Że Cień snuje się już I zmartwiałem na myśl, że Cień to ja! Byłem kiedyś najpotężniejszym jednorożcem w tym kraju Lecz kryształu rodzina pozbyła się mnie Ten ród zapłacił za błąd A ta mała nie, zwiała stąd Teraz Kredensiu się strzeż, Sombra to wie Kiedy stanie się mrok zło ją odnajdzie Czarna zniszczy ją moc jak burzy grom Tak brzmi zemsty zew Nie wystudzi jej wiew Kiedy stanie się noc zniszczę ją! Czuję znów jak mi siły wracają do kopyt znów Dajcie cydru na ten przenikliwy chłód Ciała skrawki połączą się wnet Dostanę Cię w kopyta me "Da swidania", Kredensiu, tyś już stratowany kuc Kiedy stanie się mrok mara ją ogarnie Ja Cię zniewolę,Kredensiu Czarna zniszczy ją moc, pochłonie zło Już każdy wie, droga jej kończy się Kiedy stanie się mrok zniewolę ją Kiedy stanie się noc zło ją odnajdzie, znajdzie Czarna zniszczy ją moc jak burzy grom, burzy Dam znak, oto jest już dynastii tej kres Kiedy stanie się mrok, kiedy stanie się mrok Chodźcie słudzy swego pana Niech zwycięży zło (Kiedy stanie się mrok, kiedy stanie się mrok) Sprawa ma być rozwiązana (Kiedy stanie się mrok, kiedy stanie się morki, kiedy stanie się mrok)… Zniewolę ją! Wczoraj słuchając polskiej wersji piosenki Rasputina z fimu animowanego Anastazja i oglądając anmatic InkSpotsa (tego od Hell to the Doorstep) pomyślałem o sparodiowani tej piosenki 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 30, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 30, 2016 Odi Profanum Solus Dzięki Celes Za cudowny glow, mądre rządy,śmiechu szmer Ty? No, chyba że nie ty? Dzięki Celes Za Derpiowy zez Cutie Marka, Króla i za łusek świerzb HARMMONIJA Ja nie kręcę Nie. Ja zmieniam świat Jestem Cwany Gość,więc drażnię się Dzięki za Ból, dzięki za swąd, dzięki plamy i skostniały kark Dzięki za Gorgony dech !! Bądź kochana, bądź wielbiona Rzekł poddany rzekł Rzekł i na chaos zszedł Dzięki Celes Za cudowny glow, mądre rządy,śmiechu szmer HARMMONIJA ha ha Ja nie kręcę Nie. Ja zmieniam świat Jestem Cwany Gość,więc drażnię się x 2 Jestem Cwany Gość,więc drażnię się x 2 Skucykowana wersja Kawałka "Odi Profanum Vulgus " zespołu Kat .Narratorem jest Discord tuż po 1 wyzwoleniu się z skamieniałej formy. Tekst oczywiście jest całkiem autorski dopasowany jedynie do Lini melodycznej utworu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Marzec 26, 2017 Autor Share Napisano Marzec 26, 2017 Puk puk stuk bruk kolejny wierszyk wstawiam znów Pragnę cię Pra-gnę Cię Rozpalasz we mnie to słoneczne pożądanie Na dźwięk twego głosu rozpływam się a twe oblicze raduje me serce Pra-gnę Cię Kuszący demonie piękny niczym zachodzące słońce I choć wiem że możesz sprawić mi cierpienie, to chciałbym wiecznie się wpatrywać w to morskie spojrzenie Pra-gnę cię Mój świetlisty Aniele Choć wiem że dzieli nas zbyt wiele to serce me ku tobie lgnie a za nim dłonie pragną pogłaskać twą bekonową grzywę Pra-gnę cię bo wiesz rzeczy wiele a jednocześnie masz serce szlachetne a twój uśmiech jest niczym letnie słońce Ja...Pragnę cię To uczucie zjada mnie sprawia iż zapominam co jest wokół mnie i tylko cenność wokół widzę Pożądam cię i już nie zamierzam z tym kryć się moje uczucie jest jak najbardziej szczere Ciebie chcę ty cudny sukubie w słonecznej szacie Uczyń mi to o czym myślę skrycie Pocałuj mnie Niech nasze serca razem biją Niech twe słoneczne pożądanie pochłonie nas siłą Niech nasze myśli wspólnie płyną Byśmy moja Shimi radowali się sobą Byśmy byli dla siebie ostoją Bo wiem że wątpliwości targają tobą Zyskaj więc pewność Zyskaj wiarę Że pozostanę przy tobie Tak samo jak twoi przyjaciele Bo ja zaprawdę Kocham cię I nie uczynnię ci źle Błagam byś tylko przyjęła me serce Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Kwiecień 17, 2017 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2017 I kolejny wierszyk do forumowej szufladki guzik pewnie to przeczyta no ale trzeba zaspokoić wewnętrznego wieszcza Sakrament Sióstr Celestia Harmonia i Ład Luna: Chaos i Zniszczenie Discord - Jedno bez drugiego istnieć nie może Celestia Najjaśniejszy promyk światła Luna: Najmroczniejsza pustka Discord - związani nitką do końca istnienia Lecz czy są zdolne do działania czy jedno od drugiego nie wymaga poświecenia Jedna tłumi swój gniew Wzięła swój twórczy impet w żelazny pręt Drugą zaś zalewa morze burz spokój jej wieczora stracony już To jej ofiara bo czyż księżyc może mieć własne promienie ? czy jedynie osłabia bezlitosne słońce Jasne jest więc że stłumiony gniew musi znaleźć ujście I taka zadanie Pani wzięła na barki swe Karmi się się siostrzanym gniewem to jest jej przeklętym sakramentem To jest jej komunią którą spożywa każdą nocą Lecz głupiec by sądził że to jest jednostronne Bowiem Panią Dnia też stać na poświecenie w swym sercu bowiem znosi rozterki i bóle jedne drobne i nieistotne lecz drugie straszliwe i łamiące serce lecz to jest jej sakramentalne za siostrę zadośćuczynienie które spożywa z godziny na godzinę Ten wspólny sakrament płacą obie za Equestrię 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Czerwiec 2, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 2, 2017 Marsz Kuców Idziemy Razem Nas nie załamie nic przed kuczym stadem Już hejt wszelki prysł Hejże kuce Hejże Hola Hugania niech nie zapomni żadne z was Tolerancja oraz harmonia I zdobędziemy cały świat Pędzimy cwałem Na świat nasz pada cień, Klaczek drużynę dziś czeka wielki dzień Idziemy Razem Nas nie załamie nic przed kuczym stadem Już hejt wszelki prysł Hejże kuce Hejże Hola Hugania niech nie zapomni żadne z was Tolerancja oraz harmonia I zdobędziemy cały świat Koejny Wiersz o oparty o polski Heavy Metal tym razem jest Tajne Stowarzyszenie Abstynentów i ich sławny na całą Polskę Marsz Wilków Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Marzec 4, 2018 Autor Share Napisano Marzec 4, 2018 *odkurza kurz z szuflady* ekhe ekhe ale tu dużo kurzu dawno nie otwierałem tej szuflady Aaa.psik. Oj przepraszam bardzo, ale pora wstawić tu kolejne wypocin ny kucykowo liryczne, może ktoś to zbierze kiedyś i wyda tomik w wersji papirusowej (eh marzenia ) https://ziomal1987.deviantart.com/art/Piosenka-Drzyploszki-733423864 https://ziomal1987.deviantart.com/art/Sniezynka-726680530 https://ziomal1987.deviantart.com/art/Asham-722247366 Okej czs na krótkie streszczenie: wypocina numero uno jest bazowana na piosence Sally z Animacji Tima Burtona Miasteczko Halloween i jest to mój pierwszy wiersz w którym tematem jest ship a konkretniej to FlutterCord, Wiersz ma oddać strach i niepewność w stosunku do uczucia jaki skrycie darzy i czy to uczucie jest odwzajemnione Wypocina Numero Duo narodziła się z powodu zbyt częstego słuchania Katiuszy XD i tęsknoty za "Kryształowe Oblężenie" @SPIDIvonMARDER (eh nie mogę coś ruszyć dalej ugrzęzłem w połowie 1 części 2 tomu obym tylko moja ofensywa zdążyła ruszyć przed wiosną, bo inaczej skończę jak Plan Barbarossa) o kim opowiada nie zdradzę bo you know spoilers Wypocina tertio to wierszowana wersja Legendy obecnego kucyka na Avie @Niklas. Nie ukrywam lubię Khemet i piramidy, więc to naturalne ze odcinek mi się spodobał No i to już wszystko dobrej nocy Pucyki *zamyka szufladę* Komentarz oczywiście mile widziany (jakikolwiek) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 22, 2018 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2018 Kolejne moje wierszydła kucykowe tym razem są ponifkacje 2 ostaniach singli zespołu Powerwolf https://www.deviantart.com/ziomal1987/art/Sun-and-Forgive-755455904 coś dla inkwizycji i egzorcystów kucykowych Gloria Solis https://www.deviantart.com/ziomal1987/art/Changelings-are-Mare-s-Best-Friend-752973426 Mówi się że diamenty i demony to najlepsi przyjaciele kobiety a jak to jest z klaczami Cóż dorośli mogą się przekonać sami zaś źrebaki no czekać albo ewentualnie pisać do mnie na pw ale robicie to na własną odpowiedzialnosć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się