Imraael Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Witam, mam do napisania pracę na konkurs. Jest całkowicie niezwiązany z MLP, ale może fandom, czyli Wy pomożecie mi z pomysłem i formą. Krótko mówiąc jego tematem jest "rozmowa, której nie było". Czyli idąc interpretacją autorów konkursu to ma być dialog, którego nie mogłbym przeprowadzić z jakiegoś względu (np. fikcyjność rozmówcy) albo próba naprawy takiego, który mi lub komuś nie wyszedł, choć nie sądzę, że jeśli napiszę pracę w innej interpretacji to jej nie przyjmą. Próbowałem napisać coś a'la list do Boga i walkę dobra ze złem, ale pierwszego pewnie będzie cała masa, a drugi jest nudny, bo przecież nikt nie jest całkiem dobry lub zły, ludzkie charaktery to w końcu odcienie szarości. Chciałbym Was więc poprosić o jakąś inspirację, koncept. Termin oczywiście do jutra więc liczę na pomoc . (Forma dowolna, max 4 strony A4) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erast Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Pomysł prosty, a jakże zacny -> rozmowa z osobą utraconą, z kimś, kto umarł. Z kimś, kto nas opuścił i nie może już udzielić odpowiedzi na pytanie, które pozostało i nadal drąży nasz mózg i dusze jak sól w oku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Prawdziwa, szczera rozmowa ze samym sobą. Wchodzenie wgłąb siebie, odkrywanie przerażającej prawdy z każdym krokiem, aż w końcu dojdziemy do tego, co chcieliśmy wiedzieć - kim tak naprawdę jesteśmy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imraael Napisano Styczeń 19, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 19, 2014 Dzięki wielkie, dzisiaj wieczorem wrzucę tu moją pracę. Ratujecie mi życie ^^, ja wypaliłem się już całkowicie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imraael Napisano Styczeń 19, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 19, 2014 Tak bardzo nie umiem pisać... slice of life. To jest trudne. https://docs.google.com/document/d/1r1gp0YQa--KoHSufPUqBEa7HVmE3Hgme3ivC3vIZfBs/edit?usp=sharing Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts