Wilczyca Szarka Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) mam problem z programem, bo blokuję mi niektóre fajne strony np. 6pony, gdy na niego wchodzę wyświetla mi się coś takiego: Niewiem co z tym zrobić. Jeżeli powinnam napisać ten temat gdzie indziej to proszę moderatora o przeniesienie tego tamatu Edited March 4, 2014 by Wilczyca Szarka Link to comment
Artem Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 W ustawieniach powinnaś mieć gdzieś coś z wyjątkami zapory stron WWW i tam gdzieś w wyjątkach musisz wpisać adresy, które Ci blokuje, albo zmień antywirusa na Avasta. ;P Link to comment
Khornel Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 W ustawieniach powinnaś mieć gdzieś coś z wyjątkami zapory stron WWW i tam gdzieś w wyjątkach musisz wpisać adresy, które Ci blokuje, albo zmień antywirusa na Avasta. ;P Tak, Avast! Znajduje wirusy wszędzie, ale nie tam, gdzie naprawdę są. Najlepsze wyjście, to jednak zmiana antywirusa na jakiś bardziej porządny (polecam Comodo). Link to comment
Camed Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) Z kolei ja odradzam Comodo. Pełne bugów, przy każdym patch'u usuwają z 50 a dodają drugie tyle. Avast! wspierany przez PrivateFirewall (z włączonym HIPS'em) i dodatkowo skan Malwarebytes ci tydzień będą stanowić świetną (darmową!) ochronę Wrazie czego podaj logi OTL. Masz instrukcję w dziale "Nauka i Technologia". Edited March 4, 2014 by Camed Link to comment
Pisklakozaur Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Wg mnie Avast jest najlepszym antywirusem. Wyszukuje wirusów tam gdzie ich nie ma? Nie miewałem jeszcze sytuacji, gdzie by się bezpodstawnie przyczepiał. Za to każde ostrzeżenie daje świadomość jakiegokolwiek zagrożenia, i przyczynia się do mniejszych, czy większych przemyśleń o plikach, które znajdują się w internecie, a potem na komputerze. Nie zawiódł mnie jeszcze. Najzwyczajniej polecam. Link to comment
Siper Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Z tego co wiem, to Nod32 już wywalił taki sam błąd na 9pony. Napiszę do Ashley i powiem o tym... Link to comment
Ashley the Catgirl Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 (edited) Cóż, skanowalam caly serwer clamav, strony wszystkie prawie z tego serwera virustotalem... nie mam pojecia, o co moze chodzic... Ah, teraz jestem na komputerze i widzę screena w lepszej jakości. ESET zawsze wszystkie strony z tego serwera blokował... Może poprzedni właściciel tego IP robił coś niedobrego? Nie wiem, jak tam to działa. (Ja nie używam antywirusa nawet :f) Edited March 5, 2014 by Ashley the Catgirl Link to comment
Recommended Posts