Wilczyca Szarka Napisano Marzec 4, 2014 Share Napisano Marzec 4, 2014 (edytowany) mam problem z programem, bo blokuję mi niektóre fajne strony np. 6pony, gdy na niego wchodzę wyświetla mi się coś takiego: Niewiem co z tym zrobić. Jeżeli powinnam napisać ten temat gdzie indziej to proszę moderatora o przeniesienie tego tamatu Edytowano Marzec 4, 2014 przez Wilczyca Szarka Link do komentarza
Artem Napisano Marzec 4, 2014 Share Napisano Marzec 4, 2014 W ustawieniach powinnaś mieć gdzieś coś z wyjątkami zapory stron WWW i tam gdzieś w wyjątkach musisz wpisać adresy, które Ci blokuje, albo zmień antywirusa na Avasta. ;P Link do komentarza
Khornel Napisano Marzec 4, 2014 Share Napisano Marzec 4, 2014 W ustawieniach powinnaś mieć gdzieś coś z wyjątkami zapory stron WWW i tam gdzieś w wyjątkach musisz wpisać adresy, które Ci blokuje, albo zmień antywirusa na Avasta. ;P Tak, Avast! Znajduje wirusy wszędzie, ale nie tam, gdzie naprawdę są. Najlepsze wyjście, to jednak zmiana antywirusa na jakiś bardziej porządny (polecam Comodo). Link do komentarza
Camed Napisano Marzec 4, 2014 Share Napisano Marzec 4, 2014 (edytowany) Z kolei ja odradzam Comodo. Pełne bugów, przy każdym patch'u usuwają z 50 a dodają drugie tyle. Avast! wspierany przez PrivateFirewall (z włączonym HIPS'em) i dodatkowo skan Malwarebytes ci tydzień będą stanowić świetną (darmową!) ochronę Wrazie czego podaj logi OTL. Masz instrukcję w dziale "Nauka i Technologia". Edytowano Marzec 4, 2014 przez Camed Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Marzec 4, 2014 Share Napisano Marzec 4, 2014 Wg mnie Avast jest najlepszym antywirusem. Wyszukuje wirusów tam gdzie ich nie ma? Nie miewałem jeszcze sytuacji, gdzie by się bezpodstawnie przyczepiał. Za to każde ostrzeżenie daje świadomość jakiegokolwiek zagrożenia, i przyczynia się do mniejszych, czy większych przemyśleń o plikach, które znajdują się w internecie, a potem na komputerze. Nie zawiódł mnie jeszcze. Najzwyczajniej polecam. Link do komentarza
Siper Napisano Marzec 5, 2014 Share Napisano Marzec 5, 2014 Z tego co wiem, to Nod32 już wywalił taki sam błąd na 9pony. Napiszę do Ashley i powiem o tym... Link do komentarza
Ashley the Catgirl Napisano Marzec 5, 2014 Share Napisano Marzec 5, 2014 (edytowany) Cóż, skanowalam caly serwer clamav, strony wszystkie prawie z tego serwera virustotalem... nie mam pojecia, o co moze chodzic... Ah, teraz jestem na komputerze i widzę screena w lepszej jakości. ESET zawsze wszystkie strony z tego serwera blokował... Może poprzedni właściciel tego IP robił coś niedobrego? Nie wiem, jak tam to działa. (Ja nie używam antywirusa nawet :f) Edytowano Marzec 5, 2014 przez Ashley the Catgirl Link do komentarza
Recommended Posts