Airlick Napisano Marzec 19, 2012 Share Napisano Marzec 19, 2012 Warto. Na linii przegrywa z kazdym innym AP, to jest fakt, ale nie o laning w nim chodzi. Co prawda gra nim wymaga zeza rozbieznego (do obserwacji swojej linii i last hitowania jednym okiem, a drugie caly czas na mape, zeby nie przegapic zadnej walki na innej linii), ale warto sie o tego zeza postarac. Chyba ze ktos jest malo wrazliwy na wyzwiska przeciwnikow, ale ta kwestie rozwiazuje /ignore. Rage przeciwnikow, kiedy uciekaja na 100 hp, a nad ich glowami pojawia sie czerwony laser - trzeba to samemu poczuc. Wada Karthusa jest to, ze blyskawicznie sie nudzi. To nie jest Veigar, ktorym mozna robic rozne ciekawe rzeczy, a trafienia stuna + W faktycznie wymaga skilla. Gra Karthusem polega na spamowaniu Q i czekaniu na walki na innych liniach, zeby potem pomoc z ulti. Jesli chcesz championa, ktory nie musi ruszac sie z linii zeby pomoc innym - Ziggs jest o wiele ciekawszy. Ale Karthus jest warty swojej ceny, tym bardziej ze zostal przeceniony... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Dmode Coke Napisano Marzec 22, 2012 Share Napisano Marzec 22, 2012 Gram Gangplankiem. GP jest moim mainem na Rankedach którym przeważnie wygrywam 70% gier. Miałem zrobić poradnik do niego tutaj ale admini ustawili max 10 obrazków. ;/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FootSoldier Napisano Marzec 25, 2012 Share Napisano Marzec 25, 2012 Ostatnio Swain był w przecenie, więc powiedziałem sobie, że wygląda zarąbiście, zobaczyłem buildy i poradniki i kupiłem. Nie żałuję zakupu, chociaż jeszcze go nie ogarnąłem za bardzo, lecz ma ładne AP i ulti, którym się leczy, przez co może pozostać w bitwie znacznie dłużej. Buduję go pod AP (oczywiście) i core dla Swaina to: Sorcerers Shoes (na Magin pen) Rod of Ages Rabadon's Deathcap (masywne AP ) Rylai's Crystal Scepter/Hextech Rev. Naprawdę ma ładny demidż, jeśli się go ogarnie będziecie słyszeć "An enemy has been Swain" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smark354 Napisano Kwiecień 9, 2012 Share Napisano Kwiecień 9, 2012 Lulu <3 Kupiłam ją bo Whimsy w praktyce jest urzekająca :3 Dopiero próbuję z różnymi buildami, ale raczej idę w AP. Ahri też mi się dobrze grało, ale tylko gdy była w rotacji... Zbierałam kasę na nią, ale nagle pojawiła się Lulu i skradła moje serce : D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 14, 2012 Share Napisano Maj 14, 2012 Mi najlepiej idzie Panthem ale gram też Hecarimem,Morde,Ahri i Shenem ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amolek Napisano Maj 14, 2012 Share Napisano Maj 14, 2012 Jako support - Sona Fighter - Shyvana, Fiora, Warwick, Olaf, Trynda (dawno nie grałem nim) Ap (u mnie często łączy się z range) - Lux, Cho'Gath (też trochę tank), Hybrydy - Evelynn , Akali Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizzy (Fkks) Voltner Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 W tej chwili? Yi. Build: Boots of Speed >>> Berserki Zeal >>> PhantomDancer B.F. Sword >>> Bloodthirster B.F. > Pickaxe > Infinity Edge Masteries: 0/8/0 (jestem dopiero na 8) Runy: ಠ_ಠ Skille -najpierw Alpha Strike -Wuju Style -Meditate -kiedy trzeba ulti Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleBoy Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 Ostatnio wróciłem z mainowaniem veigara więc możę minusy i plusy- + -OP dymdż -dobre cc - -w early manożerny strasznie -squishy(mało wytrzymały) dodatkowe uwagi: -na początku nie lasthitujcie minionów z q tylko z autoatacków - z killi później odzyskacie to ap a przeciwny midder będzie harrasowany - jak walniecie wszystkie skille w tf to sie zwyczajnie cofnijcie bo co najwyzej zginiecie Build -butki+3potki>kage luckypick ewentualnie manapoty>buty maga>deadfire>rylai>rabadon>sytuacyjnie ale zazwyczaj najlepszy jest morello i klepsydra ewentualnie banshee i wota jeżeli masz mane a cały czas cię biją skille- pierw q>e>w potem dajesz 1 w e > maksujesz q>maksujesz w>e Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 -w early manożerny strasznie -squishy(mało wytrzymały) klepsydra ewentualnie banshee i wota jeżeli masz mane a cały czas cię biją skille- pierw q>e>w potem dajesz 1 w e > maksujesz q>maksujesz w>e Taak manożerny i na dodatek zostając sam na polu bitwy bez many lub skilli przeciwko dwóm nie ma szans nawet na ucieczke chyba że się rzuci chamskiego stuna do tyłu A moją ulubioną postacią jest kog maw... Jego ulti Na samym początku dodanie sobie mocy ataków i powiększeniu zasięgu W (chociaż zawsze o tym zapominam ^^) później rzygi pod nogi (slow), następnie żrąca płwocina (mocniejsze i szybsze ataki), jeśli będzie chciał jeszcze uciekać to ulti i już na 90% go nie ma :3 Ja robię go pod moc umiejętności i życie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Październik 8, 2012 Share Napisano Październik 8, 2012 Gdy ostatnio Taric był w rotacji postanowiłem sprawdzić go w akcji... Powiem, że jest bardzo ciekawym pickiem na solo topa. Robiony pod AP nawet sobie radzi. Masteries 21/9/0 ap/survi runy: czerwone :Flat ad żółte: flat armor quinty: flat hp niebieskie: mres/lvl rozwijanie umiejętności: tu mam dylemat między w>e>r>q a e>w>r>q build, czyli to na co wszyscy czekamy. Podam gotowy buty pod penetracje ahg (rozwinięcie kielicha) deathfire grasp ROA Shurelia Hourglass I ta śmieszna różdzka pod mres i penetrację. Combo: E- DFG - dobiegamy do wroga - R - W - autoatak do cooldownow, gdy trzeba to leczymy siebie lub sojusznikow Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabollo Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Dobra ja gram przeważnie Dravenem i Kha' Zixem. Poradniki do nich napisze jak będe miał trochę wolnego czasu czyli w najbliższą sobotę może wcześniej... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts